Până vine constructorul, SRU și-a ales supraveghetorul de lucrări!
Dimensiune font:
Agenţia Naţională de Dezvoltare a Infrastructurii Sanitare (ANDIS) a desemnat câștigătorul „Serviciilor de supraveghere a lucrărilor de construcții, obiectiv de investiții Spital Regional de Urgență Iași”. Acesta este cel mai important proiect de infrastructură spitalicească din Regiunea de Nord-Est a României.
În cadrul contractului, principalele activități ale supervizorului sunt management de proiect, verificare, organizare și arhivare a documentației, activități premergătoare execuției lucrărilor, monitorizarea execuției lucrărilor, supervizarea lucrărilor în perioada de garanție, gestionarea unor situații particulare și coordonarea în materie de sănătate și securitate în muncă.
Valoarea licitată de asocierea formată din Venturo Investment SARL (lider) și Koltek Musavirlik este de 23.861.076 lei, fără TVA.
Semnarea contractului, ce va avea o durată de 138 de luni, va fi posibilă după expirarea perioadei de 10 zile de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea acestora, dacă este cazul.
După parcurgerea şi a acestei etape, în perioada imediat următoare, ANDIS va lansa o nouă licitaţie, cea pentru atribuirea lucrărilor de construire, furnizarea și instalarea de echipamente medicale, în valoare totală de 1.891.747.312 lei fără TVA.
Spitalul Regional de Urgenţe (SRU) Iaşi este unul din cele trei spitale de profil care urmează să fie construite în România postdecembristă. Celelalte două spitale vor fi construite la Cluj şi Craiova.
Spitalul Regional de Urgenţe de la Iaşi a fost gândit, regândit şi proiectat astfel încât să fie flexibil şi extensibil. Unitatea medicală va avea o suprafaţă construită totală de 202.689 metri pătraţi, desfăşurat pe o suprafaţă de teren de 120.000 metri pătraţi.
Practic, vor fi trei corpuri cu nouă etaje, două subsoluri, parter, alte două corpuri cu cinci etaje superioare şi un etaj tehnic.
De asemenea, în caz de pandemie, cutremur sau altă necesitate, unul dintre turnuri poate fi izolat complet.
Clădirea este proiectată să reziste la cutremur de 9 grade şi va găzdui 850 de paturi de internare continuă. ,Dintre acestea 752 sunt paturi pentru îngrijire acută şi 98 de paturi pentru îngrijire intensivă, dintre care 12 pentru Compartimentul de Mari Arşi, 10 pentru ATI Pediatrie, 16 pentru ATI Neonatologie, şi 60 pentru ATI.
SRU Iaşi va fi şi un „spital verde”, principalele caracteristici ale acestui proiect fiind clădire nZEB (clădire cu emisii aproape de zero -n.r) vizează sustenabilitatea energetică care se bazează pe o creştere cu 30% a energiei din surse regenerabile, un parc fotovoltaic pe o suprafaţă mare; pompă de căldură geotermală; eficienţă a iluminatului (LENI); dispozitiv de răcire cu recuperare termic. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau