Cușca ursului din fostul Parc Zoo al Neamțului va deveni „element arhitectural al memoriei”
Dimensiune font:
În proiectul realizării unei grădini publice pe locul fostuluiu parc zoo, cușca ursului va fi reamenjată şi transformată într-un element arhitectural al memoriei * se va confecţiona un monument al ursului, o siluetă stilizată realizată din barele fostei cuşti, iar grota ursului va fi păstrată
Fostul Parc Zoologic al Neamțului, care a reprezentat, timp de 117 ani, o emblemă a orașului, a fost desființat în anul 2021, la propunerea primarului Andrei Carabelea, sub pretextul de a nu mai produce suferință animalelor. S-a dorit, de fapt, înființarea unei grădini publice pe locul respectiv.
Zis și făcut! Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, a anunțat, marți, că a semnat contractul de execuție a lucrărilor la Grădina Publică „Nicu Albu”, valoarea proiectului fiind de 5.272.342,6 lei. „Proiectul va pune în valoare pe de o parte aspectul material al amplasamentului, iar pe de altă parte memoria locului, un simbol al orașului nostru. Spaţiul va fi destinat activităţilor de relaxare și creaţie prin propunerea unor zone specifice”, a precizat primarul Carabelea.
Astfel, fosta cușcă a ursului va fi reamenjată şi transformată într-un element arhitectural al memoriei, făcând o trimitere la precedenta funcţiune a spaţiului (se va confecţiona un monument al ursului, o siluetă stilizată realizată din barele fostei cuşti). În plus, va fi păstrată grota ursului (inclusiv bazinul de apă).
În parc se vor putea organiza spectacole în aer liber, expoziții de fotografie, zone cu caracter recreațional, evenimente care vor contribui la creşterea atractivităţii zonei pentru pietreni sau turiștii aflaţi în zonă.
Pe latura de Est va fi realizat un amfiteatru, prin modificarea minimală a terenului, pentru a oferi o perspectivă spre scenă pentru spectacole estivale, prezentări de film, alte evenimente culturale.
Totodată, vor exista module container (căsuțe) ce vor putea fi utilizate pentru ateliere de creaţie şi învăţare pe timp de vară şi târguri temporare pe timp de iarnă, iar lacul existent, elementul central al parcului, va fi remodelat, transformându-se într-o oglindă de apă la nivelul terenului.
Vor exista locuri de joacă destinate copiilor cu vârste cuprinse între 2-6 ani, respectiv 6-12 ani, dotate cu elemente de joacă corespunzătoare vârstei. George NEGRU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau