Poveştile moldovenilor care s-au vindecat de cancer

Dimensiune font:

| 25-06-2012 17:00

Una dintre cele mai cumplite maladii, cancerul, are şi leac * o dovedesc cazurile multor persoane care s-au vindecat în mod miraculos * după ce au trecut prin şedinţele de chimioterapie ei au apelat la metode naturiste, la leacuri vechi şi au obţinut rezultate * unul dintre secrete este şi starea psihică bună

 Cazul sucevencei din Sadova care s-a vindecat de cancer în ultimul stadiu a făcut înconjurul ţării. Mulţi au fost curioşi să afle ce metode a folosit ca să învingă boala cumplită. Doina Lehaci (52 de ani) a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în 2012. A făcut analize la Cluj, iar diagnosticul cumplit a fost confirmat la Iaşi unde a aflat că era într-o fază terminală. Nu s-a lăsat copleşită şi a început lupta pentru viaţă. A urmat tratamente chinuitoare la Iaşi şi Suceava, a făcut radioterapie şi chimioterapie în speranţa că va trăi să-şi vadă şi nepoţii la casele lor.
Reţetele vindecării
Pe tot parcursul tratamentului, bolnava s-a bucurat de sprijinul familiei. Doina Lehaci a urmat tratamente şi naturiste. Timp de un an, a înlocuit apa potabilă cu ceaiuri preparate din plante medicinale culese de ea din pădurile care înconjoară comuna Sadova. A băut sucuri din morcov, ţelină, sfeclă roşie şi a făcut tratamente de detoxifiere a organismului. „Am băut apă cu bicarbonat în fiecare dimineaţă. Am amestecat o linguriţă de bicarbonat cu un litru de apă. Am mâncat miere de albine şi, cel mai important, m-am rugat”, a spus Doina Lehaci. În urmă cu două săptămâni, femeia a ajuns din nou la spitalul din Suceava, unde medicii au constat că s-a vindecat complet. „Este o vindecare miraculoasă, inexplicabilă pentru noi”, am aflat de la medicul Sorin Hâncu, cel care a îngrijit-o. Un amănunt foarte important în cazurile de vindecare este starea psihică a bolnavului. „O bună mobilizare oferă suportul pe care organismul îşi poate activa toate resursele în lupta cu boala. A te preface că nu ştii de boală nu elimină diagnosticul”, a explicat psihologul Irina Babău, din Suceava.

S-a vindecat de cancer în mod miraculos

Dorinţa de viaţă aduce vindecarea
Cazul ei nu este singular. La Bacău, o femeie de 49 de ani a învins în lupta cu cancerul. Laura Dorina Canache avea 43 de ani când au început problemele, în 2009, când i-a fost descoperită o formaţiune tumorală la sânul stâng. A urmat un tratament agresiv, a fost operată, a apărut o tumoare şi la sânul drept, apoi a aflat că suferă de cancer la plămâni. Anul trecut a fost supusă unei intervenţii chirurgicale speciale cu laser la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, din Cluj Napoca, iar medicul Dan Mihail Nicolau i-a salvat viaţa. „Fără o gândire pozitivă şi dorinţa de a te face bine nu rezolvi nimic”, a spus Laura.
Aşadar, atitudinea este un factor foarte import, după cum spune şi cunoscutul fitoterapeut Elena Josan, preşedintele Asociaţiei „Fitomed” Vaslui. „Vindecarea depinde de voinţă omului, de puterea organismului, de stare psihică. Urmează o serie de terapii alternative, dietă, meditaţie, reflexoterapie. Se pot vindeca toţi cei care vor cu adevărat acest lucru. Am întâlnit oameni cu cancer care s-au vindecat. Au avut voinţă, au crezut în terapii, şi-au schimbat modul de viaţă şi au reuşit”, a spus Elena Josan.
Tratamentele naturiste sunt foarte apreciate de bolnavi şi sunt mulţi terapeuţi care fac minuni. Tudoriţa Profir, din Broşteni (judeţul Suceava), este unul dintre cei mai cunoscuţi din Moldova. La ea vin oameni din toată ţara, iar tratamentul se bazează pe combinaţii de ceaiuri, tincturi şi regim alimentar. „Am aflat despre doamna Tudoriţa de la prieteni. Ei merg de câţiva ani la ea şi se simt bine. I-au cerut ajutor oameni cu tot felul de probleme de sănătate, mai mult sau mai puţin grave, de la probleme de fertilitate, alergii, coloană vertebrale, chiar cancere. Am căpătat încredere încă de la prima vizită”, a spus Raluca A. (33 de ani), din Piatra Neamţ.
Minunea din stupină
Renunţarea la alimentele rafinate, la alcool şi la tutun şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos sunt obligatorii pentru oricine, dacă doreşte să nu aibă probleme de sănătate. Şi totuşi afecţiunile apar, iar cauzele sunt diverse. Foarte multe tratamente vin şi din stupină şi sunt mulţi terapeuţi care le recomandă. Ing. Victor Bogdan, din Bucureşti, a brevetat un produs pe bază de păstură, Apisan Forte, care în 2006 a fost medaliat cu aur la Salonul de la Geneva. „Am oferit ajutor la foarte multă lume, cu diferite probleme de la cancer, paralizii. Schema noastră de tratament include obligatoriu un regim alimentar, tratamente naturiste, reflexoterapie, terapie mentală şi Apisan Forte. Am avut rezultate bune inclusiv pentru propriile mele probleme de sănătate. De fapt, aşa am început să mă interesez de diferitele terapii. Aşa mi-am amenajat stupina şi m-am preocupat de cercetări”, a spus ing. Victor Bogdan. O vorbă veche spune că Dumnezeu lucrează prin oameni şi mulţi terapeuţi dovedesc acest lucru. Victor Bogdan oferă ajutor gratuit copiilor bolnavi de cancer şi persoanelor cu epilepsie. „Se ştie că epilepsia nu se vindecă. Ei bine, noi am avut rezultate bune”, a încheiat Victor Bogdan.
Grupaj coordonat de Maura ANGHEL

„Asumarea responsabilităţii şi o atitudine pozitivă, în antiteză cu resemnarea, reprezintă fundamentul pe care bolnavul de cancer îşi poate sistematiza planul terapeutic” – psihologul Irina Babău, din Suceava

Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari știri, direct pe telefon!

Ești mereu pe fugă? Noi îți trimitem zilnic cele mai importante 3 știri din Iași, Moldova și țară – scurt, clar, fără spam.

Plus: alerte locale de urgență, noutăți exclusive și acces rapid la anunțuri importante.

► Intră pe canalul nostru oficial:

⇒ Încearcă 3 zile. Dacă nu-ți place, poți ieși oricând.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Flamanzi, cu sediul in oras Flamanzi, Str.Dumitru Iov nr.284, judetul Botosani, telefon 0231/552.351, fax 0231/552.626, e-mail: orasflamanzi@yahoo.com, cod fiscal 3372173. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general; Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 36/17.03.2025 privind aprobarea bugetului local pentru anul 2025, a bugetului activitatilor finantate integral din venituri proprii. Suma totala alocata de la bugetul local este de 40.000 Lei si se aloca in intregime pentru activitati cultural sportive. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul privind acordarea de finantare nerambursabila de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local aprobat prin Hotararea Consiliului Local Flamanzi nr. 10/31.01.2014, modificata prin Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 48/28.03.2025. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Orasului Flamanzi: https://orasul- flamanzi.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabila se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: https://orasul- flamanzi.ro si se poate procura de la sediul Orasului Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 12.06.2025, ora 16.00, la adresa: Orasul Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este 16.06.2025 -17.06.2025.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
FOTO-VIDEO: Reportaj la
02/08/2022 14:54

Într-un colţ de rai, pe ţinuturile Bucovinei, este situat varful Dadu. Pentru a ajunge la el, am ajuns pană in Iacobeni, iar de acolo am virat la dreapta pană la Carlibaba. Într-o zi de iulie, ...

Liberalii, ținta atacurilor unui deputat PSD
18/12/2019 10:54

    Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru are o sumă de reprosuri pentru liberalii din Botosani care in urmă cu un an au votat impotriva bugetului de stat, iar acum se laudă cu alocările fina ...

Marea grijă a şoferului beat: să nu-i agite poliţistul petul cu bere
25/11/2019 18:53

 O nouă culme a impertinenţei manifestată de un conducător auto depistat la volan sub influenţă bahică a fost atinsă cu ocazia turului doi al alegerilor prezidenţiale. I.C., in varstă de 28 de an ...

„ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede”, la BNR Iaşi
22/11/2019 00:00

  * Sucursala Regională Iaşi şi Muzeul Băncii Naţionale a Romaniei au inaugurat, ieri, expoziţia „ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede” * proiectul este iniţiat in parteneria ...

Mecanica, marele pariu al învăţământului profesional ieşean
21/11/2019 00:00

  * domeniile cu cele mai mari solicitări din partea operatorilor economici pentru includerea in planul de şcolarizare 2019-2020 au fost cele de mecanică - 910 locuri * totodată, s-au format 5 noi cla ...

Puterea şi opoziţia din CJ se pun la aceeaşi masă, pentru a soluţiona soarta a 46 de proiecte
19/11/2019 00:00

  Consilierii judeţeni se vor intruni din nou maine, avand in dezbatere 46 de proiecte de hotărare. Printre acestea se află şi proiectul privind solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Lo ...

Începe Postul Crăciunului
15/11/2019 11:11

      După Lăsatul Secului, petrecut ieri, in seara de Sfantul Filip, astăzi incepe Postul Crăciunului, una dintre cele patru mari perioade de ajunare randuite de Biserica Ortodoxă. Post ...

Un tânăr din Iași, beat și fără permis, nu a oprit la semnalul politistilor. Oamenii legii l-au urmarit 1km
10/11/2019 12:51

În jurul orei 01.00, in timp ce patrulau in zona Horlesti, politistii din Letcani au observat o masină cu un comportament destul de suspect in trafic. Oamenii legii au facut semn de oprire autoturismulu ...

Poliţiştii din Popricani, cei mai iscusiţi vânători de şoferi băuţi
09/11/2019 20:04

Datele statistice arată fără dubiu faptul că poliţiştii din Popricani sunt foarte dibaci in depistarea şi prinderea şoferilor ce conduc sub influenţa alcoolului. Numai in primele 10 luni din 2019, pe r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei