Oțetul de mere, mai bun pentru slăbire decât Ozempic, medicamentul care face furori. Câte kilograme poți da jos în 3 luni
Dimensiune font:
Un nou studiu, publicat săptămâna aceasta în revistă medicală BMJ, arată că o lingură de oțet de mere diluat într-un pahar de apă în fiecare dimineață, înainte de micul dejun, ar putea declanșa o pierdere în greutate de 6-8 kg în trei luni, potrivit Daily Mail Online.
Efectul este de trei ori mai mare decât impactul unor medicamente pentru pierderea în greutate, precum Ozempic, care, conform studiilor, ar putea duce la pierderea a aproximativ un kg pe lună.
Studiul care a ajuns la această concluzie a fost realizat de un grup de oameni de știință din Liban. Cercetătorii libanezi au cerut unui grup de 30 de tineri supraponderali și obezi cu vârste cuprinse între 12 și 25 de ani să bea în fiecare dimineață o lingură de oțet de mere (ACV), diluat într-un pahar cu apă.
„Doza" a variat: unii au băut echivalentul unei lingurițe (5 ml) sau al unei linguri pentru desert, de 10 ml, alții au diluat în apă câte o lingură mare de oțet (15 ml), în timp ce alte persoane din grup au primit o băutură placebo care semăna cu oțetul de cidru de mere (pentru ca studiul să aibă credibilitate („dublu-orb") și să nu fie considerat părtinitor).
După trei luni, cei care luaseră cea mai mare doză pierduseră, în medie, 8 kg în greutate, reduseseră cu trei puncte IMC (indicele de masă corporală - care măsoară raportul dintre greutate și înălțime) și constataseră o micșorare „semnificativă" a circumferințelor taliei și șoldurilor.
Mai mult, cei care au consumat oțet de cidru de mere au înregistrat și o scădere „semnificativă" a glicemiei, a grăsimilor din sânge (trigliceride) și a colesterolului, care sunt indici ai sănătății metabolice - fără efecte secundare.
Toate aceste transformări au avut loc în condițiile în care subiecții nu au urmat nicio modificare a dietei sau a nivelului de exerciții fizice.
Cercetătorul care a condus studiul, un profesor de biologie, a fost atât de convins de constatările echipei sale, încât a mărturisit pentru Daily Mail că acum ia și el însuși o doză zilnică de ACV și a „observat beneficii remarcabile”.
Cum funcționează oțetul de cidru de mere
Oțetul din cidru de mere se obține prin combinarea merelor zdrobite cu drojdie și bacterii și lăsate să fermenteze în acid acetic.
Dincolo de beneficiile amintite, oțetul pare să aibă impact și asupra hormonului insulină, reducând nivelurile din sânge, arată sursa citată.
Potrivit acelorași studii, o singură lingură de oțet poate reduce nivelul de insulină din sânge cu 20 la sută, ceea ce înseamnă că există mai puține șanse ca orice exces de glucoză din sânge să fie folosit de organism pentru a fi transformat în rezerve de grăsime, reducând astfel riscul de inflamație și de creștere în greutate.
Mai mult, s-a demonstrat că oțetul are un efect remarcabil asupra ADN-ului nostru, pe care „îl instruiește să se reprogrameze” ușor, astfel încât celulele să ardă mai multe grăsimi.
Ce este atât de special la oțetul de cidru de mere
De mult timp se consideră că oțetul de cidru de mere oferă beneficii pentru sănătate, nu doar datorită acidului acetic, ci și pentru că, în varianta sa nefiltrată și nepasteurizată, conține, de asemenea, un sediment tulbure alcătuit din proteine, enzime și bacterii prietenoase (din merele fermentate). Datorită prezenței acestui sediment, denumit „mama" mulți oameni de știință spun că oțetul de cidru de mere este superior altor oțeturi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau