Joc impresionant de culori la Grădina Botanică din Iaşi. Ce flori rare au fost aduse de peste mări şi ţări
Dimensiune font:
Țara noastră are o multitudine de grădini botanice frumoase, cu plante aduse din toate colțurile lumii și specimene rar întâlnite, ce încântă privirile tuturor. De departe, una dintre cele mai frumoase este cea de la Iași, prima grădină botanică apărută în România. Acest rai al florilor găzduiește, până la sfârșitul lunii februarie, niște exemplare rare, aduse de peste mări și țări, pe care ar fi păcat să nu le admiri.
Ce poți vedea la Grădina Botanică din Iași
Grădina Botanică din Iaşi a fost inaugurată în anul 1856, de către naturalistul Anastasie Fătu, fiind, de altfel, prima grădină botanică apărută pe teritoriul țării noastre. Aceasta se întinde pe o suprafață impresionantă, de aproximativ 100 de hectare, și găzduiește, printre altele, o colecție impresionantă de peste 800 de specii de trandafiri și circa 500 de specii de crizanteme. Tot în serele de aici se regăsesc și multe alte specii de plante tropicale, subtropicale și mediteraneene.
Specii de flori rare, aduse din toate colțurile lumii
Până la finalul acestei luni, iubitorii de natură pot asista la o explozie de culoare și atmosferă exotică, la Grădina Botanică din Iași. Vizitatorii care îi calcă pragul, zilele acestea, au parte de o experiență inedită în cadrul unei expoziții de flori exotice rare, aduse de peste mări și țări. Nici copiii nu au cum să se plictisească, deoarece se pot minuna de plantele carnivore.
Explozie de culori și arome până la finalul lunii februarie
Românii care intră în serele Grădinii Botanice din Iași, zilele acestea, vor avea impresia că se plimbă pe un tărâm din altă lume. Sute de specii de plante rare îi așteaptă, pentru a le scălda simțurile cu frumusețea lor. Principalele atracții sunt serile azaleelor și ale trandafirilor de iarnă, cum li se mai spune în limbaj popular. Toată grădina este colorată frumos în jocuri de nuanțe vii, iar pantele au fost organizate de angajați astfel încât să semene cu grădinile asiatice.
„Sunt încântată, chiar sunt. Nu am fost de câţiva ani în februarie, venim de regulă toamna. E o explozie de culori și altceva faţă de ce trăim în ultima perioadă”, a mărturisit o turistă, pentru Observator.
Plante exotice și carnivore
Pe lângă azalee, Grădina Botanică din Iași are mai multe specii de camelii, begonii, ficuși, cactuși, dar și alte plante exotice, toate pe placul vizitatorilor.
„Suntem în Texas, în pustiul mexican cu cactuși. Zona asiatică e super”, a explicat o vizitatoare din Bacău.
Iar pentru cei mici, cele mai atractive sunt plantele carnivore.
„Insecta intră. Şi ea se închide, uite aşa! Nu-i mai dă voie să iasă”, arată un bunic. „Noi, adulții, mai cunoaștem, dar ei învață cu ocazia asta”, a spus bătrânul.
„Monkey cups”, una dintre atracții
De la expoziție nu avea cum să lipsească cea mai populară plantă carnivoră. Este vorba de „Monkey cups”, ce crește în Insulele Filipine, în general. Există 150 de specii astfel de specii, iar pe unele dintre ele le poți admira la Iași.
Cât costă biletul de intrare
Expoziția de la Grădina Botanică din Iași este deschisă până la finalul lunii februarie. Prețul unui bilet, ce permite accesul în grădină și în sere, este de 10 lei, pentru adulți, și 5 lei, în cazul copiilor.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau