Elementul verde este o condiție esențială a unei dezvoltări sustenabile, pentru că are impact asupra mediului înconjurător și sănătății populației. Astfel, la Palas Campus a început plantarea a peste 200 arbori și a mai mult de 7.000 arbuști, iar la etajul 4 al unuia dintre corpurile clădirii se amenajează o terasă verde, unde angajații pot lucra sau se pot relaxa, bucurându-se de o perspectivă panoramică asupra orașului. Arhitectura spațiilor verzi este creată de o echipă mixtă de specialiști italieni și români cu o experiență vastă în design peisagistic și urban, iar plantele sunt aduse din serele italiene și aclimatizate la Iași.
Amenajarea peisagistică de la Palas Campus pune accent pe diversitatea naturală, pe crearea unei armonii vizuale cu arhitectura în stil modern-minimalist și va oferi beneficii ecologice. Pe cei peste 4.500 de mp de spații verzi a început plantarea a aproximativ 7.000 de arbuști și subarbuști, precum: liliac, călin, cununița miresei, magnolie, trandafiri, hortensii, margarete galbene, coada șoricelului, echinacea, crini, dar și alte specii. A început, în acest fel, să se contureze o „comunitate” de plante ce formează micro-habitate cu beneficii importante asupra ecosistemului, dar și asupra stării de bine a oamenilor ce vor lucra în proiect.
Un landscape ce aduce natura aproape de oameni
În completarea arbuștilor vin cei aproximativ 200 de arbori, pe care specialiștii horticoli îi plantează în această perioadă. Este vorba despre specii „exotice”, aduse din Italia și aclimatizate la Iași, cu vârste de peste 25 ani și cu o înălțime cuprinsă între 6 și 8 metri. Printre aceștia se numără: carpen, prun roșu, platan, arborele de gumă, arborele de fier Persan, arborele lui Iuda, dar și exemplare de tei, de peste 60 ani, de peste 10 metri înălțime și 10 tone greutate. Totodată, pe terasa de la etajul al patrulea al unuia dintre corpurile clădirii, se montează 2.000 mp de gazon adus din Slovacia, la care se adaugă copaci ce sunt integrați în jardiniere. De altfel, conceptul de amenajare peisagistică este construit în jurul ideii de socializare și include alei pietonale pentru plimbări, zone de întâlnire și spații de relaxare.
IULIUS continuă regenerarea urbană în centrul Iașului
Palas Campus este, la fel ca Palas Iași, un proiect de regenerare urbană, care, prin amplasarea sa, este gândit să revitalizeze o zonă centrală din Iași insuficient valorificată - Sf. Andrei. Imobilul, cu o suprafață construită de peste 86.000 mp, cuprinde 54.000 mp spații închiriabili office premium și 6.000 mp închiriabili de retail, iar proiectul avansează tot mai mult. Sustenabilitatea dezvoltării este susținută, pe lângă amenajările verzi, și de pistele de ciclism, ce vor avea o lungime de 650 de metri, dar și de spații de parcare pentru biciclete securizate, astfel încât Campusul să încurajeze mobilitatea cu mijloace alternative de transport. Cu același scop, vor fi amenajate vestiare și dușuri, un avantaj pentru cei care aleg să îmbine deplasarea cu sportul. Proiectul va beneficia și de un număr semnificativ de stații de încărcare pentru mașini electrice, iar Palas Campus, care este și cea mai mare clădire de birouri ca suprafață din afara capitalei, se află simultan în două procese de certificare – EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) și LEED.
Departament PR
Adauga comentariul tau