Garnitura de ministri din Iasi cu mari probleme legate de coruptie si integritate. Din 11 demnitari dati de judet, 8 au avut probleme cu legea, iar 3 au fost implicati in mari scandaluri

ciocan 12

Dimensiune font:

| 07-01-2021 09:28

 

 Judetul Iasi a dat din 1989 pana in prezent 11 ministri. Opt dintre ei au avut probleme cu legea, patru fiind chiar condamnati la inchisoare, in timp ce alti trei au fost implicati in mari scandaluri in spatiul public.

Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul"

Relu Fenechiu va fi eliberat conditionat



Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor si
deputat de Iasi, a fost membru al Partidul National Liberal din 1996 pana in 2013, cand a fost condamnat la 5 ani de inchisoare.

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat definitiv in dosarul "Transformatorul" in ianuarie 2014, dupa ce a fost trimis in judecata de catre procurorii
DNA in iunie 2012, fiind acuzat ca, prin firmele sale, a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei.

Afacerile fostului ministru al Transporturilor continua sa mearga, scrie reporteris.ro, iar prejudiciul de care a fost acuzat in dosarul Transformatorul inca nu a fost achitat. Fenechiu s-a imbogatit cu 5,3 milioane lei in puscarie.

Tribunalul Vaslui l-a condamnat, pe 9 martie 2017, la cinci ani si jumatate de inchisoare pe fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu pentru mai multe fapte de
coruptie, in urma contopirii a doua pedepse, una de cinci ani, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, si una de trei ani si zece luni, pentru trafic de influenta in forma continuata si spalare de bani. In fapt, magistratii vasluieni au admis cererea formulata in instanta de Relu Fenechiu, noteaza News.ro.

Relu Fenechiu a fost eliberat conditionat, dupa ce a efectuat trei ani si jumatate de inchisoare.

Constantin Nita, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare

Inca un VIP scapa de condamnare: Procesul fostului ministru Constantin Nita se reia de la zero



Constantin Nita, nascut in comuna Miroslovesti, judetul Iasi, a fost ministrul pentru IMM-uri, Comert si Mediul de Afaceri in Guvernul
Emil Boc

Nita a fost condamnat, in iunie 2018, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul in care era acuzat ca ar fi primit de la omul de afaceri Tiberiu Urdareanu 30.000 de euro si peste 300.000 de lei ca sa intervina la primarul Iasiului pentru atribuirea unui contract firmei UTI privind managementul traficului din oras.

In decembrie 2018, Nita a fost eliberat din inchisoare, dupa ce a cerut anularea pedepsei pe motiv ca nu a fost respectata legea cand s-au constituit completurile de 5 judecatori.

Dupa decizia Curtii Constitutionale privind modul in care au fost constituite aceste completuri de 5 judecatori de la Inalta Curte au fost facute mai multe contestatii in anulare, printre cei care au procedat in acest fel fiind si
Elena Udrea, Dan Sova, Alina Bica si Rudel Obreja.

Astfel, s-a decis ca dosarul in care fostul ministru Constantin Nita a fost condamnat la 4 ani de inchisoare pentru fapte de coruptie sa fie rejudecat, conform deciziei date de completul de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Tudor Chiuariu, condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu

Tudor Chiuariu, exclus din PNL



Mandatul lui Chiuariu (care avea atunci 30 de ani) la Justitie a fost scurt, de doar 8 luni.

S-a sfarsit pe 10 decembrie 2007, la presiunea fostului presedinte Basescu. Inca din noiembrie 2007, Basescu afirma ca Tudor Chiuariu este "un tanar mafiot obraznic", care serveste o clientela si pe care premierul Tariceanu nu l-ar fi numit ministru, daca ar fi fost "dezlegat".

Basescu se arata convins ca Tudor Chiuariu a fost numit in guvern pentru a-i proteja pe unii dintre cei aflati in vizorul DNA, oameni apropiati lui Relu Fenechiu, presedintele
PNL Iasi. De altfel, mandatul lui Chiuariu la Justitie a avut o singura linie conducatoare: demiterea procurorului Doru Tulus din functia de sef al Sectiei a II-a din cadrul DNA.

Problema este ca in sarcina sectiei DNA se afla atunci celebrul dosar "Transformatorul", care i-a adus in cele din urma lui Relu Fenechiu o condamnare la 5 ani de inchisoare.

In calitate de ministru al Justitiei in Guvernul Tariceanu, Chiuariu a semnat personal o hotarare de Guvern care prevedea trecerea ilegala a unui imobil, de la Posta Romana, in proprietatea unei firme private.

In data de 24 ianuarie 2014 a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, impreuna cu fostul ministru al comunicatiilor Zsolt Nagy (
UDMR)

Cristian Adomnitei, condamnat la 3 ani si 2 luni de inchisoare

Cristian Adomnitei, dupa condamnarea la trei ani de inchisoare cu executare: M-am nascut liber si voi muri liber, indiferent de lagarele pe care mi le prescrieti



Fostul ministru al Educatiei Cristian Adomnitei a fost condamnat la trei ani si doua luni de inchisoare cu executare in Dosarul Albumul, care viza unele nereguli referitoare la un contract pe care CJ Iasi l-a incheiat cu o firma, pentru promovarea judetului.

Decizia a fost luata de catre Tribunalul Iasi si nu este definitiva.

Magistratii ieseni l-au condamnat pe fostul sef al CJ Iasi Cristian Adomnitei la trei ani si doua luni de inchisoare cu executare, alte trei persoane fiind condamnate in acelasi dosar la pedepse cu inchisoarea cuprinse intre patru ani si patru luni si patru ani si sapte luni.

Astfel, Teodora Jinga si Carmen Irimescu, ambele functionare in cadrul CJ, au fost condamnate la cate patru ani si patru luni de inchisoare, in timp ce Letitia Popa, administrator de firma, va sta dupa gratii patru ani si sapte luni.

Cristian Adomnitei a fost acuzat de procurorii DNA de favorizarea faptuitorului si fals intelectual intr-un dosar privind nereguli referitoare la un parteneriat cu o firma privata care a avut ca obiect promovarea judetului.

Potrivit DNA, CJ Iasi a atribuit, in 2013, firmei Laser Co un contract de servicii de tiparire materiale de promovare a judetului Iasi pe baza unor documente false intocmite de Letitia Popa, administratorul firmei Laser Co.

Procurorii au afirmat ca pentru ca acest contract sa fie atribuit firmei pe care o administra, Letitia Popa a intocmit si utilizat documente false pentru a crea aparenta indeplinirii criteriilor de admisibilitate si conformitate a ofertei, depunand apoi toate aceste inscrisuri la autoritatea contractanta, CJ Iasi.

Popa i-a determinat astfel cu intentie, pe membrii comisiei de evaluare a ofertelor sa atribuie contractul firmei sale, in conditiile in care oferta ar fi trebuit sa fie respinsa, din cauza neindeplinirii cerintelor minimale ale caietului de sarcini.

DNA a precizat ca firma lui Popa nu a respectat contractul, nepredand o serie de obiecte, a caror valoare a fost de peste 213.000 lei.

Pentru ca Letitia Popa sa poata incasa, in mod nelegal, plata acestor bunuri pe care nu le livrase si, totodata, sa nu poata fi obligata, conform contractului, la plata penalitatilor, Cristina Teodora Jinga, cu intentie, a determinat membrii comisiei de receptie din care facea parte si Carmen Irimescu, sa semneze un
proces verbal antedatat, in cuprinsul caruia s-a mentionat, in mod nereal, ca acestea fusesera livrate si a semnat mai multe documente, activitati ce au avut ca urmare producerea unui prejudiciu de peste 213.000 lei judetului Iasi, la care se adauga contravaloarea penalitatilor.

Totodata, in perioada martie - aprilie 2015, Cristian Adomnitei, cu intentie directa, le-a ajutat pe Jinga si Irimescu, in urma unei intelegeri prealabile cu acestea, pentru a se evita descoperirea infractiunilor pe care acestea le comisesera si tragerea lor la raspundere penala, au sustinut procurorii DNA.

Costel Alexe acuzat ca a primit spaga 22 de tone de tabla.

Cu ce se ocupa Costel Alexe in zilele in care DNA sustine ca a primit 22 de tone de tabla drept mita. In acea vreme, era ministrul Mediului



Procurorii DNA il acuza pe Alexe, unul dintre cei mai influenti lideri
PNL, ca i-ar fi cerut direct managerului unui combinat siderurgic produse din tabla in schimbul alocarii catre respectivul combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera.

Produsele cerute de Alexe - 22 tone de tabla (cu valoare de circa 103.000 lei), ar fi fost primite in datele de 23 aprilie 2020 si 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societati comerciale administrata de o ruda de-a sa, potrivit procurorilor DNA.

Costel Alexe a fost deputat si ministrul Mediului in guvernul Orban. El a renuntat la portofoliul ministerial pentru a candida la sefia Consiliului Judetean Iasi la alegerile locale din 27 septembrie.

Nicolae Banicioiu, acuzat de luare de mita si trafic de influenta

Nicolae Banicioiu, acuzat oficial pentru o spaga de 4 milioane de lei. Averea fostului ministru al Sanatatii a fost sechestrata



Procurorii DNA au declansat procedura urmarii penale impotriva fostului ministru Nicolae Banicioiu, la trei zile dupa ce Camera Deputatilor a incuviintat cu o larga majoritate ridicarea imunitatii.

Nicolae Banicioiu este acuzat de comiterea infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta pe vremea cand activa ca ministrul, intai al Sportului apoi al Sanatatii, in guvernele Ponta. La savarsirea presupuselor fapte, explica DNA, Banicioiu ar fi fost ajutat de o alta persoana, suspect in dosar.

Potrivit unui comunicat al DNA, s-a instituit masura sechestrului asigurator pe averea deputatului. Banicioiu a luat la cunostinta joi de decizia procurorilor.

Conform procurorilor, Nicolae Banicioiu ar fi pretins, in perioada 2012-2014, cand era ministrul Tineretului, aproape 1,3 milioane de lei pentru a-si folosi influenta asupra ministrului Sanatatii, la vremea aceea
Eugen Nicolaescu (PNL) pentru a numi manageri de spital pe care doi oameni de afaceri ii puteau controla si pentru a aloca sume de bani spitalelor cu care acestia aveau contracte.

Mai mult, procurorii sustin ca Banicioiu ar fi primit si o alta mita, de 2,6 milioane de lei, de la aceiasi oameni de afaceri, dupa ce a devenit ministru al Sanatatii, in perioada 2014 - 2015.

Nicolae Banicioiu, fost deputat de Iasi, a fost ministru al Tineretului in Guvernul Ponta in perioada 21 decembrie 2012 - 5 martie 2014, iar in perioada 5 martie 2014 - 17 noiembrie 2015 a fost ministru al Sanatatii.

Mandatul lui Nicolae Banicioiu in fruntea Ministerului Sanatatii a fost marcat de momentul tragediei de la
Colectiv, in urma careia si-au pierdut viata 65 de tineri. Imediat dupa tragedie Banicioiu avea da declare: "Avem tot ce ne trebuie", pentru a fi contrazis de realitatea din spitale unde s-a murit mai mult decat in noaptea incendiului. El avea sa demisioneze ulterior alaturi de intreg guvernul Ponta.

Varujan Vosganian, suspectat de constituirea unui grup infractional organizat si de complicitate la delapidare

Varujan Vosganian spune ca optiunea ruperii aliantei PSD-ALDE este deschisa



Dupa 10 ani a inceput judecata in dosarul "Gaze ieftine", la Instanta Suprema. Procurorii
DIICOT au cerut urmarirea penala a lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, dar nu a fost pus sub acuzare pentru ca Parlamentul a refuzat sa-i ridice imunitatea de doua ori - in octombrie 2013 si februarie 2015.

Potrivit DIICOT, in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, Varujan Vosganian si, in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010,
Adriean Videanu, in calitate de ministri, au aprobat, semnat si sustinut in Guvern sase ordine, respectiv trei memorandumuri, in scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infractional constituit de catre Ioan Niculae si au utilizat SNGN Romgaz SA (unitate nationala de interes strategic) in interesul privat al SC Interagro SA, acordand discounturi comerciale substantiale la livrarea de gaze naturale catre aceasta companie, peste plafoanele practicate de Romgaz, precum si gaze naturale exclusiv din productia interna, cu nerespectarea dispozitiilor legale si in conditiile in care Interagro inregistra debite istorice la plata gazelor consumate.

DIICOT mai sustine ca demersurile ministrilor Varujan Vosganian si Adriean Videanu s-au realizat in conditiile in care Interagro inregistra o datorie reprezentand aproximativ 70% din bugetul anual al societatii nationale, fiind grav afectate principalele activitati ale Romgaz, aceasta fiind transformata practic intr-un furnizor al unui "client privat privilegiat" si fiind pus in pericol sistemul energetic national pe segmentul gazelor naturale.

Procurorii mai arata ca prin activitatea ministrilor Vosganian si Videanu, respectiv prin vanzarea preferentiala catre Interagro a unor cantitati masive de gaze naturale, aceasta societate a fost plasata intr-o veritabila pozitie de monopol pe piata gazelor naturale.

Mai mult, Romgaz si Ministerul Economiei, fiind entitati ale statului cu atributii in domeniul energetic, prin folosirea Romgaz in favoarea Interagro, contrar scopului pentru care Romgaz a fost infiintata, s-au creat riscuri semnificative in planul securitatii energetice a Romaniei.

In referatul procurorilor se mai retine ca Romgaz a livrat in aceasta maniera catre Interagro gaze naturale din productia proprie in valoare de aproximativ 1.500.000.000 lei, respectiv 500 milioane dolari, din care 270 milioane lei (92 milioane dolari) reprezinta valoarea reducerilor comerciale acordate ilegal.

Vasile Cepoi acuzat de ANI de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene si infractiuni asimilate celor de coruptie

Seful Colegiului Medicilor si fostul ministru Vasile Cepoi, cercetati penal



Potrivit ANI, in calitate de director al Directiei de Sanatate Publica Iasi, Vasile Cepoi a participat la luarea unei decizii prin semnarea unui acord de parteneriat, angajand institutia pe care o conducea la acea data ca partener in Proiectul "Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania", derulat in baza Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Ulterior, Vasile Cepoi, impreuna cu sotia sa, au fost angajati in cadrul proiectului si au obtinut venituri de natura salariala de la beneficiarul Fundatia Amfiteatru si de la partenerii Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" Iasi, respectiv S.C. Info Educatia S.R.L, a precizat ANI. Parteneri in cadrul proiectului au fost Fundatia Amfiteatru, ca beneficiar, alaturi de Directia de Sanatate Publica Iasi, Colegiul Medicilor din Romania, Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" Iasi si S.C. Info Educatia S.R.L. ANI sustine ca beneficiul patrimonial obtinut de Vasile Cepoi, impreuna cu sotia sa, in cadrul acestui proiect este de 191.726 lei (aprox. 42.440 de euro).

In Proiectul "Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania" - dezvoltat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Vasile Cepoi a detinut urmatoarele calitati: manager de proiect (numit in functie la data de 01.09.2010 si inlocuit din functie la 26.10.2010); director de proiect pentru activitatile editoriale si de cercetare (in perioada 01.12.2010 - 05.12.2011); trainer audit calitate (in perioada 01.05.2011 - 31.08.2011 si 01.10.2011 - 31.03.2012).

ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila savarsire de catre ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a infractiunii de conflict de interese, a infractiunilor impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie, dar procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel au decis clasarea dosaului.

In prezent, Vasile Cepoi e seful DSP Iasi. Ministrul Sanatatii,
Nelu Tataru i-a solicitat demisia lui Vasile Cepoi, pentru ca a emis o autorizatie de functionare spitalului mobil de la Letcani in conditiile in care unitatea medicala are deficiente serioase.

Victor Costache, si-a dat demisia in plina criza medicala

Fostul ministru al Sanatatii Victor Costache, despre carantinarea Sibiului: "Mi s-ar parea o decizie total neinspirata. Este complet nerealist"



Victor Costache, doctor nascut la Iasi, a fost ministrul Sanatatii in Guvernul Orban. A demisionat, chiar in ziua in care s-a implinit o luna de la depistarea primului roman infectat cu noul
coronavirus. El a sugerat intr-un interviu pentru Adevarul.ro ca a fost pus sa isi dea demisia de catre premierul Ludovic Orban.

Motivele care au stat la baza schimbarii lui Costache:

- Propunerea lui Costache de a testa intreaga populatie din Bucuresti, in contextul lipsei testelor pentru COVID-19.

- Absenta echipamentelor de protectie pentru medici si asistente.

- Criza de la Suceava, unde erau peste 100 de cadre medicale contaminate, din totalul de 1.300. Spitalul Judetean, care a inghitit in ultimii ani 50 de milioane de euro, a devenit un focar, care a transmis si in oras virusul. La fata locului, pentru a gasi solutii la criza din Suceava, a fost trimis Nelu Tataru, pe atunci secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, cel care de la debutul noului coronavirus in Romania a fost imaginea ministerului.

Tudorel Toader, ministrul care a revocat-o din functie pe Laura Codruta Kovesi

Tudorel Toader, despre primarul de sector care l-a presat sa propuna amnistia si gratierea, sub amenintarea revocarii: "Acum inteleg motivul"



Tudorel Toader a ocupat functia de ministru al Justitiei in guvernele Grindeanu, Tudose si Dancila din februarie 2017 pana in aprilie 2019. Pe durata mandatului sau, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor a reclamat insistent plata orelor suplimentare pentru angajatii Administratiei afiliati sindicatelor din Federatie.

In martie 2018, acestea au organizat un
miting si un mars de protest, in vara ajungand sa depuna plangeri penale impotriva ministrului pentru abuz in serviciu si restrictionarea dreptului de reprezentare sindicala.

Toader a fost un promotor al relaxarii legislatiei pe abuzul in serviciu si a sustinut in repetate randuri modificari la Codul penal si Codul de procedura penala care au fost primite cu critici din partea presedintelui
Klaus Iohannis, magistratilor, Comisiei Europene si Departamentului de Stat al SUA.

De asemenea, Toader a fost initiatorul procedurii de revocare din functie a procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, despre care acesta spunea ca si-a depasit atributiile atunci cand a demarat o investigatie asupra modului in care guvernul a adoptat OUG 13/2017.

Mihai Razvan Ungureanu, prim-ministrul cu cel mai scurt mandat din istoria Romaniei

Mihai Razvan Ungureanu neaga ca s-ar fi intalnit cu Ciolos si Coldea la Viena: O aberatie!



Iasul a dat si un prim-ministru, pe Mihai Razvan Ungureanu care a condus Executivul timp de 78 de zile. Guvernul Mihai Razvan Ungureanu a detinut puterea executiva in Romania de la 9 februarie 2012 pana la 7 mai 2012.

La 27 aprilie 2012, guvernul a fost demis prin motiune de cenzura, fiind al doilea guvern de dupa
Revolutie care a fost demis in felul acesta.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Ambasadoarea SUA în România a anunțat timpul record în care se vor aproba călătoriile fără viză în SUA
10/01/2025 16:39

Aprobările pentru călătoriile fără viză in SUA vor fi procesate online, de obicei in mai putin de 3 zile, afirmă ambasadoarea Statelor Unite ale Americii in Romania, Kathleen Kavalec. Kathleen Kavalec an ...

Poziție categorică în PSD, în ciuda speculațiilor: 'Este exclusă o candidatură a lui Ciolacu la prezidențiale'
10/01/2025 13:46

O candidatură a lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidentiale este exclusă. O spune la RFI social-democratul Adrian Tutuianu, secretar general adjunct al Guvernului, care precizează că „astăzi", ...

Oferta record a Ungariei pentru E.ON România ar putea fi blocată. Achiziția este în curs de verificare din cauza temerilor implicării Rusiei
10/01/2025 13:35

Ofertă companiei ungare de stat MVM pentru cumpărarea furnizorului de energie Eon Romania este in curs de revizuire după ce au apărut suspiciuni cu privire la motivele din spatele ofertei umflate, inclusiv ...

Marcel Ciolacu şi ambasadoarea SUA participă la evenimentul dedicat includerii României în Visa Waiver
10/01/2025 13:22

Premierul Marcel Ciolacu şi ambasadoarea Statelor Unite ale Americii, Kathleen Kavalec, vor participa, vineri, de la ora 15,00, la evenimentul de oficiere a deciziei autorităţilor SUA privind includerea Roma ...

Coaliția îl testează în sondajul pentru prezidențiale doar pe Crin Antonescu / Ciolacu: 'Cine vrea alte nume, să plătească'
10/01/2025 13:04

Sondajul de opinie realizat de coalitie pentru alegerile prezidentiale il include doar pe Crin Antonescu din partea arcului guvernamental, au declarat vineri surse din coalitie. Cercetarea sociologică va anal ...

Marcel Ciolacu amenință cu demisia
10/01/2025 13:02

Marcel Ciolacu spune isi va respecta semnătura pusă pe acordul cu PNL si UDMR in privinta candidatului comun, Crin Antonescu. „Eu respect acordul. Dacă colegii mei vor să il incalce, inseamnă că nu mai ...

Cum interpretează CTP plecarea lui Călin Georgescu din țară: După ce a 'suveranizat' până ne-a sterpezit dinții, se duce și cerșește UE să îl pună președinte
10/01/2025 00:23

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat plecarea lui Călin Georgescu la Frankfurt, joi, pe B1 TV si l-a acuzat că se duce „si cerseste” Uniunii Europene „să il pună Presedinte” al Romaniei. Int ...

Eugen Tomac: N-am auzit de nicio instituție europeană să lucreze nici vineri, nici sâmbătă, nici duminică, deci nu știu unde pleacă Călin Georgescu
10/01/2025 00:13

Eurodeputatul PMP Eugen Tomac a vorbit, joi despre plecarea lui Călin Georgescu la Frankfurt. „Din putina mea experientă internatională, n-am auzit de nicio institutie europeană să isi desfăsoare activ ...

UDMR acuză că PSD și PNL trag să îi crească scorul lui Georgescu: Prezidențialele să aibă loc în martie!
10/01/2025 00:12

UDMR acuză că PNL si PSD trag ca să ii crescă scorul lui Călin Georgescu. Alegerile prezidentiale trebuie să aibă loc in luna martie, spun maghiarii despre negocierile din coalitie. Purtătorul de cuvant ...

Crin Antonescu vrea neaparat ca Georgescu să candideze: În politică nu e cum te plimbi tu pe căluț
10/01/2025 00:09

Cotat cu sanse extrem de mari să fie candidatul aliantei PSD - PNL - UDMR, Crin Antonescu declară că ar vrea mult o cursă cu Călin Georgescu la prezidentiale. Politician vechi, Antonescu il avertizează pe ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei