Începe şcoala!

1scoala2

Dimensiune font:

| 11-09-2023 06:59

Aproape 130.000 de elevi şi preşcolari ieşeni, la care se adaugă 11.000 de cadre didactice, revin astăzi la şcoală * autorităţile au dispus măsuri  vizând siguranța elevilor în preajma unităților școlare, fluidizarea circulației în zonele acestora, dar și prevenirea unor fenomene grave * astfel, efectivele Poliției Locale vor acționa zilnic, în intervalele orare 7.30 - 08.30, 13.00 - 14.00 și 16.00 - 18.00, în zonele unităților de învățământ repartizate, iar în afara acestor intervale orare, polițiștii locali vor face patrulări repetate în zonele unităților de învățământ * mai mult, oamenii legi vor asigura monitorizarea afluirii şi defluirii elevilor spre unitățile de învățământ prin intermediul camerelor video de supraveghere stradală * tot de astăzi, revin pe trasee cursele speciale destinate elevilor, după un grafic bine stabilit de CTP Iaşi

De azi, clopoţelul sună pentru 129.500 de elevi, preşcolari şi antepreşcolari din Iaşi şi judeţ. La şcoală se vor întoarce şi 11.500 de angajaţi ai celor 270 unităţi de învăţământ preuniversitar. Pentru toţi, noul an şcolar vine cu o serie de schimbări, în sensul că au apărut unităţi (pre)şcolare noi, baze sportive modernizate, precum şi corpuri de clădiri reabilitate. „Ne pregătim să începem un nou an școlar și, ca primar, sunt mândru să vă anunț că avem cel mai mare și mai ambițios program de investiții în Educație din istoria orașului nostru! Cu fonduri europene din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și Programul Operațional Regional (POR), cu bani de la Guvernul României și din bugetul local am pus la punct un program de investiții în valoare totală de 465.908.348,66 lei, adică peste 94 de milioane de euro! Acoperim toată gama de investiții în infrastructura și dotările unităților de învățământ din orașul nostru, de la construirea de grădinițe, săli și terenuri de sport noi, lucrări de reabilitare termică și eficientizare energetică la dotări IT, mobilier școlar și laboratoare moderne!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Grădiniţă nouă, terenuri de sport modernizare şi clădiri reabilitate

Din prima categorie face parte Grădiniţa Dacia, în ale cărei spaţii vor învăţa copiii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 din Tătărași, care se află, la rândul său, într-un program reabilitare și modernizare. „Noua unitate de învățământ se va numi Grădinița cu Program Prelungit „Sfântul Stelian”, fiindcă acest sfânt este ocrotitorul copiilor și al familiei creștine. Vom asigura transportul copiilor din și spre Tătărași cu autobuze ale Companiei de Transport Public, urmând ca micuții să revină în anul școlar următor, 2024 – 2025, în Grădinița cu Program Prelungit nr. 13, după ce și aceasta va fi modernizată”, spune primarul Mihai Chirica. Grădinița din Dacia are 14 săli de grupă și este construită pe un teren de aproape 4.500 de metri pătrați aflat în zona străzilor Tabacului și Prof. I. Simionescu, lângă Secția 1 Poliție. Valoarea totală a proiectului, care include echiparea cu mobilier și dotări şi amenajarea unui spaţiu de joacă, este de 7.952.864,61 lei (circa 1,65 milioane de euro).

În ceea ce priveşte bazele sportive, au fost investite anterior 6,87 milioane lei pentru realizarea a 14 terenuri, iar între timp au fost finalizate cele de la alte 21 de unități școlare: Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicaţii „Gheorghe Mârzescu”, Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” (Corp A și Corp B), Liceul Teoretic „Miron Costin”, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Școala Gimnazială „Carmen Sylva”, Școala Gimnazială „George Călinescu”, Școala Gimnazială „Ion Ghica”, Școala Gimnazială „Ion Neculce”, Școala Gimnazială „Ion Simionescu”, Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”, Școala Gimnazială „Vasile Conta”, Școala Gimnazială „Veronica Micle”, Școala Gimnazială „Ion Creangă” (Corp B – Școala Primară „Petru Poni”) și Școala Primară „Gheorghe Asachi”. „În lucru sunt următoarele terenuri: Colegiul Agricol „Vasile Adamachi”,  Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”,  Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” – Corp A – şi  Școala Gimnazială „George Călinescu”. Cumulat, vorbim de o investiţie de 3,87 milioane de euro.

La a treia categorie (doar investiţiile finalizate) pot fi menţionate sălile de festivități ale Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă”, cantina Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă”, instalaţiile termice şi sanitare ale corpurilor A şi B ale Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, cele ale Colegiului Economic „Virgil Madgearu”. Alte lucrăriel finalizate sunt cele de la

Colegiul Tehnic „I. C. Ștefănescu” - Reparații hidroizolații Atelier 2,  Grădinița PP 12 - reparații împrejmuire, Grădinița PP 22 - reparații capitale instalații subsol şi Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” - Reparații capitale clase, laboratoare și cabinete.

Astăzi îşi deschide porţile Liceul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”

Noutăţi sunt şi în ceea ce priveşte reţeaua şcolară. Cea mai importantă se referă la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, celebra instituţie de învăţământ superior urmând să aibă propriul liceu. De notat şi faptul că UAIC este prima instituţie de învăţământ superior din Iaşi care va organiza şi studii liceale. Nouă entitate se numeşte Liceul Universităţii Alexandru Ioan Cuza”. În prezent, sub umbrela Universităţii Cuza funcţioneză Grădiniţa şi Şcoala „Junior”. Grădiniţa Junior a început să funcţioneze de la 1 octombrie 2003, iar Şcoala Junior  din septembrie 2007, cu clase pregătitoare din 2012.

O altă unitate care/şi deschide azi porţile pentru prima dată este Liceul Teoretic „Comandor Alexandru Cătuneanu” din Lunca Cetățuii. Ca şi Liceul UAIC,  sunt două clase de clasa a IX-a.

În total, îudeţul Iaşi sunt 211 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat cu personalitate juridică, 99 dintre ele fiind în mediul urban şi 112 în mediul rural. Cele 211 unităţi de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică au 391 structuri arondate, 324 fiind în mediul rural şi 67 mediul urban. Lor li se alătură 59 de unităţi de învăţământ particular autorizate sau acreditate, dintre care o creşă, 32 de grădiniţe, 12 şcoli primare, 5 şcoli gimnaziale, 5 colegii şi licee, 4 şcoli postliceale.

Măsuri de siguranță publică și de fluidizare a traficului rutier

Odată cu începerea noului an școlar, ca și anii trecuți, Poliția Locală Iași va lua măsuri pentru creșterea nivelului de siguranță a elevilor, dar și asigurarea ordinii publice, siguranței în trafic și identificării societăților comerciale amplasate în apropierea unităților școlare cu privire la respectarea categoriilor de produse care pot fi comercializate. Acțiunile Poliției Locale urmăresc sporirea siguranței elevilor, creșterea vizibilității, autorității și fermității poliției în aplicarea legii, prevenirea delincvenței juvenile, a absenteismului școlar și a consumului de droguri. Astfel, echipele Poliției Locale vor acționa zilnic, în intervalele orare 7.30 – 8.30, 13.00 – 14.00 și 16.00 – 18.00, în zonele unităților de învățământ repartizate. În afara acestor intervale, controlul va fi realizat prin patrulări repetate, respectiv prevederea unităților de învățământ pe itinerarii de patrulare. Unitățile de învățământ repartizate Poliției Locale Iași, conform protocolului de cooperare cu Poliția Iași, vor fi asigurate după cum urmează: Serviciul Poliție Locală 1: Liceul „Miron Costin”, Liceul Tehnologic Economic de Turism, Serviciul Poliție Locală 2: Liceul de Informatică „Grigore Moisil” ,Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu”, Școala Gimnazială „Elena Cuza”, Serviciul Poliție Locală 3: Școala Primară „Gheorghe Asachi”, Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Colegiul Național, Serviciul Poliție Locală 4: Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Serviciul Poliție Locală 5: Colegiul Național „Emil Racoviță”, Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”, Serviciul Poliție Locală 6: Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”,  Biroul Protecția Mediului: Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”, Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” şi Serviciul Intervenții: Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, Colegiul Tehnic de Transporturi și Construcții (CFR), Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”.

La rândul lor, echipajele Serviciului Siguranța Circulației vor fi prezente în 20 de zone din proximitatea unităților de învățământ, în zone intens circulate și pe arterele de circulație care converg către acestea. Astfel, împreună cu Biroul Rutier al Poliției Municipale Iași se va acționa în 23 puncte critice pentru traficul rutier și pietonal, la orele de vârf (7.00 - 9.00 și 14.00 - 18.00).

Modificări de trafic

În altă ordine de idei, municiplaitatea ieşeană a anunţat că, în urma monitorizării situației din teren, au fost aduse unele modificări la regulile de circulație la Pasajul Galata. Astfel, la ieșirea din pasaj, pentru acces în bd. Nicolae Iorga, virajul la dreapta este acum obligatoriu. Acesta este semnalizat corespunzător prin indicatoare și marcaje rutiere. Apoi, accesul în intersecție, din orice direcție, se va face pe lumina galben intermitent. Dirijarea traficului în intersecție se va realiza prin indicatoare rutiere și, după caz, de către polițistul local. Conducătorii auto care vor dori să întoarcă spre Podul de Piatră o vor putea face la intersecția cu Bulevardul Dimitrie Cantemir, cu respectarea regulilor de circulație din zonă. „Banda unică pentru transport public rămâne neschimbată. Suntem ferm angajați în promovarea transportului public, care rămâne o prioritate pentru municipalitate. Vă rugăm să fiți atenți și să respectați noile reguli pentru o circulație în siguranță!”, au transmis oficialii Primăriei Iaşi.

Curse speciale în transportul public

Odată cu reluarea cursurilor, după vacanţa de toamnă a elevilor, Compania de Transport Public (CTP) va reintroduce cursele speciale pentru elevi și preșcolari pe traseele din municipiul Iaşi. Cursele speciale vor circula pe următoarele trasee, conform orarului de mai jos: traseul 3b – două autobuze, cu plecare la orele 7.05 și 7.15 din Rond Dancu; traseul 5 – un tramvai, cu plecare la ora 7.10 din Dacia; traseul 7 – un tramvai, cu plecare la ora 7.10 de la Țuțora; traseul 8 – un tramvai, cu plecare la ora 7.15 de la Țuțora;

traseul 9 – două tramvaie, cu plecare la orele 7.00 și 7.10 de la Tehnopolis; traseul 11 – două tramvaie, cu plecare la orele 7.00 și 7.15 din Dacia; traseul 19 – două autobuze, cu plecare la orele 7.00 și 7.15 din Canta; traseul 28 – două autobuze, cu plecare la orele 7.00 și 7.15, din Dacia; traseul 36 – două autobuze, cu plecare la orele 7.05 și 7.20 din Dacia; traseul 42 – două autobuze, cu plecare la orele 7.10 și 7.20 de la Frigorifer; traseul 43 – două autobuze, cu plecare la orele 7.00 și 7.20 din Păcurari; traseul 52 – două autobuze, cu plecare la orele 7.00 și 7.20 de la Piața ACB. Toate cursele vor avea autocolante speciale pentru identificare.

Conducerile Primăriei Iași și CTP fac apel la ceilalți călători să respecte specificul acestor curse, accesul în acestea fiind permis doar pentru elevi, iar în cazul preșcolarilor și pentru însoțitori.

Transport public gratuit pentru elevi și preșcolari

Reamintim că transportul public a devenit gratuit pentru elevi în anul 2020, iar în municipiul Iași sunt acreditate peste 120 de unități de învățământ ai căror elevi și preșcolari au dreptul de a obține abonamente de la CTP Iași.

Pentru ca numărul elevilor care beneficiază de abonamente gratuite electronice să fie cât mai mare, este necesar ca unitățile școlare să se înregistreze, în prealabil, în aplicația creată de CTP Iași. Aici reprezentanții școlilor pot introduce, în mod facil, un set minim de date necesare înregistrării ulterioare a elevilor în aplicația 24pay. După această etapă, pentru a crea contul de elev, aceștia vor putea accesa link-ul www.sctpiasi.ro/elevi, unde vor completa denumirea instituției școlare la care studiază, numărul matricol, adresa de e-mail și parola. Toți acești pași sunt parcurși doar o singură dată. Ulterior, prin accesarea aplicației 24pay și scanarea oricărui cod QR, fie al celui afișat pe site-ul CTP Iași, fie al celor din stații ori din mijloacele de transport, va putea fi procurat un abonament gratuit pentru 30 de zile.

În situația în care elevii înscriși la școlile din oraș solicită eliberarea abonamentelor gratuite de la tonetele CTP Iași, este necesar ca beneficiarii domiciliați în municipiul Iași să prezinte carnetul de elev care să conțină, în mod obligatoriu, și numărul matricol, iar cei proveniți din alte localități să depună o adeverință eliberată de instituția la care studiază. Pentru a evita, însă, parcurgerea acestor etape anevoioase, CTP Iași recomandă alternativa modernă și rapidă: aplicația 24pay! Laura RADU, Lucian STATE

 

* * *

 

An şcolar structurat pe module!

Anul şcolar 2023-2024 are o durată de 36 de săptămâni de cursuri. El începe astăzi, 11 septembrie şi se încheie pe 24 iunie 2024. În timpul acestui an şcolar va fi o „vacanţă mobilăsau „vacanţă de schi”, ceea ce face ca fiecare judeţ să aibă o structură diferită a anului şcolar.

Din acest an şcolar nu vor lipsi „Şcoala Altfelşi „Săptămâna Verde”, care trebuie organizate între data de 11 septembrie 2023 şi 26 aprilie 2024. Şcolile trebuie să anunţe elevilor şi părinţilor care sunt perioadele în care se desfăşoară aceste programe.

Modulul I este în perioada 11 septembrie - 27 octombrie. El este urmat de o vacanţă în perioada 28 octombrie - 5 noiembrie.

Modulul II se desfăşoară în perioada 6 noiembrie - 22 decembrie, urmat fiind de vacanţa de iarnă, care este în perioada 23 decembrie 2023 - 7 ianuarie 2024.

Modulul III se derulează în perioada 8 ianuarie – 9 februarie, respectiv, 15 februarie  sau 23 februarie.

Modulul IV începe, funcţie de decizia Inspectoratului Şcolar, fie pe 19 februarie, 26 februarie sau 4 martie.

Vacanţa de primăvară se desfăşoară în perioada 27 aprilie – 7 mai.

Modulul V, ultimul, de desfăşoară în perioada 8 mai – 21 iunie. El este urmat, începând din 22 iunie, de vacanţa de vară. Elevii se vor reîntoarce la şcoală pe 8 septembrie 2024.

Elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a seral sau frecvenţă redusă vor beneficia de un an şcolar cu două săptămâni mai scurt. Datorită examenelor naţionale vor încheia cursurile pe 7 iunie 2024.

De asemenea, elevii de clasa a VIII-a merg la şcoală 35 de săptămâni, cursurile încheindu-se pe data de 14 iunie 2024.

Elevii din învăţământul tehnologic merg la şcoală timp de 37 de săptămâni, cu excepţia celor din anii terminali.

La învăţământul postliceal durata cursurilor este stabilită prin planurile cadru.

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Grigore Leșe, luat cu AMBULANȚA de la hotel, la Botoșani, după ce i s-a făcut rău în urma unui recital. Ce spun medicii
15/01/2025 23:27

Artistul Grigore Lese a ajuns, miercuri seară, la Spitalul Judetean de Urgentă „Mavromati” din Botosani, la putin timp după ce a sustinut un recital la Gala de decernare a Premiului National de Poezie ...

Polițiștii au scos din trafic 4 conducători auto
15/01/2025 19:49

La data de 13 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iasi au actionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, in special a celor produse pe fondul nerespectării regulilor privind acordarea prio ...

Sindicaliştii de la Complexul Muzeal Naţional Iaşi au protestat la locul de muncă
15/01/2025 19:46

La Palatul Culturii, Ziua Culturii Naţionale a fost sărbătorită intr-un mod atipic. Aproape o sută de sindicalişti din Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi şi-au pus banderole albe la b ...

Ieșenii s-au adunat la Teiul lui Eminescu
15/01/2025 19:45

* „Cultura romanească, simbolurile noastre strămosesti trebuie cultivate peste timp. Nu vrem să vorbim despre trecut, pentru că despre Eminescu si cultură nu poti să vorbesti la trecut, ci doar la p ...

Probă de desen tehnic pentru cei care doresc să devină arhitecţi
15/01/2025 19:44

* la admiterea in anul universitar 2025-2026 de la TUIASI candidaţii depun singur dosar şi se pot inscrie la trei facultăţi * inscrierea la cele 11 facultăţi se face pe baza unor criterii bazate, in princ ...

Dezastru la simularea Evaluării Naționale, în județ - Opt din zece elevi au luat note sub 5 la Matematică!
15/01/2025 16:33

La simularea Evaluării Naţionale organizată in luna decembrie de Inspectoratul Şcolar Judetean Iasi, 80,3% dintre elevii de clasa a VIII-a din mediul rural au luat note sub 5 la Matematică, iar 54% dintre ...

  Abandonul școlar, combătut cu programul „Masa caldă”
15/01/2025 14:34

Într-un peisaj educational marcat de provocări diverse, programul „Masa caldă” se conturează ca o solutie eficientă pentru reducerea abandonului scolar. Initiat cu scopul de a sprijini ele ...

Câștigătorii Galei Premiilor Naționale „Eminescu
15/01/2025 10:08

La Teatrul Mihai Eminescu din Botosani a avut loc aseară Gala Culturii Nationale. În cadrul evenimentului au fost acordate trei distinctii. Premiul National pentru traducere din literatura romană ...

S-a furat sistemul de evacuare a apelor pluviale al Variantei Ocolitoare Bârlad/ 49 m de țeavă sustrași de la pasajul aflat în lucru
15/01/2025 09:28

Hotii au sustras sistemul de evacuare a apelor pluviale a Variantei Ocolitoare Barlad. Compania de Administrare a Infrastructura Rutiere a anuntat, marti, evenimentul nedorit, petrecut pe 11-13 ianuarie 2025. I ...

Incendiu la Depozitul de colete Sameday, din Miroslava
15/01/2025 08:54

Un depozit al unei firme de curierat, aflat in satul Brătuleni, comuna Miroslava, a fostcuprins de flăcări, in această dimineată. „Forte si mijloace de interventie din cadrul Detasamentului 1 de Pom ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei