OMS și Unicef: Școlile din Europa trebuie să rămână deschise

Dimensiune font:

| 30-08-2021 17:26


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Unicef solicită ca toate școlile din întreagă Europă să rămână deschise și să fie mai sigure pentru personal și elevi, potrivit The Guardian.

Solicitarea vine în contextul în care în majoritatea statelor europene va începe noul an școlar, iar varianta Delta, extrem de transmisibilă, a ajuns să fie dominantă în multe state de pe continentul european.

„Pandemia a provocat cea mai catastrofală perturbare a educației din istorie. Este vital ca învățarea la clasă să continue neîntreruptă”, a declarat Hans Kluge, șeful OMS pe regiunea Europei.

Kluge a spus că, în timp ce pandemia a continuat, „educarea copiilor în condiții de siguranță într-un cadru școlar fizic” a fost de „o importanță capitală pentru educația lor, sănătatea mintală și abilitățile sociale” și trebuie să devină „un obiectiv primordial” pentru guverne.

Patruzeci și patru din 53 de țări din regiunea OMS din Europa și-au închis școlile la nivel național lîn timpul apogeului primului val al pandemiei în aprilie 2020 și, în timp ce majoritatea s-au redeschis în septembrie, ratele crescute de infecție au provocat noi restricții și mai multe închideri în zeci de țări în timpul toamna și iarna.

Absențele în masă și închiderea frecventă a școlilor au continuat în mai multe țări până în primăvară și începutul verii, cu peste 1 milion de copii, sau 14,3% din grupa de vârstă, în afara școlii din motive legate de COVID-19 – fie din cauza auto-izolării, fie din cauza școlilor închise – în Anglia la sfârșitul lunii iulie.

„Încurajăm toate țările să mențină școlile deschise și îndemnăm toate școlile să pună în aplicare măsuri pentru a minimiza riscul Covid-19 și răspândirea variantelor” pe tot parcursul noului an școlar, a declarat Kluge într-o declarație comună cu directorul regional adjunct al fondului ONU pentru copii pentru Europa și Asia centrală, Philippe Cori.

Cele două organizații au declarat că profesorii și alți membri ai personalului școlii trebuie să fie grupurile țintă principale pentru programele naționale de vaccinare, adăugând că toți copiii cu vârsta de 12 ani și peste cu condiții de sănătate subiacente ar trebui, de asemenea, să fie inoculați.

Au recomandat ca mediile școlare să fie mai sigure, prin îmbunătățirea ventilației clasei, reducerea dimensiunilor clasei acolo unde este posibil, menținerea regulilor de distanțare fizică și testarea regulată atât a elevilor, cât și a personalului.

„Pandemia nu s-a terminat”, a spus Cori. „Copiii și tinerii nu pot risca să aibă încă un an de învățare întreruptă. [Ei] au fost victimele tăcute ale pandemiei, iar cei mai marginalizați au fost printre cei mai afectați. ”

Școlile erau „locuri de învățare, siguranță și joacă în centrul comunităților noastre. Când se închid, copiii pierd învățarea și să fie alături de prietenii lor și pot fi expuși violenței în casă. Trebuie să ne asigurăm că se redeschid și că rămân deschise în siguranță, a mai spus el.

Varianta Delta extrem de transmisibilă a agravat îngrijorările și complicațiile legate de noul an școlar, cu incidența ridicată a virusului în comunitate, ceea ce face ca transmiterea în școli să fie mai probabilă.

„Vaccinarea este cea mai bună linie de apărare a noastră împotriva virusului, continuând în același timp să urmăm măsurile sociale și de sănătate publică pe care le știm, inclusiv testarea, secvențierea, urmărirea, izolarea și carantina”, a spus Kluge.

„Pentru ca pandemia să se termine, trebuie să extindem rapid vaccinările în mod echitabil în toate țările, inclusiv susținerea producției și partajării vaccinurilor”, a spus el. Datele „au arătat în mod clar” că vaccinarea completă reduce semnificativ riscul de boli severe și deces.

Cele două organizații au anunțat un set de opt recomandări, inclusiv asigurarea școlilor „printre ultimele locuri de închidere și primele care au redeschis”, implementarea unor strategii eficiente de testare, reducere a riscurilor și strategii de vaccinare și protejarea bunăstării mentale și sociale a copiilor. 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail lucicalcc@gmail.com

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
SUBSCRISA Five Administration SPRL, in calitate de Administrator judiciar al debitoarei R-Agro Falciu SA -in reorganizare, organizeaza in perioada 16.04 -09.05.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobile aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: -Utilaje agricole lista nr. 1 -pret de pornire peste 9.000 Lei (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii: -Licitatia nr. 1 in perioada 16 -17.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 29 -30.04.2025, termen-limita inscriere: 28.04.2025, ora 12:00; Licitatia nr. 3 in perioada 07 -08.05.2025, termen-limita inscriere: 06.05.2025, ora 12:00. -Utilaje agricole lista nr. 2 -pret de pornire sub 9.000 Lei (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii: -Licitatia nr. 1 in perioada 17 -23.04.2025, termen-limita inscriere: 16.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 30.04 -02.05.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00; Licitatia nr. 3 in perioada 08 -09.05.2025, termen-limita inscriere: 07.05.2025, ora 12:00. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administratorul ui judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiilor nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administratoru lui judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confidentiali tate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 595 Lei (TVA inclus) pentru bunurile care au pret de pornire peste 9.000 Lei si de 119 Lei (TVA inclus) pentru bunurile care au pret de pornire sub 9.000 Lei si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenul-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie este cel mentionat mai sus, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five-advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la nr. 0762978187 sau e-mail: office@r-agro.ro si numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini.
CONSORTIUL format din Five Administration SPRL -Filiala Iasi si LD Expert Grup SPRL, in calitate de Administratori judiciari ai Comcereal SA Vaslui -in reorganizare, organizeaza in perioada 16.04 -¬23.05.2025 inclusiv, intre orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobiliare aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: 1. Utilaje agricole conform lista nr. 3 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii astfel: -Licitatia nr. 1 in data de 16.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in data de 29.04.2025, termen-limita inscriere: 28.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 3 in data de 07.05.2025, termen-limita inscriere: 06.05.2025, ora 12:00. 2. Utilaje agricole conform lista nr. 4 (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii astfel: -Licitatia nr. 1 in perioada 16 -23.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 29.04 -02.05.2025, termen-limita inscriere: 28.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 3 in perioada 07 -09.05.2025, termen-limita inscriere: 06.05.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 4 in perioada 14 -16.05.2025, termen-limita inscriere: 13.05.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 5 in perioada 21 -23.05.2025, termen-limita inscriere: 20.05.2025, ora 12:00. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regaseste in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administratoru lui judiciar, la adresa: vanzari_filiala @five -advisory.ro sau societatii Comcereal SA, la adresa: office@comcereal -vaslui.ro. Preturile de pornire ale licitatiilor nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administratoru lui judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confidentiali tate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este de 119 Lei (TVA inclus) si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari_filiala @five -advisory.ro. Termenele-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie sunt mentionate mai sus pentru fiecare set de licitatii, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari_filiala @five -advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la societatea Comcereal, la numerele de telefon: 0744610064 si 0335407617, sau e-mail: office@comcereal-vaslui.ro si numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini. Informatii privind achizitionarea Caietelor de sarcini pot fi obtinute pe e-mail: vanzari_filiala @five -advisory.ro.
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
29/04/2025 11:40

In ultimii ani, s-a discutat mult despre „incărcătura mentală a mamelor”. Desi tot mai multi oameni constientizează această problemă, multe familii incă se luptă cu impărtirea echitabilă a respons ...

Ce este important să verificăm la mici și bere atunci când facem cumpărăturile pentru minivacanța de 1 Mai
27/04/2025 19:48

 Directorul general al Autoritătii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, recomandă consumatorilor să acorde o atentie deosebită la aspectul produselor din carne tocată si la c ...

Revoluție medicală: Aurul injectabil, noua soluție pentru boli greu de tratat
27/04/2025 19:21

Aurul, noua sperantă pentru refacerea vederii: injectiile revolutionare testate in SUA Desi poate părea desprins dintr-un scenariu SF, pulberea de aur injectată in ochi ar putea deveni un tratament viabil ...

Cele mai cunoscute remedii naturiste pentru diabet
27/04/2025 16:15

Diabetul este una dintre afectiunile cel mai frecvent gestionate si prin metode naturiste, alături de tratamentul medical prescris. Desi nu există plante sau suplimente care să inlocuiască insulina sau medi ...

Fructul pe care să-l mănânci dimineața în loc de cafea. Produce colagen, are vitamina C, dă energie
26/04/2025 19:38

 Mărul este fructul pe care să-l mănanci dimineata in loc de cafea. Produce colagen, are vitamina C, dă energie pentru intreaga zi! Medicii recunosc că este unul dintre cele mai bune alimente pe care ...

Efectele necunoscute și incredibile ale frunzelor de dafin. Nu sunt bune doar în sosul cu carne
26/04/2025 19:21

 Este cunoscut incă din Antichitate pentru proprietătile sale benefice, parfumul său plăcut, dar are si o cunoscută valoare simbolică, semnificand victorie, glorie, onoare. Dar la ce este bun dafinul ...

Vitamina B12 – esențială pentru viață, vitală pentru sănătate
26/04/2025 10:21

Vitamina B12, cunoscută si sub numele de cobalamină, este una dintre cele mai importante vitamine pentru buna functionare a organismului uman. Desi necesarul zilnic este relativ mic, impactul unei deficiente ...

Alimentația antiinflamatoare. Cum să reduci inflamația cronică prin alegeri inteligente
26/04/2025 10:17

Inflamatia este un proces natural de apărare al organismului impotriva infectiilor si rănilor. Totusi, atunci cand devine cronică, inflamatia poate sta la baza multor probleme de sănătate, de la boli autoi ...

Dialog cu dr. Gheorghe Bălan jr., „Să schimbi starea de spirit a pacientului face, uneori, cât toate tratamentele din lume”
24/04/2025 09:11

 * dialog cu dr. Gheorghe Bălan jr., desemnat „Cel mai bun tanăr medic al anului 2024” Dr. Gheorghe Bălan jr., specialist in gastroenterologie si sef de lucrări la Universitatea de Me ...

Râia revine. O boală uitată, dar nu dispărută, creează din nou probleme
24/04/2025 08:32

 Departe de a fi o relicvă a trecutului, raia reapare tot mai des in comunităti urbane si rurale, in scoli, centre de plasament, cămine de bătrani si chiar in familii cu standarde ridicate de igien� ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei