Urmele unei așezări vechi de 3.200 de ani au fost găsite în China
Dimensiune font:
O aşezare umană ce datează din urmă cu aproximativ 3.200 de ani a fost descoperită în urma unor săpături realizate în ţinutul Qingjian din provincia Shaanxi, situată în nord-vestul Chinei, a anunţat o instituţie arheologică locală, informează agenţia de presă Xinhua.
Rămăşiţele unor clădiri ramificate din pământ, morminte, gropi de cenuşă şi matriţe de ceramică au fost găsite în situl Zhaigou, care ocupă o suprafaţă de circa 3 milioane de metri pătraţi în Platoul Loess, a precizat Sun Zhanwei, un cercetător de la Academia de Arheologie din Shaanxi.
Un număr mare de figurine din bronz - reprezentând care şi cai -, obiecte din jad şi din oase, vase lăcuite şi carapace de ţestoase au fost găsite în mormintele unor nobili, care se aseamănă cu cele descoperite în mormintele unor oameni cu statut social similar din Yinxu, cunoscute sub denumirea de "Ruinele Yin".
Situl Yinxu, vechi de 3.300 de ani şi aflat în câmpiile din centrul Chinei, a fost capitala Dinastiei Shang (1600 î.e.n. - 1046 î.e.n.). Zona din nordul provinciei Shaanxi unde se află situl Zhaigou a fost condusă de un regim regional în acea perioadă.
Noile descoperiri reflectă schimburile economice şi culturale strânse între teritoriul guvernat de Dinastia Shang şi regiunea din nordul actual al provinciei Shaanxi, precum şi influenţa puternică exercitată de civilizaţia Shang asupra zonelor înconjurătoare.
Săpăturile din situl Zhaigou arată, de asemenea, că a existat o civilizaţie a bronzului puternic dezvoltată în nordul provinciei Shaanxi în timpul Dinastiei Shang, reprezentând astfel o descoperire majoră ce a fost realizată în cadrul studiilor arheologice dedicate Dinastiei Shang, a precizat cercetătorul Sun Zhanwei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau