Hormonul care taie pofta de sex la bărbați
Dimensiune font:
Deși oamenii de știință au investigat aromataza, ei nu înțeleg încă funcțiile complete ale acestei enzime în creierul adult.
Într-un studiu recent, efectuat la șoareci, o echipă de cercetători de la Northwestern Medicine din Chicago, IL și Laboratorul Național Frederick for Cancer Research, cercetătorii au descoperit mai multe detalii despre acțiunile acestei enzime în creierul adult. Descoperirile apar în revista medicală Endocrinology.
În creier, aromataza transformă testosteronul, un hormon care conduce activitatea sexuală la bărbați, în estradiol, care este un tip de estrogen.
Oamenii de știință au arătat că estrogenii sunt importanți pentru controlul funcției de reproducere la ambele sexe. În plus, estrogenii sunt critici pentru rolurile funcționale și organizaționale în dezvoltarea creierului și comportamentul adulților.
Pentru a determina dacă aromataza cerebrală este esențială pentru activitatea sexuală normală a bărbaților, cercetătorii au lucrat pe șoareci cărora le lipsea aromataza în creier.
La acești șoareci masculi, activitatea sexuală a fost redusă cu aproximativ 50%. Această scădere a activității a avut loc chiar și în prezența unor niveluri ridicate de testosteron în sângele lor, comparativ cu grupul de control. Șoarecii care nu au putut produce aromatază în nicio zonă a corpului, inclusiv în creier, nu au prezentat deloc activitate sexuală.
„Șoarecii masculi și-au pierdut parțial interesul pentru sex“, afirmă autorul studiului, Dr. Hong Zhao, profesor doctor în obstetrică și ginecologie la Universitatea Northwestern Feinberg School of Medicine.
Dr. Zhao subliniază în continuare rolul cheie al aromatazei în producția de estrogen. „Estrogenul are funcții la bărbați și femei. Testosteronul trebuie transformat în estrogen pentru a determina dorința sexuală la bărbați „, explică ea.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau