Sucul de sfeclă roșie combate anemia
Dimensiune font:
Adepţii alimentaţiei naturale utilizează ca întăritor al organismului în perioada de iarnă diferite băuturi din amestecuri de sucuri obţinute în casă.
O băutură dintre cele mai uşor de preparat este siropul rece de sfeclă roşie. Sunt necesare 500 g de sfeclă roşie crudă, curăţată şi bine spălată, 500 g de lămâi şi 500 g de miere de albine polifloră. Sfecla rasă (preferabil cu un instrument nemetalic) poate fi stoarsă manual prin tifon curat sau poate fi utilizat direct storcătorul electric. Sucul obţinut, amestecat cu coaja rasă de la o lămâie şi zeama de la toate, precum şi cu mierea, care trebuie uşor încălzită pe baie de apă dacă este zaharisită, se păstrează două-trei ore la frigider, pentru macerare, apoi se poate consuma ca orice sirop. Pentru a se evita oxidarea siropului, este bine să se prepare doar atât cât este necesar pentru o zi.
Siropul astfel obţinut este gustos, poate fi administrat inclusiv copiilor şi bătrânilor, fiind contraindicat doar diabeticilor, obezilor şi alergicilor la produse apicole. Este util ca supliment alimentar anemicilor, gravidelor, astenicilor, copiilor cu tulburări de creştere, suferinzilor cronici pentru care medicii nu instituie interdicţii de consum, celor predispuşi la afecţiuni respiratorii, nervoşilor sau persoanelor care fac eforturi mari. Efectul tonic deosebit de valoros al acestui sirop poate fi potenţat dacă se adaugă suc de orz verde.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau