Vieţile fetiţelor arse în incendiul de la Trifeşti atârnă de un fir de aţă
Dimensiune font:
* medicii sunt sceptici în ceea ce priveşte şansele acestora de supravieţuire * pentru salvarea copilelor sunt implicate peste 20 de asistente, cinci medici plasticieni, jumătate dintre medicii anestezişti, infirmiere şi brancardieri * tratamentul pentru un copil cu arsuri grave costă - în cazul în care şi arsuri de căi aeriene inferioare - peste 70.000 de euro
Situaţie îngrijorătoare pentru surorile care au suferit arsuri grave în urma incendiului din la Trifeşti. Cele două copile, de 3 şi 4 ani, internate la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sf.Maria” din Iaşi, se află în continuare în stare critică. Medicii sunt sceptici în ceea ce priveşte şansele acestora de supravieţuire.
Starea acestora este agravată şi de faptul că micuţelor, care au suferit arsuri de gradul III pe 60 şi 43% din corp, le-au fost afectate şi căile aeriene. „Momentan, sunt dependente de ventilaţie mecanică. Ambele fetiţe au fost protezate respirator, au traheostomă, sunt dependente de tehnici de epurare extra renală. Deocamdată, prognosticul lor este foarte sever. Cea mai mare problemă o pun arsurile de căi aeriene inferioare, dar şi cele de arsură prin flacără, pentru că sunt destul de severe”, a spus dr Sidonia Susanu, şefa Unităţii de Arşi de la Spitalul de Copii din Iaşi.
Pentru salvarea fetiţelor sunt implicate peste 20 de asistente, cinci medici plasticieni, jumătate dintre medicii anestezişti, infirmiere şi brancardieri. Tratamentul pentru un copil cu arsuri grave costă 50.000 de euro. În cazul în care copilul prezintă şi arsuri de căi aeriene inferioare costurile se ridică la peste 70.000 de euro. „Primul lucru pe care trebuie să îl facă părinţii în cazul arsurilor cu flacără sau lichide fierbinţi este de a aplica soluţii curate, reci, dar cu atenţie, pentru ca această suprafaţă de răcire să nu fie foarte mare, mai mare de 20%, pentru a nu induce un şoc hipotermic, după care pacientul trebuie învelit într-un cearşaf curat până la sosirea ambulanţei”, a spus dr Susanu.
Cele două copile au rămas acasă, în grija surorii mai mari, care are 11 ani. Incendiul ar fi pornit de la o scânteie care a sărit din sobă, în apropiere fiind şi o sticlă cu benzină. Flăcările au cuprins camera în care se aflau cele trei copile. Fata cea mare s-a speriat şi a fugit la vecini, să le ceară ajutorul. Un localnic a scos celelalte fete din flăcări. Până la sosirea pompierilor în incendiu ars camera în care se aflau fetele şi acoperişul. În momentul producerii incendiului în casă se aflau doar fetele. Mama fetelor era plecată cu concubinul la Iaşi, la un proces deschis de bunicul copilelor. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau