Mitingurile maraton din epoca Dragnea nu au fost în zadar. Justiția din România s-a reformat, iar procurorii eliberați de orice presiune politică au arătat ce pot face. Într-un interval record, am putea spune, cu două săptămâni înainte de 1 August, luna vacanțelor, și cu două luni înainte de valul doi al pandemiei, au clasat dosarul fostului șef din Poliție, cercetat pentru declarații false și zădărnicirea combaterii bolilor.
Este o adevărată răsturnare de situație. După ceea ce s-a petrecut cu bietul pensionar, mă așteptam ca statul să fie condamnat la plata unor daune pentru că nu i-a acordat suficientă asistență consulară în Israel, astfel încât să prevină contaminarea; credeam că medicilor li se va deschide dosar penal pentru malpraxis, iar spitalului îi va fi imputată o sumă uriașă pentru condițiile precare în care a fost găzduit și pentru modul în care a fost tratat pacientul.
Din fericire, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) au dispus doar clasarea cazului, nu și arestarea preventivă a medicilor, asistentelor sau a jurnaliștilor care au relatat despre acest caz. Deși, la cât de grav a fost abuzul asupra pacientului-zero, poate s-ar fi cuvenit și anchetarea celor care s-au uitat la tv sau au citit despre dânsul.
Cât despre cei nemulțumiți de decizia magistraților (puțini, firește, dar în orice societate, oricât de avansată ar fi ea pe calea reformelor mai există și astfel de oameni), ei bine, acestor nemulțumiți nu le putem spune decât că s-a făcut dreptate. A primit ce merita: Pacientul zero-Justiție zero.
Adauga comentariul tau