Cum trebuie să alegeți anvelopele de iarnă: Criteriul esențial de care trebuie să țineți cont
Dimensiune font:
Un studiu recent evidențiază faptul că românii sunt mai atenți decât alți europeni atunci când vine vorba despre alegerea anvelopelor de iarnă. Iată care sunt principalele considerente ale șoferilor din România la achiziționarea unui set de cauciucuri pentru sezonul rece.
În România, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Acestea trebuie montate pe toate roțile vehiculului și nu există o perioadă fixă în care trebuie utilizate, condițiile meteo și starea drumurilor impunându-le utilizarea pe tot parcursul sezonului rece, conform ProMotor.
Cum își aleg românii anvelopele de iarnă? Conform unui studiu realizat de Ipsos pentru Goodyear, doar 31% dintre șoferii români aleg anvelope de iarnă pentru a respecta legislația în vigoare. Restul optează pentru aceste cauciucuri pentru a spori siguranța la volan în condiții de iarnă. Mai mult, 53% dintre aceștia afirmă că se simt mult mai încrezători la volan când mașina lor este echipată cu anvelope de iarnă.
Pentru majoritatea șoferilor români, alegerea anvelopelor de iarnă se bazează în primul rând pe performanțele acestora în ceea ce privește aderența și frânarea pe zăpadă și gheață. În același raport, se menționează că 65% dintre șoferii europeni care utilizează anvelope de iarnă de marcă premium au mai multă încredere în siguranța lor pe timp de iarnă. În schimb, doar 54% dintre cei care aleg anvelope non-premium se simt la fel de în siguranță. Astfel, proporția șoferilor din România care preferă anvelopele de iarnă datorită aderenței, frânării și manevrabilității superioare este mai mare decât media europeană.
Ce caracteristici trebuie să îndeplinească anvelopele de iarnă? Pentru a fi conforme cu reglementările legale, anvelopele de iarnă trebuie să fie marcate cu simbolul M+S (Mud + Snow). În plus, banda de rulare trebuie să aibă o adâncime minimă de 1.6 mm pe cel puțin două treimi din lățimea cauciucului.
În România, anvelopele marcate cu simbolul M+S sunt considerate conforme cu legislația. Totuși, în alte țări europene, șoferii trebuie să opteze pentru anvelope care poartă simbolul fulgului de zăpadă în munte cu trei vârfuri (Three-Peak Mountain Snowflake / 3PMSF).
Comparativ cu simbolul M+S, marcajul 3PMSF indică faptul că anvelopa respectă standarde mai stricte pentru condițiile de iarnă. Aceste anvelope sunt concepute pentru a oferi performanțe superioare de frânare și manevrabilitate pe gheață, zăpadă și noroi, îndeplinind toate cerințele de siguranță pentru drumurile de iarnă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau