Poliţia Locală va ridica toate maşinile parcate neregulamentar!
Dimensiune font:
Numărul ridicat de sesizări vizând blocarea unor căi de acces i-a determinat pe şefii instituţiei să instituie această măsură * începând de astăzi, orice vehicul parcat neregulamentar sau abandonat va fi ridicat şi dus în baza Servicii Publice
Având în vedere creșterea parcului de vehicule în Municipiul Iași, odată cu începerea anului școlar și universitar, care generează blocarea căilor de acces către locuințele civile individuale și colective, blocarea zonelor de preselecție din intersecții, blocarea trotuarelor, a pistelor destinate bicicliștilor și circulația persoanelor cu dizabilități, Poliția Locală Iași, împreună cu Servicii Publice Iași va demara, începând de astăzi, acțiuni de ridicare a tuturor vehiculelor aflate în astfel de situații. „Numărul de sesizări adresate Poliției Locale Iași este în creștere progresivă, astfel că instituția este obligată să aplice soluțiile legale pentru deblocarea căilor de acces”, spun şefii instituţiei.
Aproape 200 de maşini abandonate au fost ridicate anul acesta de pe domeniul public
De la începutul anului și până în prezent, au fost ridicate de pe domeniul public 196 de autovehicule abandonate sau fără stăpân pentru care procedurile legale aferente au fost deja îndeplinite. Având în vedere faptul că un vehicul ocupă în medie 10 metri pătrați, înseamnă că aproximativ 1.960 de metri pătrați de teren au fost redați domeniului public, putând fi folosiți pentru parcări, spații verzi sau alte măsuri de fluidizare a traficului.
În comparaţie, în cursul anului 2019 au fost identificate 1.146 de astfel de autovehicule. Este de subliniat faptul că 94 - 96% dintre proprietarii sau deținătorii legali ai vehiculelor abandonate s-au conformat somațiilor primite și au îndepărtat autovehiculele de pe domeniul public.
Tarife
Potrivit noului regulament de ridicare a vehiculelor staționate sau parcate neregulamentar, activitatea de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a maşinilor va fi realizată de Servicii Publice Iaşi SA în baza contractului pe care îl are deja încheiat cu Primăria. Şoferii contravenienți vor fi nevoiţi să achite o taxă de 430 lei, dacă vehiculul va fi ridicat, transportat şi depozitat, la care, după caz, se poate adăuga şi o sancţiune a Poliţiei Rutiere. În cazul în care maşina nu va fi revendicată de proprietar în 24 ore, va fi percepută şi o taxă de depozitare, în valoare de 45 lei/zi. Dacă proprietarul se prezintă chiar în momentul în care vehiculul este ridicat pe platforma de transport va trebui să achite 290 lei (față de 330 lei).
În prezent, la Senat, se află depus un proiect de lege care propune introducerea unor tarife maxime la nivel naţional pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. În aceste condiții, românii ar plăti mai puțin pentru recuperarea mașinilor ridicate. Conform inițiatorilor proiectului de lege, noile tarife nu vor putea depăși, în cazul maşinilor mici, 100 de lei pentru ridicare, 3 lei/kilometru pentru transport şi 2,5 lei pentru fiecare oră de depozitare. Sumele sunt cu mult mai mici decât tarifele utilizate în prezent, în marile orașe. Aici, taxele nu au nicio limită maximă şi sunt stabilite de fiecare administrație locală. Lucian STATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau