Condimentul care îți ajută vederea. Este la îndemâna oricui, dar toți îl ignoră
Dimensiune font:
Multe sunt plantele folosite de sute de ani pentru tratarea anumitor afecţiuni, însă prea puţini sunt cei care ştiu de minunile pe care acestea le fac pentru sănătate. De exemplu, există un aliment în bucătărie care îţi protejează ochii de boli, dar câte dintre gospodinele care îl pun în mâncare ştiu acest lucru?!
Este vorba despre coriandru, un “condiment” folosit intens în Asia, dar care a început să fie consumat în cantităţi destul de mari şi în Europa. Cu un conţinut bogat în uleiuri esenţiale, fibre, aminoacizi, minerale şi vitamine, acesta nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie.
Pentru că abundă în vitamina A, dar şi în betacaroten, coriandrul menţine sănătatea oculară, susţine vederea şi ajută la reducerea oboselii ochilor. De asemenea, este de un real ajutor pentru persoanele în vârstă care suferă de cataractă sau conjunctivită. Aşadar, consumă cât mai des frunzele aromate. Le poţi mânca în salate precum cea mexicană sau de castraveţi, amestecate cu avocado sau morcovi.
Alte proprietăţi ale coriandrului
Un alt motiv pentru care ar trebui să treci pe lista de cumpărături şi coriandru sunt proprietăţile sale antiinflamatorii şi tonice, fiind un stimulent extraordinar.De exemplu, ceaiul preparat din fructele plantei este eficient şi în cazuri de migrene sau de astenie.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau