„Prin toate mijloacele pe care le am la dispoziție, mă lupt mereu ca orice comunitate ce are nevoie de susținere să obțină finanțare pentru proiecte”

silviu macovei1

Dimensiune font:

| 06-11-2024 10:17

 

* dialog cu Silviu Macovei, deputat în Parlamentul României, candidat PSD Iași pentru un nou mandat în Camera Deputaților

- Domnule deputat, Iașul vrea investiții, vrea să recupereze decalajele economice cu celelalte mari orașe ale țării, vrea ca vocea sa să fie auzită, să conteze. De ce măsuri avem nevoie pentru toate acestea? 

- Sigur, e normal ca Iașul să vrea investiții. Până la urmă Iașul este al 2-lea oraș ca mărime din România și este normal să fie la un nivel foarte ridicat, cel puțin din punct de vedere al infrastructurii. E adevărat că toată lumea vorbește, în această perioadă, despre cele două autostrăzi extrem de importante - A7 și A8, autostrăzi care, cu ajutorul și cu sprijinul Guvernului Partidului Social Democrat, prin ministrul Transporturilor, sunt - cel puțin A7, în linie dreaptă cu toate cele 13 tronsoane pe care se lucrează, iar A8 cu cele două capete care au și finanțare. Pe lângă aceste 2 autostrăzi - esențiale pentru viitorul Iașului și al întregii Moldove, e mare nevoie de Spitalul Regional de Urgență, un proiect care, de asemenea, cu ajutorul Guvernului PSD, se va realiza în aproape 4 ani, deci anul 2028 va fi capăt de linie. Iar domnul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, este, dacă vreți, garantul realizării spitalului, fiind și cel care deschide, la Iași, lista în alegerile pentru Camera Deputaților. Un alt proiect extrem de important de care Iașul are nevoie astăzi este cel al sălii polivalente. Apoi, avem nevoie de stadion... Sunt lucruri pe care în alte comunități foarte mari le regăsim și sunt parte dintre dezideratele pentru care eu, cel puțin, ca parlamentar, mă bat în continuare.

- Cum se face, totuși, că vocea Iașului nu s-a auzit acolo unde trebuie în ultimii ani? Mă refer la faptul că sunt orașe, cum ar fi Târgoviște, care are deja în construcție al doilea stadion de mari dimensiuni, din fonduri publice. Sunt orașe mult mai mici care au în construcțe stadioane noi, săli polivalente...

- Dacă am fi avut o administrație publică locală eficientă, ar fi trebuit să avem deja aceste obiective la care faceți referire. Nu le avem, însă. Eu, la un moment dat, am militat pentru formarea unui grup de politicieni, de toate „culorile”, din toată Moldova, pentru a reuși să impunem, să sensibilizăm, dacă vreți, autoritățile centrale în legătură cu marile proiecte ale Iașului. Este extrem de important acest lucru deoarece, când există o unitate politică, cu siguranță că și proiectele au succes sau pot avea o șansă de reușită mult mai mare. Vă mărturisesc că nu am găsit înțelegere la foarte mulți colegi din alte partide. Drept dovadă, vedeți și dumneavoastră unde suntem astăzi.

 

„Iașul, astăzi, nu are o reprezentare sănătoasă la București, nici la nivel de Consiliu Județean, nici la nivel de Primărie, din păcate...”

 

- E așa de mare diferența aceasta doctrinară...?

- Nu neapărat doctrina... E o chestiune de orgoliu, de cine este primul în a vorbi despre un anumit proiect. Dacă vă uitați la ultimii 4 ani, cred că tot parlamentarii social-democrați sunt cei care au împins aceste proiecte. Dar la mijloc nu este neapărat neimplicarea unora, ci faptul că ei, cei care conduc Iașul, nu sunt acceptați la București. Iașul, astăzi, nu are o reprezentare sănătoasă la București, nici la nivel de Consiliu Județean, nici la nivel de Primărie, din păcate.

- Care sunt lucrurile care nu funcționează în relația reprezentanților Iașului cu Guvernul?

- A fost o bună perioadă în care, în cadrul acestei coaliții de guvernare, colegii din Partidul Național Liberal au avut un prim-ministru și nu s-a întâmplat absolut nimic. Astăzi, de când Partidul Social Democrat este la guvernare, iată că și lucrurile se mișcă, dar eu am spus întotdeaunaceva: contează mai puțin culoarea politică dacă mergi cu proiecte viabile. Din câte știu, până acum foarte puțin timp noi n-am fost cu un proiect al stadionului din Iași la București, la Compania Națională de Investiții... Și Sala Polivalentă este un proiect pentru care parlamentarii social-democrați, colegii mei, fostul prefect Bogdan Cojocaru, cu toții, au luptat. Ne-am bătut ca obiectivul acesta să vină la Iași și să vină în timp util. De asemenea, și pentru Spitalul Regional de Urgență am militat să reușim să ajungem în această etapă.

- Dar care sunt proiectele pe care le aveți dumneavoastră, ca viitor parlamentar, pentru bunăstarea ieșenilor? ... Căci, la urma urmei, asta este ceea ce contează?

- Așa este... În în anii care au trecut, pentru că eu sunt la al doilea mandat, am luptat efectiv pentru cele mai mari proiecte pe care Iașul le are astăzi pe ordinea de zi, să spunem așa. Și pentru că toată lumea face vorbire despre aceste autostrăzi, vă mărturisesc că sunt singurul parlamentar de Iași care a anunțat că votează împotriva bugetului consolidat de stat dacă nu sunt incluse fonduri pentru refacerea studiilor de fezabilitate. Astfel, au fost prinși bani pentru refacerea bugetului respectiv, refacerea studiilor de fezabilitate, iar cei care reprezintă astăzi asociațiile pro-autostradă mi-au spus, ulterior, după câțiva ani, că ei au supraviețuit 2 ani din banii aceia. În momentul respectiv nu am știut aceste lucruri. E adevărat, a fost prinsă, separat, o filă de buget, e o poveste mai complicată... Cert este că eu, la momentul respectiv, am protestat, am forțat politic, pentru ca lucrul acesta să se realizeze. Ulterior, am ieșit și în stradă alături de mișcarea pe care societate civilă a organizat-o, la Cristești, dacă vă aduceți aminte... Iar acel protest impresionant a contat foarte mult la parcursul pe care această autostradă îl are astăzi. Este proiectul meu de suflet pentru care m-am bătut încă din prima zi și voi continua să mă bat.

 

„Unul dintre proiectele la care lucrez de ceva timp este organizarea Formului de Inovare și Digitalizare, împreună cu cu statul japonez. Va fi a 3-a ediție a acestui Forum și se va desfășura la Iași”

 

- Cât privește proiectele de viitor pe care le aveți...

- Unul dintre proiectele la care lucrez de ceva timp este organizarea Formului de Inovare și Digitalizare, împreună cu cu statul japonez. Va fi a 3-a ediție a acestui Forum și se va desfășura la Iași. Prima ediție a avut loc la Cluj, iar a doua ediție, la Tokyo. Am fost, în vară, în capitala Japoniei și, după îndelungi dezbateri, am reușit să obțin organizarea în Iași a acestei ediții a Forumului, eveniment care se va desfășura în primăvara, spre vara anului viitor.

- Ce reprezintă acest Forum de Inovare și Digitalizare, ce va însemna, pentru Iași, organizarea acestuia?

- Vor veni la Iași foarte multe companii japoneze și cred că vom reuși, în cele din urmă, să obținem tot ceea ce ne propunem. Și vorbim aici, în primul rând, de faptul că Iașul va fi pus pe harta lumii în acest domeniu, apoi, parteneriatele pe care le putem crea pentru că Iașul este un oraș IT, să-l numim asa, unde sunt foarte multe companii care investesc, iar viitorul, până la urmă, este dat tot de digitalizare. Este un proiect la care lucrez împreună cu mai mulți colegi de-ai mei din domeniul tehnic și care a obținut și girul autorităților centrale, naționale, inclusiv al ambasadorului nostru în Japonia. Mai mult, acum câteva săptămâni a fost la Iași și Excelența sa Katae Takashi, ambasador al Japoniei în România, cu care am fost la o cină de lucru și-am obținut, de asemenea, inclusiv susținerea și implicarea domniei sale.

- Poate fi acesta un prim pas, să spunem, pe calea reindustrializării țării, un proiect pe care PSD îl pregătește pentru următorii ani?

- Proiectul face parte dintr-un acord semnat de România și Japonia, care se desfășoară pe parcursul mai multor ani și, sigur, poate fi dus și către partea de reindustrializare. Pentru că obiectivul nostru, al Partidului Social Democrat, acesta este: repornirea industriei românești. E adevărat, o repornire la standardele actuale, moderne, cu tot ceea ce înseamnă digitalizare, industrie verde...

- Se mai poate face asta, mă refer la forța de muncă... Vedeam astăzi o știre cum că se caută 22.000 de de de muncitori doar pentru un tronson din autostrada A8. Unde se vor găsi?

- Eu cred că dacă viața muncii este dimensionată sau redimensionată corect, probabil că muncitorii nu vor mai pleaca în străinătate, ci vor prefera să rămână acasă, pentru un salariu corect, alături de familie. Și cu siguranță că atunci când există ofertă vom avea și partea de muncitori.

- 22.000 sunt, totuși, foarte, foarte mulți. Ceva de dimensiunea populației unui întreg oraș...

- Soluții se găsesc. În momentul în care angajatorul sau cel care câștigă licitația anunță că oferă un contract sănătos, pe o anumită perioadă de timp, cu un anumit salariu, cu anumită remunerații, cu siguranță și doritorii vor fi numeroși.

 

„Infrastructura e cea mai importantă, pentru că satul românesc nu mai este în noroi. Satul românesc are, astăzi, asfalt. Asta e cel mai important!”

 

- Ați avut și aveți, în mod constant, bănuiesc, înttâlniri cu alegătorii din zona rurală a județului Iași. Care sunt principale probleme pe care le-ați identificat, ce vă solicită oamenii aceștia?

- Sunt o serie de probleme pe care eu le cunosc de ani de zile și am reușit să mă bat pentru foarte mulți colegi, prieteni, primari. Ce-și doresc ei cel mai mult este legat de infrastructură, de apă, de canal... Mai nou, pe zona metropolitană este problema aglomerației. Cu asta se confruntă pe toată lumea, pentru că sunt foarte multe familii care locuiesc în zona metropolitană - și avem ca exemplu Ciurea, Holboca, Tomești, Miroslava... Dar, înainte de asta, vreau să vă spun că, datorită Partidului Social Democrat, satul românesc arată, astăzi, altfel. Au fost acele programe de tip PNDL1, PNDL2, continuate astăzi, adevărat, sub titulatura de „Anghel Saligny”, dar cu finanțările obținute în cadrul acestor proiecte, statul românesc arată altfel, astăzi. Și aici mă refer la infrastructură, la construirea de școli, de grădinițe, săli de sport, cămine culturale, dispensare. Acestea sunt, dacă vreți, cele mai importante obiective pe care oamenii și le doresc, pe lângă cele enunțate anterior. Infrastructura e cea mai importantă, pentru că satul românesc nu mai este în noroi. Satul românesc are, astăzi, asfalt. Asta e cel mai important.

- Ar mai fi canalizarea, pe care n-o are toată lumea...

- Canalizarea este o problemă, deoarece apa nu a a ajuns în toate locurile. Sunt elementele pe care oamenii de la de la țară și le doresc, lucruri absolut firești în vremurile acestea, în secolul XXI. Prin toate mijloacele care le am la dispoziție în fișa postului, cum îmi place mie să spun, să știți că mă bat mereu ca orice comunitate care mă solicită să obțină proiecte.

- În patru puncte mari și late: cu ce intenționți să-i ajutați pe ieșeni, din Parlament, în următorii 4 ani?

- La fel cum am făcut-o și în trecut, abiectivul meu va fi același: bunăstarea ieșenilor. Să știți că prin promovarea inițiativelor pe care ieșenii le au, prin reprezentarea lor la nivel local, la nivel național, la nivel internațional, prin aducerea, dacă vreți, acestor proiecte de care vorbeam înainte, prin punerea Iașului pe hartă din punctul de vedere al proiectelor implementate, aceasta este o formă prin care noi suntem la dispoziția ieșenilor. Ei ne trimit acolo și obligația noastră este una foarte simplă: să-i reprezentăm cu cinste, să venim în comunitate cu proiecte reale. Sunt o serie de obiective pe care, în urma unor discuții cu grupul parlamentar din care faci parte, le poți realiza. Asta, în funcție de experiența fiecăruia, de vechimea, de reprezentarea, de modul în care fiecare parlamentar știe să-și gestioneze, dacă vreți, obiectivele pe care le are sau cu care pleacă la drum împreună cu echipa și cu organizația pe care o reprezintă.

- Bun, și care ar fi acestea?

 - Am spus: punerea Iașului pe harta lumii în domeniul inovării și digitalizării, prin realizarea acelui proiect cu satul japonez, un proiect, cred eu, mai mult decât important. Apoi, mă voi lupta în continuare ca Sala Polivalentă să prindă într-adevăr contur. De asemenea, îmi doresc ca prin susținerea noastră la nivelul Ministerul Transportului, centura acolitoare Iașului să fie realizată și, în final, deși cred că ar fi trebuit să încep cu acest obiectiv, fiind și proiectul nostru, al tuturor ieșenilor, al tuturor moldovenilor, finalizarea autostrăzii A8, îmi doresc ca în anul 2028 Spitalul Regional de Urgență să fie gata...  Acestea sunt obiectivele cele mai importante pentru care o să mă bat în continuare. Sigur, proiectele pe care le am în vedere sunt mult mai multe, nu ne putem limita la patru... Pentru toate acestea mă voi lupta, până la capăt, în interesul ieșenilor.

(Comandat de Partidul Social Democrat – PSD, Organizația Județeană  Iași. Executat de Ziarul Evenimentul SRL, portal: www.ziarulevenimentul.ro, CUI mandatar financiar coordonator: 11240017)

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:53

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Reacție după retragerea lui Crin Antonescu. Daniel Funeriu: 'Sper că nu vor încerca acum cu Victor Ponta!'
04/01/2025 22:01

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, care si-a anuntat intentia de a candida la alegerile prezidentiale, a comentat retragerea lui Crin Antonescu din cursa electorală. „Suspendarea candidaturii lui ...

Crin Antonescu anunță: 'Mă suspend din calitatea mea de candidat comun al Coaliţiei la alegerile prezidenţiale din 2025'
04/01/2025 21:55

Crin Antonescu a afirmat că la acest moment consideră suspendată candidatura sa din partea Coaliţiei pentru alegerile prezidenţiale din 2025. Liberalul şi-a argumentat decizia spunand că, in primul rand, ...

Călin Georgescu, în mijlocul protestatarilor din Piața Victoriei
04/01/2025 16:26

Călin Georgescu a ajuns sambătă după-amiază in mijlocul protestatarilor din Piata Victoriei. Vorbim deja despre a sasea zi de proteste "Sus steagurile, sus fruntile. Nu stăm in genunchi in fata nimă ...

Care este cel mai mare risc pentru România în zilele următoare? Adrian Năstase, avertisment cu privire la planul lui Călin Georgescu
04/01/2025 15:40

Fostul premier Adrian Năstase il compară pe Călin Georgescu cu Petrache de la Maglavit: „Nu vreau să comentez ce a afirmat atunci Petrache Lupu (el a trăit pană in 1994) dar mi se pare interesant cum, d ...

Sondajul care îl transformă pe Crin Antonescu în 'Noul Cîrstoiu'
04/01/2025 13:26

„S-a realizat sondajul ce-l proiectează pe Crin ca fiind Noul-Cirstoiu! A fost operat telefonic pe 28-29 decembrie 2024, din asa-zisa initiativă a casei de sondare (nu-i dau numele), dar a ajuns rapid pe ma ...

Bogdan Chirieac, despre complexitatea conflictului din Ucraina: Care ar putea fi soluția fezabilă
04/01/2025 11:31

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost prezent in studioul Antena 3 CNN unde a vorbit despre complexitatea conflictului din Ucraina. El a subliniat că Vladimir Putin nu va ceda usor si va continua să atace, ...

 Psd-iștii recunosc: I-am dat cu toții voturi lui Simion!
04/01/2025 10:19

Alfred Simonis a recunoscut că membri ai PSD au directionat voturi pentru candidatul AUR, George Simion, in primul tur al alegerilor prezidentiale din luna noiembrie. @marcel_ciolacu Ascultăm si nu judecă ...

Pacea care va vulnerabiliza România în 2025. Expert: „Pericolul unui președinte anti-occcidental, mai mare ca oricând”
04/01/2025 08:58

Scenariul unui armistitiu obtinut pe repede inainte la presiunea noului presedinte al SUA, Donald Trump, va pune nu doar Ucraina intr-o situatie dificilă. Romania va fi un stat amenintat de pericolul extern si ...

Tudorel Toader dezumflă mitul președintelui care promite marea cu sarea: Noi, românii, ne agităm și se fac tot felul de promisiuni, dar atenție la un aspect!
03/01/2025 18:04

Tudorel Toader, fost judecător al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), a adus in discutie o problemă rar abordată in dezbaterile publice: diferenta dintre promisiunile electorale si realitatea constrange ...

Test de manipulare: „Feriți-vă de falșii profeți!”. Adrian Năstase îndeamnă românii să fie atenți la mesajele ascunse din viitoarea campanie electorală pentru prezidențiale
02/01/2025 20:52

Adrian Năstase a postat in online un mesaj cu subinteles, sub formă de avertisment, cu referiri directe la viitoarele campanii electorale. Adrian Năstase a transmis un mesaj subtil prin intermediul unui tex ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei