Spitalul CFR - preluat de Primărie, administrat de UMF
Dimensiune font:
Unitatea va fi transformată în spital universitar, coordonat de UMF în parteneriat cu municipalitatea ieşeană * iniţial, fiecare partener s-a arătat dispus să preia Spitalul Clinic Căi Ferate Iaşi, apoi a existat scenariul ca municipalitatea să renunţe la solicitare în favoarea UMF
Un obiectiv care însumează patru terenuri cu o suprafaţă totală de 14.000 de metri pătraţi şi alte patru clădiri situate în zone centrale (străzile Garabet Ibrăileanu, Gării, pasaj Gavril Musicescu) desfăşurate pe alţi 6.000 de metri pătraţi, toate acestea având o valoare de inventar ce trece de 22 milioane de lei, va intra sub administrarea Universităţii de Medicină şi Farmacie. Evident, este vorba de Spitalul CFR, pe care, aidoma celorlalte spitale de profil din ţară, Guvernul, prin Ministerul Transporturilor, nu mai doreşte să le păstorească. De altfel, Secretariatul General al Guvernului, a solicitat atât UMF Iaşi, cât şi Primăriei Iaşi un punct de vedere cu privire la preluarea unităţii spitaliceşti din coordonarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în coordonarea uneia din cele două instituţii din Iaşi, iar ambele entităţi au răspuns afirmativ. Pornind de la acest context, primarul și rectorul UMF au căutat soluții comune pentru preluarea Spitalului Clinic Căi Ferate Iași de la Ministerul Transporturilor la municipiul Iași, UMF având oportunitatea unui moment istoric, acela de a realiza un spital universitar, coordonat de UMF în parteneriat cu Primăria. Rectorul UMF a argumentat că apariția unui astfel de spital universitar în municipiul Iași ar asigura atât buna administrare a acestuia, cât și calitatea pregătirii studenților și rezidenților universității, concomitent cu îmbunătățirea imaginii universității și a punctajului acesteia în clasamentele internaționale de profil.
„Îi mulţumesc domnului rector pentru dialogul constructiv despre aceste subiecte! Discuțiile aplicate, argumentele fundamentate și interesul comun pentru bunul mers al sistemului sanitar ieșean au fost premisele unui consens care va sta la baza preluării Spitalului Căi Ferate de către municipiul Iași, în administrarea UMF și în vederea realizării unui spital universitar de care Iașul are atâta nevoie. Am certitudinea că echipa de specialişti de la UMF Iaşi implicată în acest proiect va creşte calitatea actului medical şi va aduce plusvaloare domeniului medical ieşean!”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Sprijin universitar pentru Spitalul Regional de Urgenţă
De altfel, primarul Mihai Chirica şi rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” Iaşi, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, au discutat şi despre alte proiecte cu impact major pentru sistemul medical ieșean. Edilul-șef și rectorul UMF au convenit, mai întâi, asupra necesității stabilirii unui calendar comun de acțiuni ale Primăriei, Ministerului Sănătății și universității ieșene în vederea realizării proiectului Spitalului Regional de Urgență, astfel încât specializările propuse studenților și rezidenților UMF să răspundă nevoilor viitoarei unități medicale.
Totodată, primarul Mihai Chirica și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini prin misiunile diplomatice ale Primăriei promovarea ofertei academice și a imaginii UMF Iași în străinătate, în țările și localitățile cu care municipalitatea colaborează, în vederea atragerii de studenți și a realizării de parteneriate cu alte universități de profil. Lucian STATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau