Salubris va supraveghea video fiecare tomberon din oraş!
Dimensiune font:
Până la finele acestei luni, 200 de puncte gospodăreşti vor fi monitorizate video, în special pentru identificarea celor care folosesc necorespunzător tomberoanele Salubris sau care nu au contracte cu operatorul de salubritate
De câţiva ani, Salubris SA împreună cu Primăria Municipiului Iași, au implementat un sistem de colectare separată a deșeurilor, susținut prin modernizarea dotărilor existente, achiziția de utilaje ecologice și performante și implementarea de tehnologii moderne. În plus, 80% din totalul centrelor gospodăreşti din oraş au fost modernizarea prin înlocuirea containerelor cu module capsulate, fapt care, în mod logic, ar trebui să crească gradul de colectare selectivă a gunoiului menajer.
Mai nou, şefii societăţii se pregătesc să finalizeze montarea camerelor de luat vederi la punctele gospodăreşti. „A fost o procedură în primăvară, pe care a trebuit să o decalăm pe motive de pandemie. Între timp procedura a fost finalizată, avem un câștigător cu care am reluat discuțiile pentru a vedea cum instalăm camerele video la punctele gospodărești. Deocamdată sunt 30 de camere video montate pe mașinile noastre, iar la finele lunii august vor fi montate restul de 200 de camere la punctele gospodărești”, spune Cătălin Neculau, directorul Salubris Iași.
Amenzi mari
Camerele video vor avea un rol multiplu. Grație lor, punctele gospodărești vor fi menținute într-o stare de utilizare corespunzătoare, putând fi prevenite rapid deteriorarea sau distrugerea lor (anul acesta au fost multe cazuri de incendiere a punctelor gospodărești). Apoi, asigurarea supravegherii video va duce la identificarea persoanelor care aruncă deșeurile proprii necorespunzător sau în afara punctelor de colectare a deșeurilor, fiind pus accent și pe depistarea acelor cetățeni din zonele limitrofe orașului care folosesc pubelele Salubris în locul celor de la Girexim. Toate informațiile obținute prin intermediul acestui echipament vor fi transmise unui dispecerat, care, de asemenea, va fi operațional la finele acestei luni. De aici va fi alertată Poliţia Locală, singura care poate aplica amenzi. „Se aplică tariful maxim dacă depozitarea nu este corectă şi eventuale amenzi. Dacă administraţia locală şi-a făcut temele, este rândul cetăţeanului să înţeleagă că trebuie să-şi aducă contribuţia la colectarea separată a deşeurilor”, mai spune Cătălin Neculau, şeful Salubris Iaşi.
Containere inteligente, pregătite pentru hotspot
În altă ordine de idei, șefii societății au demarat procedurile astfel încât cele 30 de stații stradale inteligente pentru colectarea deșeurilor mixte să poată oferi și facilitățile auxiliare pe care le dețin. Este vorba de servicii de hotspot pe raza de acțiune unde sunt montate. Cele 30 de compactoare de înaltă capacitate sunt amplasate în toate cartierele din Municipiului Iași. Este vorba de zonele Ștefan cel Mare și Sfânt (zona Palat), Casa Modei, Independenței (stația de autobuz), UMF, Târgu Cucu (stația de tramvai), Piața Eminescu (Carol I), rond tramvai Agronomie, Carol (Universitate), parcul Copou (intrarea principală), parcul Expoziției (rond interior), zona Olimp, zona Neptun, esplanada Nicolina I, esplanada Nicolina II, parcul Nicolina II (strada Măgurei), esplanada Oancea (platoul mijlociu), esplanada Bărboi (Hala Centrală), esplanada Mimoza (parcul de joacă), Vasile Lupu (Han Tătar), Socola (strada Bucium), Păcurari (Moara 1 Mai), rondul Zimbru, Podu Roș (parc pensionari), parcul 1001 Articole, Gară (McDonald’s) și Tudor Vladimirescu (căminul T17), în zona aleii Sadoveanu - Universitatea Agronomică (două bucăți) și în stația de tramvai Piața Unirii (două bucăți). Tudor DAMASCHIN
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau