Șase copii de la Școala Carol I din Iași au dus joaca cu piesele Lego la un alt nivel
Dimensiune font:
* aceștia, elevi în clasa a patra, vor reprezenta România la cea mai mare competiție de robotică la nivel mondial, în această vară, la Hong Kong * roboțeii lor din Lego au cucerit juriul din România și urmează acum să concureze cu peste 180 de echipe din toată lumea
Povestea copiilor de la Școală Carol I în lumea roboticii a început în urmă cu doi ani, când, în parteneriat cu elevii de la laboratoarele de robotică de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, au creat laboratorul de robotică la școala primară.
Acum se văd și roadele muncii lor. Micii programatori, ingineri și designeri în robotică din Lego au reușit să câștige Marele Premiu la etapa Națională a Festivalului FIRST LEGO League desfășurat la București. „Este o joacă foarte interesantă și plăcută, relaxantă, dar trebuie să îți pui și mintea la contribuție. Lego e o joacă infinită pentru că poți crea absolut orice, dar e și o joacă responsabilă. Mă simt fericită ca rudele echipei noastre prind viață și că apreciază lumea acest lucru. Nu am crezut că vom ajunge să punem școala noastră pe harta mondială a roboticii, dar suntem foarte bucuroși. Sigur venim cu premii”, spunea Ilinca Cărăușu, una dintre fetele din echipă.
Copiii românilor, tot mai interesați de robotică
Cei patru băieți și două fete sunt fascinați de lumea roboticii și programării. Au reușit să facă din Lego un adevărat oraș al artei, pentru a respecta tema. Au construit grădini, patiserii, parcuri, un teatru și o zonă de lectură.
Unele dintre ele au prind viață sub iscusința programatorilor din echipă care au făcut ca piesele să se miște, să cânte sau chiar să lumineze. „Robotica în limba slavă înseamnă munca grea. Noi suntem o echipă puternică și închegată. La început am vrut doar să văd cum e, dar când am văzut ca acest hobby poate fi la alt nivel m-am implicat în acest proiect. Aceste lucruri ne ajută să ne dezvoltăm creativitatea și imaginația pentru a construi diverse lucruri. Dacă ne unim ideile, iese ceva și mai bun”, explică Darius Chifan, elev din cadrul echipei.
Profesorii confirmă: robotica e viitorul
„Robotica este un sport de echipă, lucrul acesta l-au făcut și ei. Generația aceasta este una nativ digitalizată și e datoria noastră să ne adaptăm cerințelor acestei generații. Aducem plus valoare unității școlare, dar îi ajută și pe copii. Disciplinele acestea cu rigurozitatea lor îi ajută să își dezvolte și creativitatea, să înțeleagă că acestea pot fi translate foarte frumos. Înțeleg robotica ca pe o joacă. Roadele muncii se și văd. Înțeleg foarte repede această abordare. Noi am început acest proiect acum doi ani, am crezut în el și am realizat acest laborator de robotică, dar nu se așteptam ca într-un timp atât de scurt rezultatele să fie atât de bune, însă cred ca validează așteptările, prin urmare copiii au demonstrat ca pot”, a spus Claudia Cărăușu, director Școala Carol I Iași.
Astfel, Sofia Bodoga, Ilinca Cărăușu, Darius Chifan, Toma Luca, Robin Hârtopanu și Tudor Gherasim vor reprezenta români în vară la Hong Kong la categoria lor de vârstă. Peste 180 de echipe din întreaga lume se vor întrece în idei inovatoare și creative puse în practică prin intermediul roboteilor din piese Lego. Maria STANCU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau