Iaşul, un oraş tot mai verde!
Dimensiune font:
În jur de 10 spaţii verzi din oraş au fost modernizate sau reconfigurate în ultimele luni * angajaţii Servicii Publice au atacat zona din Piața Independenței, estimând că vor finaliza lucrarea în maxim o lună * singurul loc neamenajat este spaţiul verde din faţa Consiliului Judeţean, unde nu se poate interveni pentru că... nu există solicitări în acest sens
La începutul acestui an, şefii Servicii Publice anunţau un plan de măsuri care cuprinde în jur de 50 de puncte în care se va interveni în vederea amenajării unor noi spaţii verzi. „Avem o listă cu zonele pe care le propunem pentru a fi modernizate. În parcurile mari s-a intervenit, acum ne ducem în cartiere. Mă refer şi la zone care figurează drept spaţii verzi, dar care sunt degradate. Acolo unde spaţiul ne permite, vrem să facem parcuri, scuaruri, locuri recreere pentru cetăţeni. Cu tot ce presupune aceasta: alei, bănci, copaci...”, spunea Laurenţiu Ivan, directorul Servicii Publice.
Parcul de la Spiridon va fi gata într-o lună
Rezultate se văd întrucât deja spaţiile verde din faţa blocului A2, cele de pe strada Argeş, Podu Roş, Primăverii intersecţie cu Splai Bahlui, Cotnari, Păcurari, Cantemir sunt finalizate. Urmează alte două proiecte, unul în zona Independenţei, la statuie şi la Sinagoga Merarilor, unde, de asemenea, va fi un parc mare. Despre parcul din Bulevardul Independenţei, directorul Servicii Publice susţine că va fi gata în cel mult o lună, iar rezultatul va fi unul spectaculos.
Parcul Expoziţiei, perla coroanei!
Practic, prin implicarea directă a specialiştilor SC Servicii Publice, toate parcurile din oraş au căpătat o altă înfăţişare. Parcul Orăşel, Parcul Bicaz, esplanada Nicolina, parcul din Tg. Cucu, zona Bărboi, Parcul Voievozilor, esplanada Elisabeta, zona Râpa Galbenă şi parcul din faţa Palatului Copiilor sunt exemple de bună practică, în condiţiile în care s-a intervenit şi în zonele renumite ale oraşului, Parcul Copou şi Parcul Expoziţiei. „Păcat că ieşenii nu pot vizita acest din urmă parc, care din punctul meu de vedere arată excepţional. Merg zilnic să verific echipele dacă sunt la lucru, iar când ajuns aici chiar mă simt relaxat”, a mai spus directorul Servicii Publice.
Consiliul Judeţean Iaşi a uitat de zona verde din faţa Palatului Administrativ
În noianul acesta de realizări există şi lucruri care pot fi corectate. Bunăoară, pe axa Piaţa Unirii – Palatul Culturii, întreg arealul arată splendid, cu flori pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în faţa Primăriei şi, desigur, în faţa Palatului Culturii. Singurul loc neamenajat este spaţiul verde din faţa Consiliului Judeţean. „Nu putem interveni decât dacă există solicitări în acest sens. Este o zonă cu o vegetaţia îmbătrânită. De asemenea, pământul are o anumită conformaţie şi, în cazul în care se doreşte, trebuie intervenit asupra lui. Deocamdată nu am fost solicitaţi în acest sens, este un demers exclusiv al Consiliului Judeţean”, a mai spus Laurenţiu Ivan.
Plantări de flori în tot oraşul
Că tot ne-am referit la flori, în acest moment Servicii Publice au livrat municipalităţii 50.000 de flori. Sunt flori anuale, produse în pepiniera proprie a societăţii. Deocamdată există două comenzi însumând 340.000 de fire, dar până la finele anului numărul acestora se va dubla. Lucian STATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau