Fosta nevastă a spart cu o piatră ochelarii şi ţeasta actualei concubine
Dimensiune font:
* victima, însoţită de iubit, inoportunase cu prezenţa ei nunta fratelui agresoarei * a cerut în instanţă daune de 20.000 lei, dar a obţinut doar 7.000 de lei * „Acest comportament pare a fi apărut izolat în viaţa inculpatei, pe fondul disputelor specifice unei perioade post-divorţ, persoana vătămată fiind o victimă a disputelor dintre foştii soţi”, au argumentat magistrații
Ancuţa L. (38 de ani) din Cepleniţa a fost căsătorită cu Ovidiu, iar din relaţia lor a rezultat o fetiţă, acum în vârstă de 12 ani. Cei doi au divorţat acum cinci ani, iar bărbatul şi-a refăcut rapid viaţa, cuplându-se cu o anume Cristina P. Minora a rămas în custodia mamei şi, de aici, un conflict mocnit între cei doi foşti soţi. Conflict care a răbufnit violent în seara de 18 august 2018, la nunta lui Ilie, fratele Ancuţei. Petrecere mare, la cort, aşa cum se obişnuieşte la ţară.
Chiar atunci şi-a găsit Ovidiu să vină pentru a-i cere socoteală fostei soţii. Că de ce nu-l lasă să-şi vadă mai des fetiţa şi alte cele. Dacă s-ar fi prezentat singur, poate nu ieşea cu scandal şi bătaie, da a avut proasta inspiraţie s-o ia cu el în maşină pe Cristina.
Nuntaşilor nu le-a priit deloc apariţia celor doi musafiri nepoftiţi, au întrerupt dansul şi au început să arunce cu pietre în direcţia maşinii conduse de Ovidiu. Ancuţa a intrat în joc cu multă impetuozitate şi s-a dovedit o aruncătoare de elită. O singură lovitură a fost suficientă pentru a sparge ochelarii şi ţeasta rivalei în dragoste. Tirul a continuat, astfel încât Ovidiu şi Cristina au fost siliţi să bată în retragere. Au scăpat ieftin, n-au mai fost alte distrugeri semnificative.
Cristina şi-a scos certificat medico-legal şi a făcut plângere penală împotriva Ancuţei, acuzând-o de lovire şi alte violenţe. Au fost audiaţi numeroşii martori, treaba asta a luat destul timp, aşa că rechizitoriul a ajuns în instanţă abia în mai 2020.
Între timp, pârâta a părăsit România, stabilindu-se împreună cu fiica ei în Germania. La procesul aflat pe rolul Judecătoriei Hârlău, ea a fost reprezentată de un avocat din oficiu. Victima a cerut suma de 20.000 lei drept daune materiale şi morale, dar n-a depus la dosar niciun act în acest sens. Drept urmare, prin sentinţa de pe 8 aprilie a.c., magistraţii au condamnat-o pe Ancuţa la un an şi două luni de închisoare, dar cu amânarea executării pedepsei, iar la capitolul daune, au socotit că suma de 7.000 lei e suficientă. Nu şi Ancuţa, care a făcut apel, solicitând achitarea reducerea cuantumului daunelor morale acordate.
Deşi magistraţii Curţii de Apel au luat act de faptul că „inculpata apelantă este la primul contact cu legea penală şi rigorile ei, însă nu-şi asumă faptele comise şi gravitatea lor, comportamentul său fiind favorizat de mediul din care provine. Mai mult, acest comportament pare a fi apărut izolat în viaţa inculpatei, pe fondul disputelor specifice unei perioade post-divorţ, persoana vătămată fiind o victimă a disputelor dintre foştii soţi”, au respins apelul Ancuței ca nefondat. Sentința de alaltăieri este definitivă, aruncătoarea cu pietre trebuie să plătească. Marcel FLUERARU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau