Motive posibile pentru care ți se răcesc mereu picioarele. Ce trebuie să faci în acest sens

22

Dimensiune font:

| 10-11-2022 10:09

Senzația de frig poate fi neplăcută, inconfortabilă și frustrantă, indiferent de momentul sau locul în care o resimțiți. Și dacă picioarele tale sunt încă reci chiar și după ce ai îmbrăcat o pereche de șosete groase de lână, poate fi greu să știi ce să faci. Iată câteva motive pentru care ți se răcesc mereu picioarele și ce trebuie să faci în acest sens.

Corpul tău se răcește la propriu

Dacă sunteți friguros, s-ar putea să vi se fi spus pe neașteptate că sunteți genul de persoană care "are picioarele reci" - iar adevărul este că s-ar putea să fiți într-adevăr așa. Unii indivizi simt în mod natural mai des și/sau mai grav frigul decât alții, spune Aarti Agarwal, MD, director de sănătate la Juno Medical. În timp ce acest lucru este uneori simptomul unei afecțiuni de sănătate subiacente, de multe ori este o simplă chestiune de masă musculară mai mică. Cei care aleargă la rece pot avea o masă musculară relativ mai mică pentru dimensiunea corpului lor și, deoarece mușchii generează căldură, corpul lor poate încerca să le mențină căldura prin devierea căldurii de la extremități, cum ar fi mâinile și picioarele.

Aveți o circulație deficitară

Toată lumea are un sistem circulator care este responsabil pentru transportul sângelui în tot corpul, dar sistemele circulatorii ale unor persoane sunt mai puțin eficiente. Dacă aveți o circulație deficitară, este posibil ca sângele să nu curgă atât de liber sau de rapid pe cât ar trebui și, deoarece circulația poate afecta temperatura corpului, această scădere a fluxului de sânge vă poate cauza o senzație de frig. Dr. Agarwal remarcă faptul că vasele de sânge din picioare și mâini sunt unele dintre cele mai mici și mai sensibile. Așadar, o circulație deficitară poate face ca picioarele și mâinile să se simtă deosebit de reci. "Există multe motive pentru o circulație deficitară", spune Dr. Agarwal. Fumatul și obezitatea sunt factori de risc comuni, precum și alte afecțiuni de sănătate subiacente (cum ar fi boala arterială periferică sau boala Raynaud). Efectuarea de exerciții fizice regulate, evitarea țigărilor și o dietă echilibrată sunt toate obiceiuri sănătoase care pot contribui la îmbunătățirea circulației. Dar puteți, de asemenea, să consultați un medic pentru a afla dacă circulația dumneavoastră deficitară este legată de o altă afecțiune medicală.

Ești foarte stresat

Dacă vă simțiți extrem de stresat sau anxios, probabil că va intra în funcțiune răspunsul corpului dumneavoastră de luptă sau de fugă. Când se întâmplă acest lucru, ritmul cardiac și tensiunea arterială vor crește și s-ar putea să observați că respirați mai greu. Acest lucru se datorează faptului că organismul dumneavoastră lucrează pentru a direcționa resursele - cum ar fi sângele, nutrienții și oxigenul - către grupurile musculare majore. La urma urmei, aceștia sunt mușchii care au cele mai mari șanse să vă ajute să luptați în mod eficient. Deoarece mâinile și picioarele dvs. nu sunt grupuri musculare majore, acestea pot suferi o scădere a fluxului sanguin în perioadele de stres. Și, deoarece circulația joacă un rol cheie în reglarea temperaturii corpului, acest lucru poate face ca mâinile și picioarele să vă pară reci și/sau umede.

Aveți o tiroidă hipoactivă

Hipotiroidismul este un termen fantezist care înseamnă că glanda ta tiroidă este subactivă. Glanda tiroidă este o glandă mică situată în partea din față a gâtului, iar sarcina sa este de a produce hormoni care afectează modul în care organismul dumneavoastră utilizează energia. Dacă aveți hipotiroidism - din nou, o glanda tiroidă subactivă - glanda dvs. tiroidă nu produce suficient de mulți dintre acești hormoni. Acest lucru poate face ca, treptat, organismul dumneavoastră să încetinească și să funcționeze mai puțin corespunzător. Și vă poate face să vă simțiți obosit, dureros și deprimat (printre altele). De asemenea, vă poate face să fiți mai sensibil la frig.Unii oameni se nasc cu hipotiroidism și există, de asemenea, o mână de lucruri care îl pot provoca mai târziu în viață (anumite medicamente, inflamația tiroidiană și boala Hashimoto, pentru a numi doar câteva). Există, de asemenea, mai mulți factori de risc diferiți: Femeile, persoanele de peste 60 de ani, cei cu antecedente familiale de probleme tiroidiene, diabeticii și mulți alții pot fi mai predispuși la hipotiroidism. (Este demn de remarcat faptul că multe dintre celelalte afecțiuni asociate cu hipotiroidismul pot cauza răcirea picioarelor și a mâinilor, în mod specific, în timp ce hipotiroidismul poate duce la senzația de frig în general), potrivit realsimple.com

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Doctorița din scandalul copilului mort de la Târgu Jiu, tratamente în parcare. În trecut fusese condamnată pentru moartea unei tinere
16/11/2024 00:37

O doctorită implicată in cazul copilului mort la Spitalul de Urgentă din Targu Jiu a fost filmată in timp ce trata pacienti in parcare contra-cost. In trecut femeia a fost condamnată pentru ucidere din cul ...

Ministrul Rafila: Nu există restricţii la numărul paturilor de paliaţie şi a finanţării de la CNAS
16/11/2024 00:26

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Oradea, că nu există restricţii in privinţa numărului paturilor de paliaţie din spitale şi a finanţării acestora de Casa Naţională de ...

Viitorul nu arată deloc bine. Tinerii sunt tot mai anxioși, disperați și speriați. Ce este solostalgia?
15/11/2024 12:03

O nouă formă de suferintă psihologică afectează generatia tanără la nivel global. Sase din zece tineri se simt speriati, anxiosi si disperati cand se gandesc la viitorul planetei, iar specialistii au num ...

Bolile copilăriei - cum să te pregătești pentru reîntoarcerea copilului în colectivitate
15/11/2024 10:25

Bolile copilăriei - cum să te pregătesti pentru reintoarcerea copilului in colectivitate Revenirea in colectivitate după vacantă poate fi un moment marcat de entuziasm pentru copilul tău, dar si de provo ...

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii cu suma de 1,4 miliarde lei
14/11/2024 19:57

Guvernul a suplimentat, joi, bugetul Ministerului Sănătăţii cu suma de 1,4 miliarde lei reprezentand credite bugetare, pentru plata integral, in luna decembrie 2024, a materialelor şi prestărilor de servi ...

14 Noiembrie - Ziua Mondială a Diabetului
14/11/2024 10:59

14 Noiembrie - Ziua Mondială a Diabetului Ziua Mondială a Diabetului, marcată in fiecare an la data de 14 noiembrie, a fost lansată in anul 1991 de Federatia Internatională de Diabet (IDF) cu scopul pro ...

Studiu britanic: Consumarea unui pumn de nuci pe zi poate reduce riscul de demență
12/11/2024 12:10

Dementa se dovedeste a fi foarte greu de tratat cu medicamente, dar oamenii de stiintă incearcă să găsească „ingrediente secrete” care stimulează creierul, ascunse deja in alimentatia noastră, potriv ...

Pneumonia,  cea mai mare afecţiune cauzatoare de moarte în rândul adulţilor şi în cel al copiilor
11/11/2024 10:30

În fiecare an, Ziua Mondială de Luptă impotriva Pneumoniei oferă activistilor, organizatiilor si indivizilor posibilitatea de a coordona actiuni de constientizare si de a atrage atentia asupra gravită ...

Ce se întâmplă dacă mori într-un vis. Oamenii de știință au găsit răspunsul
11/11/2024 00:34

Foarte multi oameni isi visează propria moarte, iar acest tip de cosmar poate fi din cauza stresului, ingrijorărilor si presiunii din viata de zi cu zi. Expertii spun că in timpul unui astfel de vis, corpul ...

 Când este cel mai bine să cumperi lentile de contact lunare precum PureVision 2 HD si Softlens 59?
10/11/2024 11:10

 Cand este cel mai bine să cumperi lentile de contact lunare precum PureVision 2 HD si Softlens 59? Lentilele de contact lunare sunt o alegere populară pentru multi purtători, datorită confortului s ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei