Cel mai bine păstrat Secret al lui Zelenski
Dimensiune font:
Războiul din Ucraina este unul de uzură: el va fi câștigat de tabăra care își va permite să piardă cel mai mult.
Așa începe o analiză devastatoare realizată de publicația franceză Valeurs Actuelles.
În ciuda ajutoarelor practic fără limită trimise de Occident, nimeni nu poate spune cu exactitate care este bilanțul pierderilor ucrainene.
Deși, s-ar presupune că măcar această datorie elementară o are regimul de la Kiev: de a-și ține la curent binefăcătorii și a le da explicații în legătură cu ce se alege din ajutoarele lor.
Nu trecuseră nici două luni de la invazia Rusiei și autoritățile de la Washington recunoșteau că nu au nici o informație despre ce se întâmplă cu armele americane în Ucraina.
„Se pierd într-o gaură neagră.”
Același lucru pare că se întâmplă și cu soldații ucraineni în antrenarea cărora NATO bagă bani grei.
Franța este una dintre țările care s-au implicat masiv în pregătirea militară a soldaților ucraineni pentru ca aceștia să poată face față războiului.
Acum, însă, instructorii francezi care au legat o relație de amiciție cu elevii lor ucraineni nu mai pot lua legătura cu ei.
De fiecare dată când ofițerii din Hexagon cer Kievului explicații pentru această situație bizară, regimul ucrainean ia foc. Se înfurie și refuză să răspundă.
„Bilanțul pierderilor ucrainene rămâne secretul cel mai bine păstrat al președintelui Volodimir Zelenski”, scrie publicația franceză.
Potrivit informațiilor colaterale disponibile, „nu există nici o îndoială că numărul morților și răniților a explodat de la sfârșitul verii trecute”, afirmă VA.
Unul dintre acești indicatori colaterali este faptul că numărul studenților din Ucraina aproape s-a dublat în ultimele luni.
Singura explicație logică este că legitimația de student te scapă de înrolare.
În ciuda a peste zece rânduri de mobilizări în doar 15 luni și a faptului că potențialii recruți sunt săltați cu forța de pe străzi, rândurile armatei ucrainene se subțiază continuu
Cele nouă brigăzi ucrainene constituite și pregătite cu ajutorul NATO, pe care ar urma să se bazeze faimoasa „ofensivă de primăvară” numără fiecare între 2.500 și 3.000 de oameni.
Potrivit standardelor NATO, numărul normal este de 5-8.000 de oameni.
Când se află la adăpost de urechile lungi ale regimului de la Kiev, ofițerii ucraineni se plâng și de faptul că sunt nevoiți să lupte în condițiile unei superiorități zdrobitoare a rușilor și din punctul de vedere al dotărilor.
De pildă, scrie VA, în Donbas, rușii își permit să tragă pe zi în medie 15.000 de obuze, în vreme ce ucrainenii nu dispun decât de cel mult 5.000.
Cum Războiul din Ucraina este unul în care artileria joacă rolul predominant, această discrepanță de 3:1 a muniției disponibile explică și numărul mare de morți din tabăra ucraineană.
Însă, dincolo de aritmetica macabră a frontului, este limpede că pentru Ucraina actualul ritm al pierderilor este nesustenabil din cauza diferenței uriașe de populație dintre cele două țări.
Rusia – 143 de milioane de locuitori. Ucraina – 41 de milioane.
La începutul lunii mai, audiat de Congresul SUA, generalul Christopher Cavoli, comandantul trupelor americane în Europa , a turnat gheață peste entuziasmul occidental, avertizând:
„O mare parte a armatei ruse nu a fost afectată de acest conflict.”
Cavoli confirma astfel ceea ce Putin spusese în iulie 2022:
„Nici măcar nu am început încă.”
Dincolo de superioritatea (nedovedită încă) a tehnologiei occidentale, Războiul din Ucraina este unul de uzură.
De aceea, el va fi CÂȘTIGAT de tabăra care își va permite să PIARDĂ cel mai mult.
Ce se va întâmpla când Occidentul va ajunge (curând) la „ultimul ucrainean” până la care este dispus să lupte?
Își va trimite NATO în „mașina de tocat carne” din Ucraina propriii cetățeni?
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau