O nouă maladie AMENINȚĂ planeta, după COVID. „Moartea neagră”, considerată și SFÂRȘITUL lumii
Dimensiune font:
O nouă maladie a reapărut și amenință planeta, după pandemia de COVID-19.
Pandemia de ciumă din secolul 14, reprezentată de „moartea neagră” a fost una din cele mai violente pandemii din istoria lumii, fiind cauzată de o bacterie numită Yersinia pestis. A izbucnit, probabil, în Asia, iar mai apoi s-a răspândit în Europa după anul 1347, unde a creat o panică uriașă și unde durerile îngrozitoare, transpirația și frisoanele erau principalele simptome.
Boala, considerată sfârșitul lumii
Totuși, printre simptome, era ceva care îi deosebea pe cei care sufereau de ciumă de cei care aveau doar febră mare și anume, în zona axilară, pe gât, și eventual în zona inghinală apăreau niște umflături pline cu puroi, numite „buboane”, la început de culoare roz, apoi purpurii, iar în final negre, putând ajunge la dimensiunea unor portocale. Ei bine, victimele mureau în chinuri groaznice.
În câțiva ani, între o treime și o jumătate din populația Europei a murit, acesta fiind motivul pentru care, o mare parte a oamenilor care au trăit acea pandemie, au crezut că venise sfârșitul lumii, citează cancan.ro.
A reapărut. Zeci de victime de la începutul anului
Ciuma bubonică a reapărut și a făcut o nouă victimă. Un bărbat de 42 de ani a murit, în Mongolia, marţi noaptea, iar Ministerul Sănătăţii din Mongolia a anunțat că bărbatul achiziţionase două marmote moarte, cu puţin timp înaintea decesului. Mai mult, Narangerel, directorul departamentului de relaţii publice şi monitorizare din cadrul Ministerului Sănătăţii, a sfătuit populaţia să nu vâneze marmote şi să nu consume carnea acestor animale, astfel încât să poată fi prevenită răspândirea ciumei bubonice.
Potrivit Centrului Naţional pentru Boli Zoonotice, şaptesprezece dintre cele douăzeci şi una de provincii din Mongolia se confruntă în prezent cu riscul răspândirii acestei boli letale.
Cu toate că vânarea marmotelor este ilegală în Mongolia, mulţi locuitori consideră aceste rozătoare o delicatesă şi ignoră prevederile legale.
De la începutul anului 2020, douăsprezece cazuri suspecte de ciumă bubonică au fost raportate pe teritoriul acestei ţări asiatice, patru dintre ele fiind confirmate în urma analizelor de laborator. Un adolescent în vârstă de 15 ani a murit de ciumă bubonică în provincia Govi-Altai din vestul Mongoliei la jumătatea lunii iulie, citează Agerpres.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau