Poliţistul din Belceşti acuzat de fals intelectual a câştigat o nouă bătălie cu reclamanţii
Dimensiune font:
Conflictul dintre agentul de poliţie Iulian Beilic (42 de ani) şi întreprinzătorii Maria B. şi Neculai D. are deja o vechime de aproape şapte ani, ajungându-se, în timp, la acuzaţii deosebit de grave. Gâlceava dintre ei a pornit de la faptul că Beilic, care locuieşte într-un într-un bloc din Belceşti la parterul căruia funcţionează discoteca, un bar şi terasa aparţinând Mariei B. şi lui Neculai D., era derajat de gălăgia nocturnă provenită de la stabiliment.
Sesizat şi de ceilalţi vecini, poliţistul a demarat o serie de controale privind legalitatea activităţilor de divertisment. Inspirat, poliţistul s-a interesat mai întâi la Primărie, a aflat de acolo că autorizaţia de funcţionare e expirată din 2016 , aşa că s-a pus pe dat amenzi.
Prima sancţiune contravenţională a venit după un scandal izbucnit în local, barmanul fiind nevoit să sune la 112. Beilic a venit imediat, în calitate de agent de poliţie competent material şi teritorial. Patronii au contestat-o, el nu s-a lăsat şi i-a mai amendat de cinci ori.
În replică, Maria şi Neculai i-au făcut plângere penală pentru fals şi uz de fals în formă continuată, spunând că n-au nevoie de autorizaţie de la Primărie, e suficientă cea de la Registrul Comerţului. I-au convins pe procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău, astfel că Beilic a fost trimis în judecată, procesul intrând pe rol pe 20 februarie 2020.
Audiat în instanţă, poliţistul nu a recunoscut acuzaţiile care i s-au adus, contestând probele administrate în cursul urmăririi penale şi a solicitat readministrarea acestora. Magistraţii i-au acceptat demersul. El a apreciat că autorizaţia prezentată de persoanele vătămate, din perioada 1996-1997, este un „document istoric”. A mai arătat şi că, la obţinerea acestui act, patronii nu au primit acceptul scris al tuturor locatarilor din bloc şi că amenzile date sunt perfect justificate. Argumentele sale i-au convins pe magistraţi şi, drept urmare, pe 23 noiembrie 2021, poliţistul a fost achitat. Maria şi Neculai ceruseră despăgubiri în valoare de 150.000 lei, dar n-au văzut niciun sfanţ.
Nemulţumiţi de verdict, patronii localului au făcut apel, cerând desfiinţarea primei sentinţe şi rejudecarea cauzei. Nici la Curtea de Apel Iaşi, cei doi n-au avut succes. Prin hotărârea de alaltăieri, magistraţii de aici au schimbat doar temeiul achitării inculpatului, respingând ca inadmisibilă şi acţiunea civilă promovată de reclamanţi. Sentinţa e definitivă. Marcel FLUERARU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau