Drumurile sătești, „modernizate” cu moluzul de pe șantierele Iașului!
Dimensiune font:
Traverse, piatră cubică, asfalt, material granular, acestea sunt materialele care sunt folosite la repararea drumurilor săteşti din județul Iași * extrem de generoasă, Primăria Iaşi va onora orice solicitare vizând atribuirea de materiale recuperabile * de altfel, ieri, municipalitatea ieşeană a informat pe cei interesaţi că acordă cu titlu gratuit 6.641 bucăţi traverse din beton şi 12.700 metri de șină de tramvai
Deşeurile provenite de pe şantierele din Iaşi, deschise cu scopul de a îmbunăţi infrastuctura rutieră, se dovesc a fi extrem de utile comunelor din jurul oraşului. Pe principiul că „nimic nu se pierde, totul se transformă”, acestea formulează solicitări către Primăria Iaşi pentru a li se acorda, cu titlu gratuit, deşeuri provenite din asfaltări, piatră cubică, traverse. Materiale numai bune pentru investiţii de mai mică amploare în aceste comune. Anul trceut, Primăria din Ciorteşti a solicitat şi primit din partea municipalităţii ieşene, cu titlu gratuit, cantitatea de 500 metri cubi de material asfaltic decopertat şi traverse de beton pentru reabilitarea şi stablizarea drumului comunal Coropceni - Rotăria, lung de 3,5 km. „Drumul este foarte accidentat, cu un sol argilos şi necesită o astfel de intervenţie pentru stabilizare şi pentru a putea fi circulat în sezonul rece şi ploios în condiţii de siguranţă”, se arata în solicitarea edilului din Ciorteşti.
Drumuri săteşti din piatră concasată
Un demers similar a fost iniţiat şi de primarul din Costuleni, Mirică Dodan. Acesta solicită piatră cubică rezultată din lucrările la şina de tramvai din Iaşi. „Piatra concasată ne este necesară pentru întreţinerea şi reabilitarea unui drum comunal care face legătura între satul Hiliţa şi satul Poiana. Menţionez că acest drum este folosit de locuitorii comunei Costuleni pentru participarea la târgul săptămânal organizat în satul Poiana, iar sectorul de drum face legătura între DN 28 şi DN 24, fiind cel mai scurt traseu între Vaslui şi Răducăneni, fără a mai fi nevoie de tranzitarea Iaşului”.
Şi mlaştinile din Tomeşti au fost acoperite cu traverse
Traversele şi piatra cubică din oraş au ajuns şi în comuna Ţuţora, unde au fost folosite pentru reparaţiile la drumurile săteşti. Şi edilul din Tomeşti, Ştefan Timofte, a reuşit reparararea a două drumuri însumând 7 km cu betoane şi material granular provenit de pe şantiere Iaşului, plus pavarea unei zone mlăştinoase cu traversele de şină.
Peste 12.700 metri de șină de tramvai disponibili în acest moment
În condiţiile în care un şantier vizând reabilitarea infrastructurii rutiere a fost finalizat (Cinci Drumuri - Nicoriţă), un altul este într-o fază terminală (Piaţeta Virgil Săhleanu - Rond Ţuţora), iar din al treilea, Doi Băieţi - Dancu, a fost extrasă o cantitate impresionantă de şină, municipalitea ieşeană aduce la cunoştința institutiilor publice interesate disponibilizarea cantității de 6.641 bucăţi traverse din beton şi 12.700 metri liniari de șină de tramvai în vederea transmiterii acestora, fără plată. „Urmare a executării lucrărilor de reabilitare cale rulare tramvai prin scoaterea din funcțiune/casare au rezultat diverse categorii de materiale recuperate: şină de tramvai, pavele, dale beton, traverse din beton, traverse din lemn, etc. Acestea vor fi transmise, fără plată, către alte instituții publice care le pot folosi în continuare”, se arată într-o notă a Primăriei Iaşi. Lucian STATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau