Roșcovele ajută diabeticii
Dimensiune font:
Consumul roșcovelor sub formă de pulberi nutritive sau tincturi este recomandat de specialiștii în nutriție în special datorită conținutului său bogat în antioxidanți. În plus, nivelul său glicemic este unul redus, iar roșcovele nu includ cofeină sau colesterol în compozitie.
Menționată încă din Biblie, această plantă are un gust deosebit și proprietăți uimitoare datorită conținutului său bogat în substanțe nutritive. Pentru a obține băutură din pudră de roșcove, aveți nevoie doar de 1-2 lingurițe de pulbere, pe care să o adăugați în apa caldă, și o linguriță de miere. Băutura obținută va oferi cel puțin la fel de multă energie ca o ceașcă de cafea.
Cantitatea sporită de pectine din conținutul pudrei de roșcove contribuie la reducerea nivelului colesterolului rău din organism și ajută la eliminarea riscului de dezvoltare a afecțiunilor cardiovasculare.
În plus, acest produs natural nu este doar o sursă impresionantă de antioxidanți, ci și unul dintre produsele vegetale considerate surse de proteină completă.
Pudra de roșcove are efect antialergic, antibacterian, antiseptic, antiviral și analgezic. Contribuie la îmbunătățirea digestiei, prin combaterea balonării; elimină riscul de dezvoltare a bacteriilor la nivel intestinal; ajută la prevenirea și ameliorarea simptomelor specifice afecțiunilor bacteriene sau virale; contribuie la normalizarea nivelului de colesterol din sânge; ajută la menținerea unui nivel optim de zahăr în sânge.
Consumul pudrei de roșcove este recomandat în cazul pacienților care suferă de diabet și a celor cărora le-a fost prescris un tratament alcalin. Ajută la ameliorarea simptomelor specifice răcelii.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau