Sarea pusă în apă ajută la mai buna hidratare a corpului pe timp de vară. Câtă cantitate folosești?
Dimensiune font:
Sarea pusă în apă ajută la mai buna hidratare a corpului pe timpd e vară. Câtă cantitate folosești? vă spun specialiștii. Aceștia avertizează să consultați și un medic pentru a nu lua prea mult sodiu în organism.
Unii nutriționiști spun că adăugarea de sare în apă crește hidratarea și stimulează electroliții. Este adevărat și de ce ar putea funcționa?
Sarea pusă în apă ajută la mai buna hidratare a corpului pe timp de vară. Câtă cantitate folosești?
Sodiul joacă un rol crucial în procesul de hidratare a organismului, potrivit lui Peter Bastian, MD, specialist în medicină preventivă. Acționând ca un magnet, sodiul atrage apa în celule, un factor esențial în menținerea hidratării. Acest proces asigură că apa intră și iese din celule în mod corespunzător, susținând funcțiile corporale esențiale.
În timpul exercițiilor fizice sau al transpirației, se pierd nu numai apă, ci și electroliți precum sodiul. Adăugarea unei cantități mici de sare la apa de băut ajută la refacerea acestor electroliți pierduți, promovând o mai bună absorbție a apei și prevenind deshidratarea.
"Dacă sunteți deshidratat și aveți nevoie de un impuls suplimentar, ar trebui să fie doar un vârf de cuțit de sare, nu suficient pentru a gusta", spune Bastian.
În condiții de căldură și umiditate, unde transpirația crescută duce la pierderi mai mari de apă și electroliți, consumul de apă sărată devine valoros.
Aceasta ajută la înlocuirea pierderilor, prevenind deshidratarea și atenuând bolile legate de căldură. În plus, persoanele care se confruntă cu boli care provoacă pierderi de lichide și electroliți, cum ar fi vărsăturile sau diareea, pot beneficia de o băutură sărată pentru a ajuta la rehidratare și a preveni deshidratarea suplimentară.
Având în vedere recomandarea standard de a nu consuma mai mult de 2 300 mg de sodiu pe zi, este esențial să fim atenți la aportul global de sodiu pentru a evita efectele adverse asupra sănătății. Consumul de prea mult sodiu și sare poate duce la consecințe negative asupra sănătății, inclusiv hipertensiune arterială, boli de inimă, boli renale și accident vascular cerebral.
"Este esențial să recunoaștem că nu toată lumea trebuie să adauge sare la apă", spune Bastian. "Majoritatea persoanelor pot obține suficient sodiu prin dieta lor, iar menținerea unei diete echilibrate și consumul de apă plată ar trebui să furnizeze suficienți electroliți pentru o hidratare adecvată."
În timp ce adăugarea de sare în apă poate fi o practică valoroasă pentru situații specifice, este esențial să o abordați cu conștientizare și ținând cont de nevoile individuale de sănătate. Cheia constă în echilibru și moderație pentru a debloca beneficiile unei hidratări sporite.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau