Ce înseamnă când te mănâncă sânii? 10 cauze posibile

sani  390

Dimensiune font:

| 02-11-2020 14:21

 

De ce te mănâncă sânii? 10 cauze posibile

1. Clima rece şi uscată
Vremea rece şi uscată poate să genereze aceste senzaţii de mâncărime pe toată suprafaţa corpului, inclusiv la nivelul sânilor şi a sfârcurilor. Este foarte important să nu stai foarte mult timp sub duş şi să nu foloseşti apa fierbinte, deoarece aceasta îndepărtează uleiul protector de la nivelul pielii şi favorizează uscarea. Şterge prin tamponări delicate pielea cu ajutorul unui prosop până când absoarbe toată umezeala.

Apoi aplică o cremă sau un balsam hidratant pe tot corpul.


2. O eczemă
Eczemele determină apariţia unor iritaţii cu cruste care se formează pe sfârcuri şi areole. În general se folosesc creme foarte hidratante cu ceramide, care favorizează vindecarea eczemei. De asemenea, crema cu hidrcortizon conține un steroid care reduce inflamația, înroșirea și măncărimile la nivelul sânilor. Este obligatoriu un consult medical în cazul în care constaţi prezenţa unor scurgeri mamelonare, deoarece pot să anunţe o posibilă infecţie care trebuie tratată corespunzător.


3. Săpunul/gelul de duş sau detergentul de rufe
Dacă foloseşti un săpun/gel de duş nou sau speli hainele cu un detergent nou este foarte posibil ca anumite substanţe din aceste produse să genereze mâncărimile la nivelul sânilor şi a sfârcurilor. În acest caz, este vorba despre o dermatită de contact.

Înlocuieşte aceste produse cu unele hipoalergenice, fără parfum şi coloranţi.


4. Sutienul
Este posibil ca sânii să devină sensibili din cauza materialului sau a coloranţilor folosiţi pentru fabricarea sutienului. Dacă ai constatat că te mănâncă sânii după ce ai purtat un sutien nou, înlocuieşte-l cu unul mai vechi ca să vezi dacă problema persistă. 5. Din cauza fricţiunii exercitate asupra sânilor
În special sfârcurile pot să reacţioneze şi să devină sensibile din cauza fricţiunii exercitate în timp ce faci sport sau când sutienul este prea mic. Un truc oferit de specialişti este să aplici puţină vaselină în zona sfârcurilor şi a areolelor înainte să te antrenezi, ca să previi iritarea lor.


6. Sarcina
Un alt motiv pentru care te mănâncă sânii poate să fie o eventuală sarcină. Dacă acest simptom este însoţit de altele precum creşterea inexplicabilă în greutate, senzaţia de greaţă dimineaţa şi schimbările bruşte ale dispoziţiei este foarte posibil să fii însărcinată.
ADVERTISING


În acest caz, mâncărimile sunt cauzate de schimbările prin care trece corpul şi de faptul că pielea se întinde, pregătindu-se pentru perioada care urmează. Masează sânii cu unt de cacao, ulei de cocos sau un unguent cu lanolină ca să ameliorezi senzaţia de mâncărime.


7. Alăptatul
Problemele care pot să apară în timpul alăptatului favorizează mâncărimile la nivelui sânilor. Sfârcurile devin foarte sensibile, dureroase şi mâncărimea poate să-şi facă apariţia. Păstrează acea zonă în permanenţă uscată şi curată, continuând să alăptezi sau să foloseşti o pompă pentru sâni.

Dacă apare o durere insuportabilă, iar pielea se descuamează este foarte important să mergi la medic, deoarece poate să fie vorba despre o infecţie fungică care trebuie tratată corespunzător.


8. Menopauza
Menopauza poate să fie o cauză a mâncărimilor de la nivelul sânilor şi a sfârcurilor. Pielea devine mai sensibilă, mai predispusă la uscăciune şi la iritaţii. Toate acestea sunt generate de tulburările hormonale suferite de corp şi de scăderea nivelului de estrogen. Astfel că, senzaţia de mâncărime poate să îşi facă simţită prezenţa la nivelul sânilor, dar şi a vaginului.

Evită să faci duşuri fierbinţi, foloseşte produse de îngrijire cu formule blânde şi hidratează cât mai des pielea.


9. Boala Paget a sânului
Boala Paget a sânului reprezintă o formă rară de cancer care adesea este diagnosticată greşit. Simptomele pot fi confundate cu cele ale dermatitei sau o altă afecțiune benignă. În acest caz, pot să apară scurgeri mamelonare alb-gălbui, precum şi sânge. De asemenea, această boală se manifestă de regulă la un singur sân, susţin specialiştii citaţi. Dacă ai folosit tratamentele pentru eczemă recomandate de medic, dar simptomele nu dispar, este necesar să apelezi la analize mai detaliate, cum ar fi o biopsie.

Pentru a trata boala Paget este nevoie de intervenţie chirurgicală urmată de radioterapie.


10. O tumoră benignă
Uneori, o tumoră benignă care se formează în interiorul sânului poate să cauzeze aceste senzaţii de mâncărime şi cruste formate la nivelul sfârcurilor. La palpare se poate simţi o mică umflătură sub sfârc şi pot să apară scurgeri de sânge. Este important să mergi la un medic pentru un diagnostic corect şi un tratament adecvat.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
28 de medicamente noi pe lista  medicamente compensate şi gratuite
23/04/2024 14:07

Guvernul a aprobat, marţi, o hotărare care prevede introducerea in lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr de 28 molecule inovative. Actualizarea listei de medicamente compensate şi gratu ...

De câtă apă ai nevoie să bei zilnic? Poți să calculezi singur cât este necesarul tău
22/04/2024 11:23

   Pană acum, regula de bază era să bei 2 pană la 2,5 litri de apă pe zi. Dar, potrivit expertilor, ar trebui să respectati o altă regulă. Cel mai cunoscut răspuns la intrebarea ...

Asigurătorii din sănătate plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică!
18/04/2024 10:27

  Conform datelor prezentate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Romania (UNSAR), cei 458 milioane lei sunt bani care nu au mai fost cheltuiţi din fondul public de as ...

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
17/04/2024 11:03

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută Orice persoană se poate confrunta cu sinuzită la un moment dat in viată, de aceea este bine să stii ce remedii te pot ajuta să scapi mai repede de această ...

Aliații invizibili. Probioticele
16/04/2024 14:28

Probioticele, acele microorganisme vii care, administrate in cantităti adecvate, conferă beneficii sănătătii gazdei, au devenit un subiect fierbinte in cercetarea medicală si in randul consumatorilor preo ...

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze
16/04/2024 14:20

Spitalul construit din donatii de asociatia „Dăruieste Viată” a inceput să functioneze, marti, după ce au fost mutati clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din sectiile ...

Spitalul ca o morgă. Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București au băgat groaza în pacienți din toată țara
15/04/2024 19:03

Scandalul monstru in care este implicat Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, acolo unde in decurs de patru zile si-au pierdut viata 17 pacienti, este departe de a se fi incheiat. Rudele celor decedati au nevo ...

Amurgul echilibrului: călătoria neașteptată a vertijului
15/04/2024 14:07

 Vertigo, un cuvant incărcat de tensiune si mister, descrie o senzatie pe care multi o consideră terifiantă: aceea de a te simti ca si cum te-ai rostogoli prin gol sau ca si cum lumea inconjurătoare se ...

Aliații ascunși: cum ne modelează flora intestinală sănătatea
15/04/2024 11:41

  În adancurile tractului nostru digestiv trăieste o lume complexă si diversificată de microorganisme, cunoscută sub numele de flora intestinală sau microbiomul intestinal. Acest ecosistem micr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei