Ceaiul de pelin, ajutor în diete
Dimensiune font:
Pelinul este un puternic detoxifiant, pe care îl putem include din când în când în dietră. Ceaiul de pelin se prepară din frunze și tulpini uscate - se adaugă o lingură plină în 250-300 ml de apă clocotită. Se acoperă și se lasă la infuzat 5-10 minute. Se strecoară și se poate bea cât este călduț. Deși gustul poate fi greu de suportat, este de preferat să nu îndulcești ceaiul cu zahăr. Se pot adăuga o linguriță de miere și 2-3 picături de lămâie, care îi vor schimba puțin aroma. Se recomandă consumul unei căni de ceai de pelin cu o jumătate de oră înainte de micul dejun. Nu este recomandat femeilor însărcinate și nici celor care alăptează, dar nici persoanelor care suferă de boli ale sistemului nervos. De asemenea, nici persoanele cu afecțiuni cardiace nu ar trebui să consume ceai de pelin întruct acesta poate încetini ritmul cardiac. Se recomandă o cură de maximum două săptămâni, altfel putând avea secundare ca halucinațiile, convulsiile, vărsăturile și amețelile.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau