Puterea şi opoziţia din CJ se pun la aceeaşi masă, pentru a soluţiona soarta a 46 de proiecte
Dimensiune font:
Consilierii judeţeni se vor întruni din nou mâine, având în dezbatere 46 de proiecte de hotărâre. Printre acestea se află şi proiectul privind solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Local Ruginoasa în administrarea Consiliului Judeţean Iaşi a unei suprafeţe de 1.725 mp de teren, pentru realizarea unui teren acoperit de minifotbal, cu suprafaţa de 900 mp.
Pentru a putea face demersurile necesare, în vederea accesării de fonduri proprii, europene sau guvernamentale, Consiliul Judeţean Iaşi trebuie să deţină un drept de dispoziţie pentru imobilul pe care urmează a fi efectuată investiţia. După finalizarea acesteia, copiii vor avea unde să se antreneze pe timp de iarnă şi va exista şi o locaţie unde se pot desfăşura turnee de fotbal cu toate echipele din zona Moldovei şi nu numai, după cum se arată în raportul de specialitate.
Un alt proiect de hotărâre supus dezbaterii vizează sprijinirea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi, cu mijloacele tehnice şi logistice necesare derulării în judeţul Iaşi a Programului pentru sănătatea populaţiei — „Depistarea prin teste rapide a prezentei virusului hepatitei B şi C în zona de N-E a ţării”.
Bani de la bugetul local pentru drumuri
Tot în şedinţa ordinară de miercuri, pe masa aleşilor judeţeni se vor afla şi proiectele de hotărâre privind alocarea din excedentul bugetului local al judeţului Iaşi a sumelor necesare modernizării unor drumuri judeţene, până la recuperarea acestora de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.
De altfel, preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, a avut ieri o întâlnire cu toți constructorii care realizează lucrări prin Programul Național de Dezvoltare Locală, al căror beneficiar este CJ. „În cadrul întrevederii s-a discutat despre faptul că vom deconta din surse proprii, către constructorii care realizează lucrări la drumurile județene, sumele aferente contribuției de la bugetul de stat, având ulterior, conform legislației în vigoare, posibilitatea recuperării acestora de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.
Această decizie este luată pentru a evita înregistrarea de arierate către constructori și, în consecință, riscul întreruperii lucrărilor la drumurile județene, având în vedere modificarea mecanismului de transfer a sumelor de la bugetul de stat. Astfel, cred că este o variantă foarte bună să direcționăm către prestatori fondurile cuvenite până acum. Locuitorii județului trebuie să aibă drumuri bune pe care să circule, de aceea, în cazul celor șapte proiecte pe care Consiliul Județean le are în execuție prin PNDL vom plăti banii și îi vom recupera ulterior”, a spus Maricel Popa.
În acest sens, se vor supune dezbaterii proiectele de hotărâre privind alocarea din excedentul bugetului local al judeţului a sumei de 250,00 mii lei reprezentând contribuţia de la bugetul de stat aferentă obiectivului de investiţie „Modernizare drum judeţean DJ 248A : intersecţie DC 73 (Grieşti) limita judeţ Vaslui; 650,00 mii lei aferent obiectivului de investiţie „Modernizare drum judeţean DJ 281: Spinoasa — Belceşti; 3.700,00 mii lei pentru modernizarea drum judeţean, DJ 208F Heci (intersectie DJ 208) — Tătăruşi — Iorcani — limita judeţ Suceava; 7.100,00 mii lei reprezentând contribuţia de la bugetul de stat aferentă obiectivului de investiţie „Modernizare drum judeţean DJ 280B : Târgu Frumos — Cucuteni; 35.000,00 mii lei pentru modernizarea drumului judeţean DJ 246 : limita judeţ Vaslui — Tufeştii de Sus — Scânteia — intersecţie DJ 248 — Şcheia — Drăguşeni — Ipatele — Ţibăneşti ; 3.700,00 mii lei pentru drumul judeţean, DJ 207M: intersecţie DN 28 — Alexandru Ioan Cuza şi 10.000,00 mii lei pentru modernizarea drumului judeţean DJ 281C : intersecţie DN 28A (Blăgeşti) — Harmăneşti — Todireşti — Coasta Măgurii — Cotnari — intersecţie DN 28B (Cotnari).
Recuperarea banilor de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei se va face în baza solicitărilor depuse înregistrate până în ultima zi lucrătoare a lunii noiembrie.
Un alt proiect de hotărâre vizează aprobarea organizării evenimentului „Fulgi de bucurie”, ediţia a VI-a şi a cheltuielilor aferente. Astfel, aleşilor judeţeni li se propune alocarea sumei de 12.400 lei (fără TVA) din bugetul propriu al judeţului laşi pentru cheltuielile care se vor efectua cu ocazia acestui eveniment.
Evenimentul „Fulgi de bucurie”, ediţia a VI - a 2019 se va desfăşura în luna decembrie, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” din municipiul Iaşi, eveniment la care vor participa copii şi profesori coordonatori din toate şcolile speciale aflate în structura CJ Iaşi.
Un alt proiect de hotărâre se referă la aprobarea încheierii Acordului de cooperare între Consiliul Judeţean Iaşi şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi, în vederea organizării în parteneriat a Galei Laureaţilor Sportului Ieşean la Iaşi, în luna decembrie 2019, şi alocarea sumei de 40.000 lei în acest sens. Florentina SANDU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau