„Îmi propun să transformăm Iașul machetelor în Iașul proiectelor realizate. Nu este o promisiune, este un angajament!”

Dimensiune font:

| 02-06-2024 21:35

* dialog cu Bogdan Balanișcu, secretar de stat în Ministerul Mediului, președinte al Organizației municipale Iași a PSD, candidatul acestei formațiuni politice la funcția de primar al Iașului

- Domnule Balanișcu, o întrebare simplă, dar concentrată: care este starea Iașului, în momentul de față, în viziunea dvs.?

- Cred că la această întrebare răspunde fiecare dintre ieșeni, inclusiv dumneavoastră, pentru că trăim în acest oraș sufocat de trafic, trăim în acest oraș fără locuri de parcare, trăim în acest oraș care are o calitate foarte proastă a aerului, unde cei care suntem părinți și avem copii mici nu găsim locuri suficiente la grădiniță sau la școală, pentru copiii noștri. Trăim în acest oraș în care mai mult decât gazon și flori pus în diferite zone din centru nu prea s-a făcut nimic. Și atunci, din punctul acesta de vedere, dacă e să spun în câteva cuvinte cum văd eu starea orașului, văd un oraș frumos, cu un potențial fantastic, un oraș cu foarte mulți tineri, dar care nu-și juctifică acest potențial pentru că nu există un primar care într-adevăr să implementeze proiecte pentru oraș, să atragă finanțări. Văd un oraș cu un trecut glorios, dar care pierde șansa la un viitor foarte fain pentru că nu se mișcă lucruri la nivelul Primăriei Municipiului Iași cum se mișcă, de fapt, în alte localități din țară, în alte orașe care vedem că fac proiecte, au șantiere deschise, aduc zeci de mijloace de transport în comun noi, își fac piste pentru biciclete, își fac parcuri, își fac aquaparcuri și stadioane, dar nu la nivel de machetă și promisiuni, cum se întâmplă în Iașul condus de penelistul Mihai Chirica.

 

„Noi suntem acum în faza în care nu discutăm de ultimul tren referitor la ceea ce înseamnă finanțări nerambursabile, ci discutăm de ultima ușă de la ultimul vagon pe care încercăm sau ar trebui să încercăm să o prindem de la nivelul primăriei, raportat la ceea ce înseamnă finanțările nerambursabile”.

 

- Care ar fi prioritățile-priorităților, să le spunem așa, pentru acest oraș, în perioada imediat următoare?

- Sunt atât de multe lucruri lăsate în urmă în orașul nostru și nerealizat în acești 9 ani de când Mihai Chirica conduce Primăria Municipiului Iași, încât nu putem să discutăm că există niște priorități, ci mai degrabă putem să discutăm de pe câte linii putem să dăm drumul la  lucru și la proiect astfel încât să recuperăm acest decalaj.  Dar lucrul foarte important pe care vreau să-l spun aici este cel legat de faptul că noi suntem acum în faza în care nu discutăm de ultimul tren referitor la ceea ce înseamnă finanțări nerambursabile, ci discutăm de ultima ușă de la ultimul vagon pe care încercăm sau ar trebui să încercăm să o prindem de la nivelul primăriei, raportat la ceea ce înseamnă finanțările nerambursabile. Și  ca să răspund punctual la întrebarea dumneavoastră, una dintre primele intervenții va fi în zona traficului. Va trebuie să discutăm de sincronizarea semafoarelor din trafic. Gândiți-vă că un ieșean petrece anual 6 zile la culoarea roșie a semaforului și este o chestiune care trebuie rezolvată foarte simplu, doar pe sincronizarea semafoarelor pe pe care le avem! La nivelul municipalității discutăm despre o realizare în regim de urgență a proiectelor, astfel încât să reușim să prindem, repet, ultima ușă de la ultimul vagon pentru finanțările din PNRR, din finanțările perioadei de programare financiară 2021-2027, pentru că și aceste chestiuni durează, iar Primăria nu are proiecte mature din punctul acesta de de vedere. Deci discutăm de chestiuni de tipul acesta.

- Sunt chestiuni care se pot face cu rapiditate?

- Aici ar trebui să discutăm despre una dintre chestiunile care se pot face foarte repede, din toamnă, de când intră în vigoare mandatele noilor aleși la nivelul administrației publice locale, despre cum ne pregătim pentru sezonul rece. Iar asta deoarece n-aș vrea să avem aceeași experiență tragică, nefastă din luna ianuarie, când 20 cm de zăpadă au blocat orașul întreg pentru că toate companiile din subordinea Primăriei nu erau pregătit așa cum trebuie. Sau cum a fost zilele trecute, când o ploaie scurtă a blocat din nou orașul, pentru că toate canalizările, sau marea majoritate a canalizărilor din oraș sunt sunt înfundate. Lucruri pe care le spun de câțiva ani, chestiuni de funcționalitate a orașului și chestiuni de ceea ce înseamnă proiecte pentru a atrage finanțări pentru oraș.

- Vine, curând, iarna… cărbune, electricitate, combustibili lichizi… cu ce și cum încălzim Iașul?

- Din păcate, în această perioadă, alte orașe și alte județe se mișcă - și o să dau exemplul celor de la de la Vâlcea, căci eu fac parte, în calitate de secretar de stat la Ministerul Mediului, din comisia pentru termie, cu reprezentanți din Ministerul Mediului, Ministerul Energiei și Ministerul Dezvoltării, de unde s-au acordat o finanțare celor de la Vâlcea pentru modernizarea CET-ului lor, ca să spun într-un limbaj direct. La noi, pe această chestiune lucrurile sunt foarte întârziate, rămase în urmă. Am văzut, în schimb, că primarul penelist Mihai Chirica a împrumutat ieșenii cu 40.000.000 euro, pe care îi vom plăti cu toții în următorii 5 ani, să cumpere cărbune, toamna trecută, iar o bună parte din acel cărbune încă se află în portul Constanța! Nu înțeleg cine i-a făcut estimările, nu înțeleg cum a luat aceste decizii dezastruoase pentru noi și inclusiv pentru bugetul Iașului! Și dumneavoastră, chiar dacă aveți centrală de apartament, o să plătiți din cei 40 de milioane împrumutate de Iași, și eu voi plăti, cu toții vom plăti, cu tot cu dobânzi. Acesta este managementul defectuos al administrației publice conduse de pe Mihai Chirica.

 

„Programul nostru de guvernare locală, care include 50 de proiecte pentru orașul nostru, în mandatul 2024-2028, a fost creat în urma discuțiilor cu ieșenii, în urma discuțiilor cu specialiști din diferite domenii”.

 

- Ați prezentat programul dvs de guvernare locală ieșenilor, în ultima perioadă, zi de zi, prin cartierele orașului. Ce v-a atras atenția în mod deosebit în această campanie electorală?

- Ce vreau să vă spun este că programul nostru de guvernare locală, care include 50 de proiecte pentru orașul nostru, în mandatul 2024-2028, a fost creat în urma discuțiilor cu ieșenii, în urma discuțiilor cu specialiști din diferite domenii. Am fost, cred, printre primii care am lansat un program de guvernare locală coerent și pe care l-am pus la dispoziție ieșenilor.

- Și care sunt reacțiile ieșenilor?

- Pentru mine este foarte important feedback-ul. Merg zilnic și stau de vorbă cu ieșenii și întreb ce ar schimba în oraș, iar de lucrurile pe care mi le spun aceștia, după ce-I ascult, le spun „vă rog deschideți programul de guvernare” și le dau pagina la care să deschidă. Deschideți la pagina 16, de exemplu, acolo să vedeți măsurile pentru pensionari. Deschideți la început și o să vedeți măsurile pentru trafic. Asta înseamnă că programul nostru de guvernare este un program care într-adevăr vine în întâmpinarea nevoilor reale ale ieșenilor și știți de ce? Pentru că este construit practic împreună cu aceștia. O chestiune, în schimb, pe care o remarc, să spun așa, în ultima în ultima perioadă, este cea legată de speranță. Dacă m-ați fi întrebat acum o lună și ceva care sunt feedback-urile în teren, atunci când discutam despre Iași, întâlneam foarte mulți oameni care și-au pierdut speranța că se poate face mai mult și mai bine în orașul nostru. Dar lucrurile s-au schimbat. Iar asta pentru că am discutat fie cu colegul meu care este ministrul Fondurilor Europene, fie că au fost discuții cu alt coleg, care este ministrul Economiei, fie că au fost discuții cu secretari de stat, astfel încât să identificăm de unde ar putea să vină sursele respective de finanțare și dăm și perioada în care s-ar putea face acele proiecte. Iar oamenii încep să recapete speranța. Pe mine mă bucură foarte, foarte mult asta.

