Un ieşean este campionul veniturilor nedeclarate
Dimensiune font:
Potrivit şefului inistutuţiei, Lucian Heiuş, cea mai mare diferență între veniturile declarate şi cele estimate a fost găsită la un contribuabil din județul Iași: 11,7 milioane lei * acesta va avea de plătit un impozit de de 3,7 milioane lei * directorul ANAF a mai spus că şi senatoarea Diana Şoşoacă se află pe lista rău-platnicilor
ANAF face controale la influencerii care obțin venituri de pe rețelele sociale, a spus directorul instituției, Lucian Heiuș. El a dat ca exemplu oamenii care câștigă bani pe Facebook și Instagram.„Probabil că luna viitoare, la conferința de presă, o să vă dăm câteva exemple în care încercăm să facem verificări de această natură. Adică cei care obțin venituri din aceste noi profesii, vrem să vedem dacă ei au declarat și au achitat obligațiile pe veniturile pe care le-au obținut din acest gen de activitate”, a spus Heiuș într-o conferință de presă.
La sfârșitul anului trecut, ANAF a lansat un ghid pentru influenceri, prin care aceștia erau informați în legătură cu obligațiile fiscale pe care le au. Veniturile impozabile cuprind atât veniturile în bani, cât și produse, servicii sau călătorii. Declarația lui Heiuș survine în condițiile în care Fiscul a început, de la 1 iulie, controale la persoane fizice.
Şeful ANAF a spus că în luna iulie au fost descoperite 21,4 milioane de lei, reprezentând diferenţe între veniturile declarate şi cele estimate. Cea mai mare diferenţă a fost găsită la un contribuabil din Iaşi, în valoare de 11,7 milioane de lei. „În luna iulie s-au descoperit 21,4 milioane lei, diferenţe între veniturile declarate şi veniturile estimate de noi. Creanţele fiscale aferente, respectiv impozitele calculate pe această sumă, au fost de 5,9 milioane de lei. Cea mai mare diferenţă a fost găsită la un contribuabil din judeţul Iaşi, de 11,7 milioane de lei. Creanţa stabilită, adică impozitul pe care ar trebui să îl plătească, este în valoare de 3,5 milioane de lei. În Bucureşti, la un contribuabil, diferenţa a fost de 3,5 milioane de lei, creanţă stabilită a fost de un milion de lei, iar în Buzău, la un alt contribuabil, diferenţa a fost de 3,2 milioane de lei, creanţa stabilită a fost de 0,8 milioane de lei”, a spus Heiuș.
Șeful ANAF despre Diana Şoşoacă: „Are un comportament ca orice contribuabil rău-platnic”
Directorul ANAF a mai precizat că parlamentarul ieşean Diana Șoșoacă are de achitat obligații la bugetul de stat, însă, din păcate, are un comportament ca orice alt contribuabil rău-platnic. „Din punct de vedere al ANAF, impozitele și taxele nu au culoare politică. Doamna senator Șoșoacă pentru noi este un contribuabil ca oricare altul”, a spus Heiuș. „În loc să-și achite obligațiile pe care le are, găsește sau inventează dușmani și lansează scenarii fanteziste, de multe ori, că cineva are ceva cu dumneaei. A acumulat niște obligații la bugetul de stat, a intrat în executare silită, i-a fost emisă somația, nu a achitat, i s-a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare și emiterea unei adrese către Senatul României prin care i se solicită să rețină o treime din indemnizația de senator până la concurența sumei pe care o are de plată către bugetul de stat”, a afirmat Heiuș.
Diana Șoșoacă a intrat în procedura executării silite de către ANAF pentru o sumă de circa 30.000 de euro, ea dând în judecată Agenția Națională de Administrare Fiscală. „Este vorba despre amenzi pe care le-am primit în timpul pandemiei și despre alte sume despre care habar nu am. În cazul amenzilor, majoritatea au fost anulate în instanță, însă ANAF continuă să-mi instituie popriri și executări silite. Celelalte sume sunt de la cabinet, pe care le-am achitat prin ghiseul.ro. Am plăți făcute în februarie, care îmi apar că sunt în procesare”, a spus senatoarea Diana Șoșoacă. „Am depus în instanță peste 100 de pagini. În afară de faptul că am câștigat procesele pentru nepurtarea măștii, există și o decizie a Curții Constituționale, care a declarat neconstituționale amenzile pentru mască. Eu nu cred în întâmplări. Știu că vor să mă lase fără casă, fără mașină, să îmi închidă gura. Am informații că este un ordin politic. Cum să vină domnul ministru Bode și să spună despre mine că sunt cel mai amendat om din România și că tot nu mă potolesc, de unde are dânsul informațiile astea?”, a întrebat Diana Șoșoacă. Ea a acuzat ANAF de chemarea în instanță a cetățenilor în baza unor penalități, deși acestea nu sunt fondate. Motivul pentru care instituția ar decide astfel de procese vine din dorința statului de a colecta bani la bugetul propriu, în detrimentul cetățenilor, conform fostei senatoare AUR. Lucian DURBEA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau