Cum a ajuns Buzăul să aibă una dintre cele mai bune industrii din România. Mișcarea lui Toma (PSD), lăudată și de un ministru PNL
Dimensiune font:
Buzăul a ajuns să aibă una dintre cele mai bune industrii din România.
Constantin Toma, primarul Buzăului, a spus, în exclusivitate pentru DC News, cum a ajuns Buzăul să aibă una dintre cele mai bune industrii de reciclare din România. Despre acest subiect, ministrul Mediului, Costel Alexe, a zis: ”De exemplu, la Buzău, unde nu e un primar cu aceeași culoare politică cu a mea, are o firmă de salubrizare care face o colectare separată foarte bună. Buzăul are una dintre cele mai bune industrii reciclatoare din România. 4.000 de angajați sunt acolo, în fabricile de reciclare. Astăzi, sună ciudat să spui că stăm prost la capitolul de colectare separată și reciclare. Nu, noi stăm prost la capitolul de colectare separată, că reciclare noi avem”.
Explicația lui Constantin Toma
'În primul rând, avem operatori regionali care își fac treaba. Este o firmă germană care am înțeles că are atribuții și în Oradea. În al doilea rând, am început, din mai anul trecut, o amplă viziune a orașului pe tema asta. A avut loc la Buzău o conferință națională și anume platforma inovativă BUZĂU CIRCULAR' a pus Toma pentru DC News.
'Avem o strategie și un plan pe care dorim să le aplicăm. Bine-nțeles că suntem departe de ceea ce înseamnă Europa, dar ne-am propus să facem acest lucru prin împărțirea orașului în sectoare. Buzăul are mulți polițiști locali și îi cooptăm zi și noapte pentru ca totul să se desfășoare ca la carte în vederea atingerii obiectivelor pe care ni le-am propus.' a mai declarat primarul Buzăului.
Educație serioasă pentru copii
'Educăm copiii într-un mod foarte serios. Mai mult, avem o campanie responsabilă legată de colectarea și gestionarea selectivă a deșeurilor. Avem un panou la intrarea în școli, să citească toți, de la bunici, nepoți, profesori etc. ce înseamnă economia circulară spre care vrem să facem pasul. Școala nr. 11 din Buzău are peste 2.000 de elevi. Am aprobat deja în Consiliul Local să atingem obiectivul de a avea prima școala circulară din România și printre puținele din Europa. Aceste lucruri trebuie privite în ansamblu.'
'Nu ne gândim doar la deșeuri. Prin urmare, vom colecta toată apa meteorică în bazine subterane și supraterane. Cu această apă vom iriga și plantele dintr-o seră didactică, spațiile verzi ale școlii. Apa respectivă va ajunge în sistemul de toalete și încălzire. Avem două branșamente la 27 de KWh, care și consumă și, de asemenea, surplusul sa fie transferat în rețeaua națională. Să învățăm să trăim sănătos până la urmă. Aceasta este șansa Buzăului. Să nu uităm că avem cea mai veche stație de cercetare legumicolă din România. S-a înființat și Banca de Gene de care toți am auzit. Din păcate, actualul Guvern nu dorește să funcționeze. Ne-a aprobat buget, dar nu lasă să se angajeze nimeni.' a concluzionat Constantin Toma, primarul Buzăulu, pentru DC News.
Ce a spus Costel Alexe despre Buzău
„De exemplu, la Buzău, unde nu e un primar cu aceeași culoare politică cu a mea, are o firmă de salubrizare care face o colectare separată foarte bună. Buzăul are una dintre cele mai bune industrii reciclatoare din România. 4.000 de angajați sunt acolo, în fabricile de reciclare. Astăzi, sună ciudat să spui că stăm prost la capitolul de colectare separată și reciclare. Nu, noi stăm prost la capitolul de colectare separată, că reciclare noi avem", a încheiat Costel Alexe, într-un interviu pentru DC News.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau