Încep lucrările la aeroport
Dimensiune font:
* noua pistă a Aeroportului Iaşi va deveni operaţională cel târziu în iulie 2015 * constructorul a mai făcut lucrări asemănătoare la aeroporturile din Berlin, Stuttgart, Munchen şi Hamburg
Contractul pentru execuţia pistei de 2.400 m la Aeroportul Internaţional Iaşi a fost semnat ieri. Ceremonia de semnare a documentului s-a făcut într-o atmosferă solemnă la Palas, cu participarea a zeci de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai mediului de afaceri. Constructorul german Max Bogl, alături de companiile Vega 93 şi UTI, are termen 25 de luni pentru finalizarea lucrărilor, costurile fiind de peste 31 milioane euro. „Aeroportul sper să fie motivul principal pentru care companiile străine să vină să investească la Iaşi, să creăm mai multe locuri de muncă şi mai multă bunăstare ieşenilor”, a spus Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi.
31 milioane euro este suma care va fi achitată din bugetul judeţului pentru construcţia pistei
Două luni de proiectare a lucrărilor
În primă fază, asocierea de firme va întocmi proiectul pentru execuţia pistei, lucrarea propriu-zisă urmând a demara spre sfârşitul acestei veri. „Avem un interes foarte mare să terminăm lucrarea la timp, fiind stipulate şi penalităţi în acest contract. Noi suntem pregătiţi cu personalul şi cu utilajele necesare”, a precizat Mathias Kirr, manager executiv al Max Bogl România. Acesta a adăugat că se va lucra la pistă inclusiv în cursul nopţii, în condiţiile în care factorul determinat pentru adjudecarea licitaţiei a constat în perioada minimă de închidere a aeroportului (şase zile). „La Iaşi se va construi prima pistă flexibilă (asfaltică, n.r.) din România, cu dotări şi echipamente de ultimă generaţie, fapt care va conta extrem de mult în piaţa marilor jucători formată din companiile aeriene”, a declarat, la rândul său, Marius Bodea, directorul Aeroportului.
Potrivit estimărilor, traficul aerian pe aeroportul ieşean ajunge în prezent la 200.000 pasageri/an şi ar putea ajunge la un milion de călători în şapte ani.
(Alex Andrei)
La ce aeroporturi a mai lucrat Max Bogl
Constructorul german a mai participat la construirea aeroporturilor din Munchen, Stuttgart, Hamburg, Berlin şi Varna (Bulgaria). Compania are circa 6.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de 1,6 miliarde euro. În România, Max Bogl a fost constructorul Arenei Naţionale.
Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK
Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari știri, direct pe telefon!
Ești mereu pe fugă? Noi îți trimitem zilnic cele mai importante 3 știri din Iași, Moldova și țară – scurt, clar, fără spam.
Plus: alerte locale de urgență, noutăți exclusive și acces rapid la anunțuri importante.
► Intră pe canalul nostru oficial:
⇒ Încearcă 3 zile. Dacă nu-ți place, poți ieși oricând.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Comentarii
gigi
Jun 07, 2013
bine ca se va moderniza acest aeroport....avem o poarta deschisa spre occident...
ecaterina
Jun 06, 2013
sa dea d l sa nu mai mearga copii la bacau multumim si spor la treaba sa se termine cit mai repede
Adauga comentariul tau