- Ce le promiteți cel mai des celor care vă chestionează asupra schimbărilor pe care le veți aduce în administrarea orașului?

- Dar nu e vorba de o promisiune. Este vorba de un angajament pe care eu și colegii mei din Partidul Social Democrat ni-l luăm în fața ieșenilor și acel angajament este unul pragmatic. Nu este un angajament de campanie electorală, așa cum am văzut că că fac mulți. Lumea reproșează politicienilor că sunt prezenți între ei, între cetățeni, doar în perioada campaniilor electorale. Sunt între cetățeni, eu ca președintele Organizației Municipale PSD Iași, de 2 ani și ceva. Am ieșit constant, inclusiv înainte de această perioadă ieșeam, și am discutat cu ieșenii aceste chestiuni. De fiecare dată când întâlnesc pe cineva cu care n-am avut ocazia să mă regăsesc că la momentul respectiv, îl rog să intre pe conturile mele de pe rețelele sociale și să vadă ce făceam acum 2 ani, ce făceam acum 3 ani sau acum 4 ani . Avem nevoie de politicieni și avem nevoie de un primar la nivelul municipiului Iași care să vină alături de ieșeni, constant.

 

„Programul de guvernare locală propus de PSD pentru mandatul 2024-2028 este un program gândit pentru ieșeni și este ancorat în realitate. Dacă o să însumați toate investițiile, toate cele 50 de proiecte propuse, o să vedeți că depășim cu puțin 800 de milioane de euro”.

 

- Ieșiți constant în cartierele Iașului?

- Aseară, ultima ieșire am avut-o în zona în zona Alexandru și exact aceeași chestiune mi-a spus unul dintre ieșenii pecare l-am întâlnit acolo: Vedeți că primarul Chirica a uitat cu totul de noi. A fost pe aici prin campania din 2020, dar de atunci nu l-am mai văzut prin cartierul nostru… și asta așa este. Pe primarul Mihai Chirica îl găsiți în niște poze foarte frumoase pe rețelele de socializare, unde vorbește despre nimic și unde nu face nimic. De aceea, îmi propun ca din 2024, din toamnă, când vom câștiga Primăria Municipiului Iași, să transformăm Iașul machetelor în Iașul proiectelor realizate. Și, repet, nu este o promisiune, este un angajament pe care mi-l asum în fața celor care ne urmăresc.

- Aveți un pachet de investiții pe care le veți aduce la Iași, evident, cu sprijinul Guvernului? Ați discutat cu premierul, cu cei din guvern pe această temă?

- Am avut aceste discuții cu colegii mei care sunt miniștri, am avut discuții și cu premierul, acum o săptămână și ceva, la Iași. Am avut discuții și din punctul acesta de vedere, dar un lucru important pe care vreau să-l subliniez aici este acela că programul de guvernare locală propus de PSD pentru mandatul 2024-2028 este un program gândit pentru ieșeni și este ancorat în realitate. Dacă o să însumați toate investițiile, toate cele 50 de proiecte propuse, o să vedeți că depășim cu puțin 800 de milioane de euro.

- Iar sursa de finanțare…

- Dacă o să vă uitați pe sursa de finanțare pentru fiecare, avem de la bugetul local la ceea ce înseamnă finanțări nerambursabile, iar componenta de finanțări nerambursabile a fost discutată cu colegii mei din diferite ministere, pentru că avem nevoie de linii de finanțare și dincolo de cele pe care le știu pe de ros, ca să spunem așa, de la nivelul Ministerului Mediului. Unde, apropo, în această perioadă, în acești 2 ani și ceva, am venit cu două linii de finanțare pentru ieșeni, le-am prezentat primarului de Mihai Chirica și nu a accesat niciuna dintre ele - nici pentru piste de biciclete, nici pentru păduri urbane...

(Comandat de Partidul Social Democrat - PSD Organizația Județeană Iași, Executat de ZIARUL EVENIMENTUL SRL - portal: www.ziarulevenimentul.ro, CUI mandatar financiar judeţean: 21240002)

 

 

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
SUBSCRISA Five Administration SPRL, in calitate de Administrator judiciar al debitoarei R-Agro Falciu SA -in reorganizare, organizeaza in perioada 16.04 -09.05.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobile aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: -Utilaje agricole lista nr. 1 -pret de pornire peste 9.000 Lei (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii: -Licitatia nr. 1 in perioada 16 -17.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 29 -30.04.2025, termen-limita inscriere: 28.04.2025, ora 12:00; Licitatia nr. 3 in perioada 07 -08.05.2025, termen-limita inscriere: 06.05.2025, ora 12:00. -Utilaje agricole lista nr. 2 -pret de pornire sub 9.000 Lei (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii: -Licitatia nr. 1 in perioada 17 -23.04.2025, termen-limita inscriere: 16.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 30.04 -02.05.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00; Licitatia nr. 3 in perioada 08 -09.05.2025, termen-limita inscriere: 07.05.2025, ora 12:00. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administratorul ui judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiilor nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administratoru lui judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confidentiali tate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 595 Lei (TVA inclus) pentru bunurile care au pret de pornire peste 9.000 Lei si de 119 Lei (TVA inclus) pentru bunurile care au pret de pornire sub 9.000 Lei si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenul-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie este cel mentionat mai sus, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five-advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la nr. 0762978187 sau e-mail: office@r-agro.ro si numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini.
SC SELF TRUST SRL este lider national al segmentului de piata pentru sisteme de conveioare (benzi transportoare) automatizate. Echipamentele proiectate si produse de noi se adreseaza in special urmatoarelor industrii: Logistica, Intralogistica, Automotive, Procesarea Carnii, Panificatie, Imbuteliere, Fabricarea Mobilei, Reciclarea Deseurilor. Detinem o pozitie importanta la nivel modial in randul producatorilor de echipamente pentru aeroporturi avand clienti din: Romania (15 din 17 aeroporturi), Spania, Portugalia, Franta, Germania, Marea Britanie, Grecia, Slovacia, Algeria, Libia, Yemen, Djibouti, Qatar, Arabia Saudita, Seychelles, Azerbaijan, Turcia. Dorim sa ne extindem echipa cu: OPERATOR STRUNG SI FREZA CNC (FANUC SI HAAS), LACATUS MECANIC PENTRU MONTAJ. Cerinte: cunostinte si experienta practica dovedita in setarea si operarea masinilor cu comanda numerica (operator CNC), respectiv in ansamblarea echipamentelor industriale (lacatus mecanic de montaj), o buna intelegere a proceselor tehnologice, cunostinte de baza pentru intelegerea desenului tehnic, conditie obligatorie. Conditii de lucru: Program de lucru zilnic de la 6:00 – 14:30 (cu pauza de masa de 30 min), de luni pana vineri, Orele suplimentare sunt platite conform legislatiei in vigoare, Echipament de protectie adecvat. Salarizare si bonusuri: Salarizare in functie de experienta si cunostintele dovedite si meseria de incadrare 3000-5000 lei net lunar. Reevaluare salariala dupa primele 3 luni de contract. Crestere salariala anuala in functie de indicii de inflatie comunicati si de performantele profesionale realizate. Bonusare in functie de implicare, de performanta profesionala si randament in procesul de productie. Bonuri de masa in valoare de 40 lei/zi lucratoare. Decontare contravaloare transport sub forma de abonament lunar pe raza municipiului Iasi sau zona metropolitana. Al 13- lea salariu (50% prima de concediu, 25% prima de Craciun, 25% prima de Paste). Bonificatie pentru deplasarile la montaj 150 lei/zi pentru Romania si 50 Euro/zi pentru deplasari in afara tarii. Asteptam CV-urile dvs la adresa HR@selftrust.ro. Informatii suplimentare si programarile pentru proba de lucru se pot obtine la tel. 0733499283 sau la sediul nostru din Iasi, Str.Bucium, nr.34 (zona Baza 3 - intrare pe poarta 2 Moldomobila)
Ședință cu 50 de proiecte la CJ Iași/VIDEO
30/04/2025 13:04

 Astăzi, 30 aprilie 2025, de la ora 10.00, plenul Consiliului Judetean Iasi se reuneste pentru a supune la vot 50 de proiecte de hotărare. Printre cele mai importante se află aprobarea documentatiei de ...

Mesajul politologului Radu Carp despre România și vecinii săi: Am rămas singura democrație din regiune, alături de Republica Moldova
30/04/2025 05:45

Politologul Radu Carp atrage atentia asupra unei realităti adesea ignorate: pozitia fragilă, dar esentială, a democratiei romanesti intr-o regiune dominată de autoritarism, instabilitate sau conflict. Intr- ...

A venit adevărata nucleară: ambasada SUA sugerează că alegerile nu vor fi recunoscute
30/04/2025 05:35

Cu doar 4 zile inainte să inceapă votul pentru alegerile prezidentiale, ambasada SUA la Bucuresti transmite un mesaj care ar trebui să dea fiori regimului de la Bucuresti, pentru că este cel mai clar indici ...

Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii, a murit marţi
29/04/2025 17:11

Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii, a murit marţi, la varsta de 75 de ani. Din primele informaţii reiese că a suferit un stop cardio-respirator, potrivit news.ro. El era internat la Institutul d ...

Dilema unui judecător timp de 25 de ani: Din ce putere face parte Curtea Constituțională? Pentru că, potrivit Constituției României, în statul român există 3 și doar 3 puteri: puterea legislativă, puterea executivă și puterea judecătorească”
28/04/2025 06:06

Avocatul Gabriel Bălasa, fost judecător timp de 25 de ani si colaborator al site-ul Juridice.ro, se intreba, pe bună dreptate, intr-un articol al publicatiei de specialitate scris incă din 2008 (!), „a cu ...

Macron, exclus de la întâlnirea lui Trump cu Zelenski din Bazilica Sfântul Petru
28/04/2025 06:04

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski si omologul său american Donald Trump au avut sambătă o scurtă intalnire la Bazilica Sfantul Petru, in marja funeraliilor Papei Francisc. Initial, Vaticanul a preg� ...

Ilie Bolojan a promulgat legea care permite pacienților să facă donații pentru spitale, în semn de recunoştinţă faţă de medici
28/04/2025 05:57

Preşedintele interimar al Romaniei, Ilie Bolojan, a promulgat marţi legea care permite pacienţilor să-şi exprime recunoştinţa faţă de medici prin donaţii făcute unităţii medicale, informează Admin ...

Ilie Bolojan: La Cotroceni avem 13 grădinari. Lucrează pe un salariu mic și fac navetă în fiecare zi
27/04/2025 22:06

  Preşedintele interimar Ilie Bolojan a relatat, intr-un interviu pentru Prima TV, că s-a plimbat intr-o seară prin curtea Palatului Cotroceni şi, apoi, a vrut să-i intalnească pe grădina ...

Ilie Bolojan trage un semnal puternic de alarmă: Riscăm recesiune și criză financiară. România poate pierde bani din PNRR
26/04/2025 21:16

Preşedintele interimar Ilie Bolojan avertizează, in contextul in care Romania a ajuns la un deficit bugetar de 9,3%, că sunt ”trepidaţii la nivel global” care pot genera o nouă criză financiar ...

BREAKING Decizia de la Ploiești 'Turul 2 înapoi', anulată de ÎCCJ
25/04/2025 18:44

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei (ICCJ) a admis, vineri, recursul impotriva deciziei prin care Curtea de Apel Ploieşti a admis o cerere in care se solicita suspendarea hotărarii CCR din 6 decembr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei