Alimentele care asigură sănătatea minții
Dimensiune font:
Există câteva alimente sau categorii de alimente care ne ajută să punem creierul în funcţiune, la capacitate maximă. Creierul are nevoie, aşadar, de grăsimi bune, de proteine de calitate, dar şi de un anumit condiment, cum ar fi usturoiul, pe care îl folosim adesea în bucătărie, fără să ştim, de cele mai multe ori, că ne pune „bijuteria” în funcţiune. „Creierul are nevoie de o anumită mâncare. De semințe foarte multe, cum ar fi semințele de dovleac. Și mai ales de usturoi - se știe acest lucru de 5.000 de ani. Toate tipurile de salate sunt bune pentru creier, precum și uleiurile. Peștele slab e bun, dar și peștele gras, care are omega 3. Acest acid esențial pentru organism nu putem să-l luăm decât din alimentație”, a explicat profesorul Vlad Ciurea.
Aşadar, nu ocoliţi nici banalele seminţe de dovleac, salatele cu ulei sau peştele sau şi măslinele. Însă trebuie să fim atenți la cantitatea de alimente pe care o consumăm. Renumitul neurochirurg explică faptul că, atunci când mâncăm mult, energia noastră se risipeşte pe digestie, în loc ca ea să fie canalizată pe concentrare: „Atunci când mâncăm mult, energia noastră se concentrează pe digestie și ne pierdem concentrarea. Noi nu avem o educaţie a alimentaţiei”.
Pentru sănătatea minții, profesorul Vlad Ciurea ne îndeamnă să evităm prăjelile și uleiul fierbinte și să optăm pentru un ceai gustos, care se găseşte mai pe orice raft și care poate face minuni pentru creier: cel verde. „Creierului îi place apa, cafeaua şi un ceai banal, pe care îl putem consuma zilnic. Ceaiul verde face minuni pentru creier. Și cafeaua face foarte bine, dar nu în exces, și nu seara, că afectează inima”.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau