La ArtEast Gallery, despre provocarea NFT-urilor
Dimensiune font:
În lumea artistică actuală, NFT-urile, fetișizate de unii și contestate de alții, sunt o prezență tot mai familiară. Proaspăt deschisa ArtEast Gallery de la Iași propune comunității artistice locale și publicului larg, în parteneriat cu Asociația pentru Ospitalitate Culturală (AOC) și FabLab, o întâlnire pe această temă. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 22 ianuarie, la ora 16.00, în spațiul expozițional din Strada Păcurari nr. 108.
La ArtEast Talks este invitat Gabi Dumitriu, consultant blockchain, care va vorbi despre istoria NFT-urilor (non-fungible token) și aplicațiile lor în domeniul artei, după care va răspunde tuturor curiozităților sau întrebărilor tehnice venite din partea celor prezenți.
„Dobândirea cunoștințelor în zona de cripto-art poate face diferența azi în cariera de artist. Arta digitală a luat amploare odată cu noua tehnologie Blockchain. Astfel au apărut multe platforme digitale bazate pe această tehnologie ce permit utilizatorilor să creeze, să vândă, să cumpere, să colecționeze lucrări de artă în format digital și nu numai. Așa au apărut NFT-urile, care au caracterul unicității și sunt văzute ca obiecte din viața reală, cu patru proprietăți esențiale: nu pot fi reproduse, nu pot fi falsificate, nu se supun inflației și au garanții de proprietate. Aceste proprietăți permit artiștilor să creeze, dețină și să vândă lucrări de artă bazate pe asset-uri digitale, cu avantaje directe asupra prețului, provenienței, trasabilității și a dividendelor. Într-un oraș ca Iașul, cu o zonă de IT atât de dezvoltată, scena artistică nu poate rămâne departe de marile transformări ale lumii”, a spus declară Gabi Dumitriu.
La rândul ei, Dana Lungu, galeristă, declară: „Nu cred că trebuie să ignorăm tehnologia timpului nostru, lumea în care trăim. Galeria noastră nu vrea să fie doar un mijloc de promovare și punere în valoare a unor artiști foarte talentați, ci și un spațiu de informare a comunității artistice, un accelerator de proiecte, un ferment avangardist al scenei culturale”.
În acest moment, la ArtEast Gallery se află expoziția „The L.I.G.H.T.” a artistelor Marinela Ciobanu și Rodica Crîșmaru, care va putea fi vizitată și cu această ocazie. Mai multe detaliile pot fi găsite pe site-ul arteast.gallery și pe pagina de Facebook ArtEast Gallery.
ArtEast Gallery a apărut în anul 2021, pornind de la ideea că în Iași există artiști contemporani grozavi, care nu sunt îndeajuns de cunoscuți la nivel național, după cum există în țară artiști contemporani la fel de grozavi, pe care ieșenii nu-i cunosc îndeajuns de bine. Așadar, misiunea galeriei este aceea de a încuraja, susține, promova și ajuta publicul larg să descopere arta vie și de a transforma artele vizuale într-un prilej comun de bucurie al tuturor iubitorilor de cultură.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau