Alimentaţia cu germeni şi sucuri verzi, un trend care "prinde" din ce în ce mai mult.

suc

Dimensiune font:

| 31-10-2024 11:00

Alimentaţia cu germeni şi sucuri verzi, un trend care "prinde" din ce în ce mai mult.

Germenii sunt de fapt semințele de plante care nu pot încolți decât cu ajutorul apei. Procesul de germinare presupune înmuierea semințelor în apă pentru mai multe ore. Expuse la temperatura și gradul de umiditate necesare, semințele se dezvoltă într-un interval de 2 – 7 zile, în funcție de particularitățile fiecăreia.
Odată încolțite, avem în față germeni cu o lungime cuprinsă între 2 cm – 5 cm, mai exact plante foarte tinere cu un potențial nutritiv crescut.
În privința includerii germenilor în alimentație, trebuie să știi că poți consuma atât planta, cât și semințele. Aceste plante atât de tinere au un număr redus de calorii și surprind prin cantitatea mult mai ridicată de vitamine (C și K), fosfor, folate, magneziu prin comparație cu plantele negerminate. De asemenea, proteinele din germeni sunt mult mai ușor digerabile.


Printre beneficiile consumului de germeni pentru sănătatea și echilibrul organismului se regăsesc:
• reduc nivelul de colesterol din sânge și implicit mențin sănătatea sistemului cardiovascular;
• ajută la controlul glicemiei;
• datorită conținutului crescut de fibre, facilitează tranzitul intestinal;
• ajută la detoxifierea organismului, cu efecte benefice vizibile și la nivelul frumuseții pielii.


Beneficiile consumului de germeni: ce semințe să alegi?
Te întrebi ce semințe de germinat merită să alegi? Avem câteva sugestii care îți vor fi pe plac cu siguranță, așa că te invităm să arunci o privire rapidă peste o selecție de semințe ideale pentru o alimentație echilibrată nutritiv, îmbogățită cu gusturi inedite.
Semințe de creson sunt apreciate pentru rapiditatea cu care germinează, fiind o alegere inspirată pentru începători. În plus, cresonul, această plantă originară din Iran, se remarcă prin conținutul ridicat de iod, cât și prin multitudinea de vitamine: A, C, E și K.
Semințe de fasole Mung sunt o mină de aur pentru sănătate datorită multitudinii de vitamine din compoziție (A, B1, B2, B3, B6, B12, C, E), cât și a mineralelor și oligoelementelor (magneziu, fier, zinc, cupru, sodiu). Cantitatea crescută de proteine, aminoacizi și enzime fac acești germeni foarte ușor de digerat. Savoarea germenilor de fasole Mung se potrivește foarte bine în preparate de inspirație asiatică.
Semințe de broccoli sunt mai bogați în antioxidanți decât leguma ajunsă la maturitate, conferind organismului energie și încetinind procesul de îmbătrânire a celulelor. Mai mult, semințele de broccoli întăresc imunitatea organismului și au un puternic efect diuretic. Acești germeni aromați sunt perfecți ca topping pentru salatele preferate, supe sau chiar adăugați în smoothie-uri fresh.
Semințe de rucola sub formă de germeni imprimă preparatelor o notă mediteraneană, fiind foarte aromată. Gustul germenilor de rucola duc cu gândul la cel al nucilor, fiind însă prezent și izul vegetal.
Semințe de linte verde bogate în vitamina C și în complexul de vitamine B, acestea sunt sprijinul ideal pentru buna funcționare a sistemului imunitar și a sistemului nervos.
Semințe de ridichi susțin organismul prin efectul detoxifiant, ajutând la eliminarea toxinelor din ficat și rinichi. De asemenea, acestea sunt bogate în fier, mineral care previne anemia, contribuie la oxigenarea țesuturilor și asigură organismului doza de energie necesară. Dacă nu îți place gustul foarte picant, orientează-te spre germenii de ridiche roșie.


Contraindicații în privința consumului de germeni
Deși beneficiile consumului de germeni sunt numeroase, este esențial să cunoști și potențialele riscuri. Așadar, germenii consumați în stare crudă pot conține bacterii dăunătoare care cresc riscul de toxiinfecții alimentare. Acest risc este cauzat de modul de cultivare, mai ales dacă gradul de umiditate sau temperatura sunt prea crescute.


De asemenea iată de ce să bei sucuri verzi zilnic


Sucurile proaspăt stoarse din legume și fructe verzi reprezintă cel mai simplu mod de a ne asigura necesarul zilnic de fructe și legume pe zi, așa cum recomandă și specialiștii.
Atunci când consumăm fructele și legumele sub formă de suc proaspăt, vitaminele, mineralele, antioxidanții și enzimele sunt mult mai ușor de asimilat de organism
Nutrientii din fructe și legume sunt absorbiți în maximum 15 minute de celulele din corp și sunt gata să înceapă „munca” de reparație și reconstrucție a acestora.
Sucul verde este: alcalinizant, detoxifiant, energizant, vitaminizant, mineralizant, regenerant, antioxidant, antitumoral, reglator al metabolismului.


Reguli de preparare a sucurilor verzi alcaline
Pentru a obtine efectele optime este bine sa tii cont de cateva reguli de preparare
Se pot combina intre ele in sucurile verzi:
• diverse frunze: patrunjel, marar, loboda, apio, macris, spanac, telina, broccoli
• pulberi verzi: spirulina, chlorella, orz verde, ovaz verde, iarba de grau
• dintre fructe doar: mar, lime, lamaie


Beneficii la nivelul sistemului imunitar
Consumul de sucuri proaspete verzi contribuie la sănătatea organismului prin întărirea sistemului imunitar, eliminarea toxinelor, prevenirea cancerului și a altor boli grave. Totodată, pielea, părul și unghiile vor fi mult mai sănătoase, ceea ce se va vedea în aspectul acestora.
Sucurile verzi stoarse doar din frunze și legume verzi ne ajută să evităm o fluctuație a glicemiei. Fructoza din fructe este transformată în glucoza în organism, ceea ce duce la o creștere a glicemiei. Eliminarea fructelor din suc ne permite să ne menținem glicemia constantă.
Totodată, pentru cei care suferă de diabet este foarte important ca sucurile să fie stoarse doar din legume și fructe cu un indice glicemic scăzut. De exemplu, dacă se aleg fructe, acestea vor fi mai puțin dulci: mere acrișoare, lămâi verzi etc.


Asigură sănătatea organelor vitale
Sucurile verzi asigură sănătatea organelor vitale, în special cea hepatică. Cercetătorii au aflat că legume precum broccoli sunt excelente atunci când vrei să faci o cură de detoxifiere a ficatului, asigurând eliminarea eficientă a toxinelor din organism.
Rutina de a bea un pahar de suc verde pe zi se poate transforma într-o metodă eficientă de îmbunătățire a sănătății generale. Mai multă energie, un stomac mai sănătos, un sistem imunitar mai bun și o detoxifiere eficientă sunt doar câteva dintre beneficiile oferite de sucurile verzi.


În concluzie, un stil de viaţă sănătos trebuie să includă o alimentaţie echilibrată, fără excese, care să ne sporească starea de bine.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisa TIMOFTE INSOLV SPRL, cu sediul in municipiul Piatra Neamt, Aleea Plaiului nr.10, bl.B1, sc.B, parter, apt.23, judetul Neamt, inregistrata in Registrul Formelor de Organizare al UNPIR sub nr. RFO II-0779, Atestat 2A0779, Cod Fiscal: RO33718032, Tel/fax: 0233272861, mobil: 0745455926/0744995468, Adresa e-mail: timofteinsolvsprl@gmail.com, In calitate de administrator judiciar al debitorului S.C. POLIVALENT S.R.L., conform Incheierii de sedinta nr.153/F din data de 13.09.2022, pronuntata de Tribunalul Neamt-Sectia a-II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, in dosarul nr.2465/103/2022, Emite urmatoarea Decizie suspendare si amanare licitatii: Avand in vedere eroarea strecurata in cuprinsul publicatiilor de vanzare intocmite pentru bunurile apartinand debitoarei SC POLIVALENT SRL, transmise in presa locala si centrala, primarii, dosarul cauzei, pe site-ul UNPIR si in BPI, administratorul judiciar DECIDE: Anularea tuturor licitatiilor organizate pentru aceste active, urmand sa fie prorogata reluarea licitatiilor la o data ce va fi stabilita ulterior, motivat de urmatoarele aspecte: Administratorul judiciar precizeaza faptul ca, in publicatiile intocmite, comunicate si afisate nu coincide suprafata de teren situata in intravilanul satului Uricani, com. Miroslava, judet Iasi, care face obiectul contractului de concesiune nr. 26700/24.08.2018 incheiat cu Primaria comunei Miroslava, judetul Iasi, pentru o perioada de 49 de ani, in sensul ca, in unele publicatii este mentionata suprafata de 10.000 mp, iar in alte publicatii suprafata de 20.000 mp. Totodata prezenta decizie este fundamentata si pe finalizarea demersurilor de intabulare a imobilului in cartea funciara si de dezembrare a imobilului concesionat, demersuri inititate de administratorul special al societatii Polivalent SRL. De asemenea, s-a constatat faptul ca nu au fost respectate termenele de publicitate a vanzarii prevazute la art.838 alin.2 Cod proc. Civila. Prin urmare, in conformitate cu art.845 CPC, administratorul judiciar decide amanarea licitatiei din data de 28.10.2024 la o data ulterioara, cu refacerea formalitatilor de publicitate si finalizarea demersurilor privind intabularea si eventual dezmembrarea imobilului ce face obiectul contractului de concesiune incheiat cu Primaria comunei Miroslava. Administrator Judiciar, Timofte Insolv SPRL.

ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ. Privind concesiunea prin licitație publică a unui teren extravilan, domeniului privat al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, număr telefon, fax și/sau adresa e-mail, persoană contact: Comuna Tămășeni, strada Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333, e–mail: primariatamaseni@yahoo.com. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Teren în suprafață de 1000 mp, ce aparține domeniului privat al Comunei Tămășeni, situat pe strada Traian din satul Tămășeni, comuna Tămăeșni; Concesiunea se va realiza conform HCL nr.51/16.10.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni. 2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadatru și resurse umane. 2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații. 2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 05.11.2024 ora 12:00. 3.Informații privind ofertele: 3.1.Data-limită de depunere a ofertelor:11.11.2024 ora 15:00. 3.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor:14.11.2024 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț. 6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței: Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583, e-mail: jud-roman@just.ro.
Tuberculoza a bătut COVID-ul. Anul trecut, peste 8 milioane de oameni s-au îmbolnăvit
31/10/2024 09:04

Tuberculoza devine principalul ucigas infectios: provocări si progrese in eradicarea unei boli seculare Tuberculoza (TB) a depăsit COVID-19 in 2023, devenind principala cauză de deces din bolile infectioase ...

Oţetul - efecte surprinzătoare asupra depresiei
29/10/2024 13:37

Oţetul - efecte surprinzătoare asupra depresiei Cercetătorii au descoperit că o doză zilnică de otet ar putea ameliora simptomele depresiei, sugerand că viitoarele tratamente ar putea include cateva l ...

Leacurile din bătrâni pentru tuse, un remediu la îndemâna oricui, care funcționează
29/10/2024 11:34

Leacurile din bătrani pentru tuse, un remediu la indemana oricui, care functionează Tusesti de ceva timp si nu stii cum să mai tii sub control accesele? E momentul să apelezi la leacuri din bătrani pentru ...

Cafeina - elixirul tinereţii sau dependenţa care ne poate face rău
28/10/2024 11:29

Cafeina - elixirul tinereţii sau dependenţa care ne poate face rău Cafeina este un stimulent natural care se gaseste cel mai frecvent in plantele de ceai, cafea si cacao. Actioneaza prin stimularea creierul ...

Investiții fără precedent în sistemul medical din România: Ciolacu anunță modernizarea a 119 spitale
28/10/2024 08:21

Candidatul PSD la Preşedinţie, premierul Marcel Ciolacu, a declarat că, in prezent, in 119 unităţi medicale din ţară se derulează proiecte de investiţii in infrastructura spitalicească. El a efectuat ...

Schimbarea orei ne poate afecta sănătatea
28/10/2024 07:05

Noaptea de sambătă spre duminică a fost cea mai lungă noapte din acest an. Ora 4 a devenit ora 3. Trecerea la ora de iarnă ne aduce o oră de somn in plus, dar ne poate influenţa şi sănătatea şi stare ...

Leguma care distruge 14 tipuri de celule canceroase! Tu o consumi?
25/10/2024 19:58

 O legumă banală, pe care toată lumea o are in casă, nu este doar delicioasă in preparate, ci are si multiple beneficii pentru sănătate. Recent, in urma unui studiu finantat de Institutul Coreean d ...

Durerile de spate - de ce apar şi cum pot fi tratate?
25/10/2024 14:11

Durerile de spate - de ce apar şi cum pot fi tratate? Durerea de spate se numara printre cele mai comune motive pentru care oamenii merg la medic si una dintre cauzele principale ale dizabilitatii la nivel ...

Alimentul care face minuni pentru sănătatea noastră - mierea de albine
25/10/2024 10:33

Alimentul care face minuni pentru sănătatea noastră - mierea de albine Acest produs minunat, pe care albinele il obtin din prelucrarea nectarului, este un aliment complex, cu nenumărate beneficii pentru ...

Digitalizarea activitatii LD CONT LABORATORY SRL
25/10/2024 08:58

 COMUNICAT DE PRESA ÎNCEPERE PROIECT COD SMIS 313221 Data: Octombrie 2024 Digitalizarea activitatii LD CONT LABORATORY SRL Beneficiar: LD CONT LABORATORY SRL  

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei