Se caută soluţia potrivită pentru deschiderea şcolilor ieşene
Dimensiune font:
* începând de astăzi, inspectorii şcolari vor realiza vizite de consiliere şi monitorizare în toate instituţiile de învăţământ, urmărind, cu prioritate, asigurarea accesului egal la educaţie pentru toţi copiii, în condiţii de siguranţă * în luna august, şcolile au lucrat la elaborarea unor scenarii realiste privind continuarea procesului educaţional, au documentat o analiză de nevoi pentru învăţarea în toate cele trei scenarii posibile
Şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) încep vizitele de monitorizare şi de consiliere a şcolilor pentru pregătirea începerii noului an şcolar în condiţii de maximă siguranţă. „Înţelegem că deschiderea cursurilor din acest an aduce în viaţa elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice nu doar emoţia începutului, dar şi neliniştea unui context unic, solicitant. Pentru a răspunde atât nevoii de protejare a stării de sănătate a tuturor celor implicaţi în demersul educativ, cât şi datoriei de a susţine educaţia de calitate, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi îşi propune să se implice în identificarea celor mai adecvate soluţii care să permită reluarea activităţilor de învăţare în toate unităţile de învăţământ din reţeaua şcolară a judeţului Iaşi, începând cu 14 septembrie”, spune prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, inspector şcolar general al ISJ Iaşi.
În acest sens, se au în vedere, pe lângă consultările cu toţi directorii şcolilor, cu autorităţile publice locale, cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, şi dezbateri privitoare la prevederile cuprinse în actele normative ce reglementează condiţiile în care se poate deschide noul an şcolar.
În luna august, şcolile au lucrat la elaborarea unor scenarii realiste privind continuarea procesului educaţional, au documentat o analiză de nevoi pentru învăţarea în toate cele trei scenarii posibile. „Importantă a fost asigurarea condiţiilor de distanţare fizică, identificarea celor mai eficiente modalităţi de organizare a programului şcolar şi a resurselor necesare atât în cazul simulării scenariilor 1, cel al revenirii zilnice a tuturor elevilor în şcoli, cu respectarea si aplicarea tuturor măsurilor de protecţie sanitară, cât şi scenariului 2, care vizează revenirea zilnică a tuturor preşcolarilor, elevilor din clasele 0-IV, elevilor din clasa VIII-a si a XII-a şi revenirea parţială a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor măsurilor de protecţie din ghid”, spune şefa ISJ Iaşi.
Pornind de la rezultatele acestor simulări, inspectorii şcolari au analizat cele trei scenarii propuse de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, prin raportare la măsurile de siguranţă sanitară, dar şi la particularităţile specifice tipurilor de şcoli, la nivelul de vârstă al elevilor, dar şi la mediul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea. Astfel că, începând de luni 31 august, inspectorii şcolari vor realiza vizite de consiliere şi monitorizare în toate instituţiile de învăţământ, urmărind, cu prioritate, organizarea colectivelor de preşcolari şi elevi, configurarea programului activităţilor de învăţare, respectarea normelor impuse de contextul epidemiologic, astfel încât să se aibă în vedere asigurarea accesului egal la educaţie pentru toţi copiii, în condiţii de siguranţă. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau