Maricel POPA: „Alții vin și fac doar poze. Noi am promis puțin și am făcut mult mai mult decât am promis”

Dimensiune font:

| 08-11-2024 09:05

* dialog cu senatorul Maricel Popa, cadidat PSD Iași pentru un nou mandat în Parlamentul României

- Domnule senator, ce fel de probleme poate un politician să soluționeze? De fapt, reformulez... poate un politician trimis de ieșeni în Parlamentul României să rezolve problema ambuteiajelor de la Podu Iloaiei, de exemplu? Că de promis, am văzut că poate! întreb în contextul în care astăzi au fost livrați moldovenilor primii km din Autostrada A7.

- Am fost invitat la Focșani, unde s-a recepționat primul tronson, tronsonul 4 din Autostrada Moldovei A7. Este un tronson de 11 km, dar saptămâna viitoare vor mai fi deschise circulației alte două tronsoane. În acest an se va ajunge până la Buzău și de acolo, dacă vremea va fi bună, va fi gata și podul de legătură, unul dintre cele mai mari poduri din România, și vom putea circula, pe autostradă, către Focșani. La acest pod lucează astăzi 3.000 de muncitori, e o forță acolo și sperăm că în acest an, că așa este promisiunea constructorului, vom circula pe autostradă de la Focșani la București.

- Am văzut zeci de fotografii cu politicieni având în fundal șantierele autostrăzilor din zona Moldovei. Este la mijloc o decizie politică vizavi de lentoarea cu care Autostrada Unirii, cel puțin, a făcut saltul către demararea efectivă a lucrărilor?

-Din păcate, azi am fost mulți politicieni acolo, mulți pun poze pe rețelele sociale, dar puțini muncesc. Ministrul Transportrurilor, Sorin Grindeanu, a promis, a demonstrat și s-a ținut de cuvânt. Vom scoate din saracie Moldova, vom construi cele două autostrazi - Autostrada Moldovei și Autostrada Unirii. Sunt proceduri tehnice care, după cum știți foarte bine, se mai întârzie, dar asta nu înseamnă, în nici un caz, că e rea voință. Să nu uităm că în doi ani s-au licitat toate cele 13 tronsoane și la ora actuală este în licitație și secțiunea Pașcani - Siret, cu finanțare asigurată, plus cele două loturi de pe A8. După ce s-a câștigat licitația, vor exista 6-8 luni de proiectare.

 

„Trebuie să arătăm ceva celor care vin acasă, în vacanță, ceva care să-i determine să revină definitiv. Ei vor să vadă că au o școală ca în afară, că au un dispensar și un spital ca afară și atunci vor veni înapoi. E o bucurie pentru noi când se întâmplă asta. Statistica ne spune că în anul 2023 au venit înapoi în țară 180 de mii de români. Trebuie să aducem înapoi, acasă, românii, trebuie să aducem forța de muncă și concetățenii noștri înapoi”.

 

- Se întâmpină probleme?

- Până la ora actulă nu sunt probleme. Luna aceasta sau luna viitoare va începe lucrul și la toronsonul de la Reghin la Moțca. Urmează celelalte tronsoane, sunt în diferite faze de licitație și deja au început, la tronsoanele de munte, să fie aprobați indicatorii tehnico economici și se vor lansa licitațiile cât de curând. Autostrada A7 și autostrada A8, autostrada Unirii, Autostrada Moldovei sunt pe o direcție foarte bună. Indiferent ce se va întampla, se va merge în continuare cu proiectul. Deja tronsoanele de la  Buzău la Ploiești sunt construite în jur de 95%, ceea ce dovedește că există seriozetate. La ora actuală, constructorul are peste 7.000 de angajați și a livrat drumul cu un an înainte, termenul limită fiind 2025. S-a demonstrat că se poate și în România, cu o firmă românească, cu români, s-a demonstrat că se poate lucra la o calitate deosebită.

- Investițiile sunt istorice, fără îndoială, însă în alte domenii esențiale acestea încă lipsesc...

- Inaugurarea acestui tronson de pe Autostrada A7 este o zi istorică, pe care am așteptat-o de aproape 30 de ani și acesta nu este doar un drum, așa cum mulți spun. Această investiție în autostrăzi va scoate Moldova din sărăcie. Acesta este un proiect din 2017, pe care l-a început ministrul Grindeanu, pe vremea când era premier. Atunci, puțini știu că am fost la dânsul și i-am spus că trebuie să relizăm ceva în Moldova. A8 avea atunci foarte multe probleme de traseu, dar s-a decis să înceapă studiu le fezabilitate la A7. Puțini știu asta, că A7 a început în 2017, cu prenierul Grindeanu și se finalizează cu ministrul Grindeanu.

- Investițiile acestea depășesc așteptările, sunt sume exorbitante, însă, pe de altă parte, infrastructura locală suferă.

- V-aș contrazice aici... Să nu uităm că eu, cât am fost președintele Consiliului Județean Iași, în perioada 2016-2020, am lanstat 500 de km de drum județean - 300 realizați, 200 lăsați în lucru. Am demonstrat că se poate, am făcut performanță și la infrastructura aceasta, atât drumuri locale, cât și drumuri județene, comunale. În mare parte, 80% din drumuri sunt realizate. E un factor pozitiv, deoarece am spus de foarte multe ori, pentru a reveni acasă cei plecați din Moldova trebuie să se dezvolte infrastructura rutieră, infrastructura sanitară și cea școlară.

- Și cum stăm la aceste capitole?

- În Iași s-au modernizat 172 de școli, totodată infrastuctura sanitară se dezvoltă după cum foarte bine vedeți, a început construcția Spitalului Regional de Urgență și s-au construit și modernizat 48 de dispensare. Trebuie să arătăm ceva celor care vin acasă, în vacanță, ceva care să-i determine să revină definitiv. Ei vor să vadă că au o școală ca în afară, că au un dispensar și un spital ca afară și atunci vor veni înapoi. E o bucurie pentru noi când se întâmplă asta. Statistica ne spune că în anul 2023 au venit înapoi în țară 180 de mii de români. Trebuie să aducem înapoi, acasă, românii, trebuie să aducem forța de muncă și concetățenii noștri înapoi.

 

Noi mergem și demonstrăm că facem ce promitem, față de alți colegi de-ai noștri care doar fac poze. Noi am promis autostradă și ea se vede astăzi, e ceva palabil, s-a dat în funcțiune un tronson, urmează, până la finalul anului, altele. Alții vin și fac doar poze. Noi am promis puțin și am făcut mult mai mult decât am promis”.

 

- Cu ce proiecte merge PSD în Parlament, din decembrie, în interesul ieșenilor? Există ceva „negociat” cu conducerea partidului, ni se pregătește ceva, nouă, locuitorilor acestui județ? Care ar fi axul central al proiectelor PSD pentru Iași?

- Odată, cu cele de mare infrastructură. Eu, în cei 4 ani cât am fost senator, am fost în toate localitățile pe unde trece autostrada A8, pentru că erau mari probleme. Dacă vrei să te implici ca și politician, ca om politic, poți. Să nu uităm că, la Iași, pe Axa 1 Iași - Suceava a fost necesară atragerea unor fonduri de 100 milioane de euro... Dacă vrei să te implici, poți. Eu am peste 300 de luări în cuvânt în Parlament și peste 60 de inițiative legislative din care 30 deja sunt pe cursul de adoptare.

- Și care ar fi una dintre cele mai importante legi inițiate în acești ani?

- Una dintre legile pe care le-am adoptat în timp util, și pot să mă mândresc cu ea, căci s-a reușit să se atragă bani în PNRR, este cea de reabilitare a blocurilor în localitățile și orașele mici, cum ar fi Ciurea, Podu Iloaiei. La ora actuală, lucrările se fac din fonduri europene, sută la sută nerambursabile. Sunt și multe alte legi pe care le-am adoptata pentru a aloca cât mai mulți bani în mediul rural, deoarece eu m-am născut la țară, iubesc satul românesc și lupt pentru modernizarea satului românesc. Să nu uităm de proiectele mari, în Iași se va construi Spitalul Regional de Urgență, acum este în licitație de execuție, se va construi Institultul Inimii și un nou spital de boli pneumo. Este adevarat, s-a investit mult pentru dotari. Sunt proiecte frumoase și am demonstrat că, atunci când vrei sa te imlici, ca politician, poți. Sunt unii politicieni, parlamentari, colegi de-ai mei, care nu au luat cuvantul în plen decât de două ori, atunci când au depus jurământul, dar eu am fost și sunt foarte activ. Vin dupa patru ani în care am făcut performanță.

- Atât de tare s-au îndepărtat interesele doctrinare încât social-democrații și liberalii să nu poată conviețui, la Iași, în instituțiile publice?

- Noi mergem și demonstrăm că facem ce promitem, față de alți colegi de-ai noștri care doar fac poze. Noi am promis autostradă și ea se vede astăzi, e ceva palabil, s-a dat în funcțiune un tronson, urmează, până la finalul anului, altele. Alții vin și fac doar poze. Noi am promis puțin și am făcut mult mai mult decât am promis. Știți promisiunea mea, din 2016, de la Consiliul Județean: „un miliard de euro pentru un milion de locuitori”... Am reușit să atrag atunci proiecte de un miliard patru sute de mii de euro pentru un milion de locuitori.

- De ce nu s-ar putea înțelege PSD cu PNL după alegeri?

- Dupa campanie, trebuie să stam cu toții la masă, să discutăm și să aducem proiecte pentru Iași, pentru infrastructura Moldovei, căci nu poți sta în Iași ca într-un glob; contează și infrastructura Moldovei, proiectele mari pentru modernizare. Și există aici un proiect de anvergură, un proiect pe care l-a lansat Guvernul Ciolacu, referitor la industrializarea României. Se tratează de modernizarea infrastructurii și cu siguranță că în 10 ani vom avea o explozie de parcuri industriale și de fabrici în județul Iași! Cel puțin zona Pașcaniului va fi o zonă puternic industrializată.

 

„Am demonstat că poți să lupți cu success pentru comunitățile din mediul rural, pentru toți cei care te-au trimis în Parlament”.

 

- V-ați gândit în ultima perioadă că Iașul, care reprezintă, totuși, ceva, în țara aceasta, ar putea avea ceva mai multe decât câte doi, trei secretari de stat, că Iașul poate avea chiar și un prim-ministru...?

- În 2016-2020 am avut 5 secretari de stat și 3 miniștri, concomitent. Marea mea uimire - de asta am și venit la CJ, în 2016, când eram secretar de stat și aveam eficiența energetică - atunci erau 3.000 de proiecte ale Ministerului Economiei și Energiei și din cele 3.000 doar patru proiecte erau pentru toată Moldova. Și mi-am zis că trebuie sa vin la CJ, să-i învăț să facă proiecte. Am demonstrat ca se poate. Mai departe, în Senat, am demonstat că poți să lupți cu success pentru comunitățile din mediul rural, pentru toți cei care te-au trimis în Parlament.

- Care ar fi axul central al proiectelor PSD pentru Iași, în următorii 4 ani?

- Sunt proiectele de dezvoltare a infrastructurii sanitare, cu Spitalul Regional, finalizarea construcției până în anul 2028, Institutul Regional de Cardiologie și noul spitalul de pneumoftiziolofie. Apoi, infrastructura de învațământ, unde se vor construi cămine pentru studenți, baze sprtive pentru mediul rural și continuarea lucrărilor de moderizare a școlilor, infrastructura rutieră, Autostrada A7, care va fi finalizată până în 2026, Autostrada A8, care va fi finalizată până în 2029-2030 și, bineînțeles, alte drumuri expres, modernizarea drumurilor județene.

(Comandat de Partidul Social Democrat – PSD  Iași. Executat de Ziarul Evenimentul SRL, CMF 11240017)

 

 

Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari știri, direct pe telefon!

Ești mereu pe fugă? Noi îți trimitem zilnic cele mai importante 3 știri din Iași, Moldova și țară – scurt, clar, fără spam.

Plus: alerte locale de urgență, noutăți exclusive și acces rapid la anunțuri importante.

► Intră pe canalul nostru oficial:

⇒ Încearcă 3 zile. Dacă nu-ți place, poți ieși oricând.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

13:35

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Flamanzi, cu sediul in oras Flamanzi, Str.Dumitru Iov nr.284, judetul Botosani, telefon 0231/552.351, fax 0231/552.626, e-mail: orasflamanzi@yahoo.com, cod fiscal 3372173. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general; Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 36/17.03.2025 privind aprobarea bugetului local pentru anul 2025, a bugetului activitatilor finantate integral din venituri proprii. Suma totala alocata de la bugetul local este de 40.000 Lei si se aloca in intregime pentru activitati cultural sportive. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul privind acordarea de finantare nerambursabila de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local aprobat prin Hotararea Consiliului Local Flamanzi nr. 10/31.01.2014, modificata prin Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 48/28.03.2025. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Orasului Flamanzi: https://orasul- flamanzi.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabila se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: https://orasul- flamanzi.ro si se poate procura de la sediul Orasului Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 12.06.2025, ora 16.00, la adresa: Orasul Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este 16.06.2025 -17.06.2025.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Municipiul Vaslui, cu sediul in municipiul Vaslui, Str. Spiru Haret nr. 2, judetul Vaslui, telefon 0235/310.999, fax 0235/315.946, e-mail: pmv@primariavaslui.ro, cod fiscal 3337532. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -4 terenuri apartinand domeniului public al Municipiului Vaslui, in vederea amplasarii de terase provizorii, situate in municipiul Vaslui, F.N., conform caietului de sarcini, H.C.L. Vaslui nr. 151/30.04.2025 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019, identificate astfel: -T1 -suprafata de 75 mp, situat in imediata vecinatate a cladirii fostului Palat al Telefoanelor; -T2 -suprafata de 35 mp, situat pe platoul pietonal din zona Teatrului de Vara, in fata restaurantului Crama Domneasca; -T3 -suprafata de 64 mp, situat in partea dreapta fata de intrarea principala a Teatrului de Vara; -T4 -suprafata de 67 mp, situat in partea stanga fata de intrarea principala a Teatrului de Vara. 3.Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: de la sediul Municipiului Vaslui sau de pe site-ul institutiei: www.primaria vaslui.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Patrimoniu, etaj 2, cam. 210 din cadrul Municipiului Vaslui, Str. Spiru Haret nr. 2, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 22.05.2025, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 30.05.2025, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Municipiul Vaslui, Registratura, municipiul Vaslui, Str. Spiru Haret nr. 2, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depun intr-un singur exemplar, in original, in doua plicuri sigilate: unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 02.06.2025, ora 10.00, la sediul administrativ al Pietei Centrale din municipiul Vaslui, Str. Nicolae Iorga nr. 2, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, municipiul Vaslui, Str.Stefan cel Mare nr.54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.05.2025.
Reguli clare la alegerile prezidențiale din 18 mai. Buletinul de vot nu se fotografiază, iar identitatea alegătorului poate fi contestată
15/05/2025 13:00

Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat măsuri ferme privind desfăsurarea alegerilor prezidentiale din data de 18 mai, cu scopul de a asigura un proces electoral transparent, corect si conform legii. Una din ...

S-au schimbat cotele la casele de pariuri! Nicușor Dan e favorit, potrivit bookmarkerilor. Cotele pentru prezența la vot și mesajul lui Trump
15/05/2025 12:37

 Duminică, 18 mai, au loc alegeri prezidentiale in Romania. Sociologii anticipează o prezentă mare, de peste 60%. Casele de pariuri isi fac, de asemenea, propriile calcule. Cotele propuse de bookmakeri ...

Duminică, ziua în care votul poate rescrie viitorul politic al Europei: România, Polonia și Portugalia se află în fața unor decizii cruciale
15/05/2025 06:25

Milioane de alegători din Romania, Polonia şi Portugalia vor vota in acest weekend in cadrul unei „super duminici” electorale care va determina cursul democraţiilor lor intr-un moment de tensiuni politic ...

Viktor Orban implică Kievul în lupta politică internă - Ucraina ar fi atacat armata ungară cu sprijinul opoziției de la Budapesta
15/05/2025 06:23

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, s-a plans de o presupusă operatiune fără precedent a serviciilor de informatii ucrainene impotriva tării sale, potrivit paginii premierului de pe Facebook. In videoclipul ...

Trump, în centrul atenției după ce a refuzat cafeaua saudită la întâlnirea de la Riad: „Poți să-l învinovățești?”
15/05/2025 06:21

Presedintele american Donald Trump a starnit controverse după ce a refuzat să bea o cească traditională de cafea saudită in timpul unei primiri regale fastuoase in Arabia Saudită. Momentul, surprins in t ...

LIVE VIDEO Dezbatere electorală la România TV. Nicușor Dan e singur în platou, George Simion a anunțat că nu vine
14/05/2025 20:17

 Miercuri seară, de la ora 20:00, Romania TV organizează o dezbatere electorală la care sunt asteptati atat Nicusor Dan, cat si George Simion. Conform postului de televiziune, ambii candidati au confirm ...

BEC a decis ca afișele lui George Simion din Iași să fie scoase
14/05/2025 16:00

 BEC a decis ca afisele lui George Simion din Iasi să fie scoase: „AUR se consideră mai presus de lege”. PNL Iasi a făcut sesizarea la BEC. Dispune comunicarea prezentei decizii către ...

  „România între dezbinare și speranță. Alegătorul nu mai poate fi păcălit”
13/05/2025 15:50

    - Domnule Serbescu, ne aflăm cu doar un pas inaintea incheierii unei perioade extrem de complicate din punct de vedere politic. Mi-am amintit de un interviu pe care l-am realizat in urmă ...

Trump ar vrea să meargă la ISTANBUL, dacă se vor întâlni Zelenski și Putin /„Cred că putem avea rezultate bune”
13/05/2025 06:10

Presedintele SUA, Donald Trump, a semnalat, luni, că ar putea merge in Turcia, unde joi sunt programate negocieri intre Rusia si Ucraina, liderul de la Casa Albă insistand pentru oprirea rapidă a războiului ...

Băsescu îl „irită” pe Sorin Grindeanu: N-o să-i convingă să voteze într-un fel toți cei care, de 20 de ani, ne înjură cu plăcuțe suedeze
13/05/2025 06:04

„N-am nevoie de certificate de european din partea nimănui si nici pesedistii n-au nevoie de certificate de acest tip. Să-mi spună unu ca Băsescu sau ca alti domni care de 20 de ani ne spun cum trebuie s� ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei