Tot Ce Ar Trebui Să Știi Despre Cardiomiopatie

Document1

Dimensiune font:

| 28-01-2022 15:11

https://images.unsplash.com/photo

Atunci când se întâmplă ca muşchiul inimii să slăbească şi inima să nu mai pompeze sângele prin corp aşa cum ar trebui, poate fi vorba despre o boală progresivă a miocardului sau a muşchiului inimii. Aceasta se numeşte cardiomiopatie, poate fi de mai multe tipuri şi are drept cauză o serie complexă de factori.

 

Boala coronariană sau chiar anumite medicamente pot duce la cardiomiopatie, bătăi neregulate ale inimii, probleme cu valva cardiacă, insuficienţă cardiacă şi multe alte complicaţii. Indiferent de situaţie, tratamentul medical şi îngrijirea ulterioară sunt esenţiale pentru a preveni complicaţiile sau insuficienţa cardiacă. 

 

Tipuri de cardiomiopatie

Cardiomiopatia dilatativă

Este cea mai comună formă şi se manifestă atunci când muşchiul inimii este prea slăbit şi nu mai poate pompa un volum de sânge optim. Muşchii se întind şi se subţiază, iar camerele inimii se extind şi ele, creând simptomul de inimă mărită care poate fi ereditar sau cauzat de boala coronariană.

 

Cardiomiopatia Hipertropică 

Este genetică şi se manifestă atunci când pereţii inimii se îngroaşă şi împiedica sângele să circule prin inimă. Poate fi cauzată şi de îmbătrânire, de hipertensiune arterială pe termen lung, de diabet sau de boli tiroidiene.

 

Displazia ventriculară dreaptă aritmogenă 

Este o formă foarte rară de cardimiopatie şi principala cauză de moarte subită la sportivii tineri. Este cauzată de factori genetici care fac ca muşchii ventriculului drept să fie înlocuiţi cu ţesut extra fibros şi grăsime, fapt care cauzează ritmuri cardiace anormale.

 

Cardiomiopatia restrictivă 

Este cea mai rară formă şi apare când ventriculii se rigidizează şi nu se mai pot relaxa suficient pentru a se reumple cu sânge. Poate fi cauzată de cicatrizarea inimii după un transplant sau ca urmare a unei boli de inimă. 

 

Cardimiopatia peripartum 

Este rară şi apare în ultima lună de sarcină sau în primele cinci luni după naştere. Se manifestă prin slăbirea inimii şi, dacă apare după sarcină, se numeşte postpartum.

 

Cardiomiopatia alcoolică 

Este cauzată de consumul excesiv de alcool pe o perioadă îndelungată. Inima este slăbită şi nu mai poate pompa eficient sângele, mărindu-se. 

 

Cardiopatia ischemică 

Este cauzată de boala coronariană şi apare atunci când inima nu mai poate pompa sângele prin corp. Vasele de sânge care duc la inima să îngustează şi se blochează, privând inima de oxigen.

 

Cardiomiopatia Spongiformă 

Este congenitală şi constă în dezvoltarea anormală a muşchiului inimii în perioada intrauterină.

 

Cardiomiopatia pedriatică

Este cardiomiopatia care afectează un copil.

 

Cardiomiopatia idiopatică 

Este cardiomiopatia care nu are nicio cauză cunoscută.

 

Cine este expus riscurilor cardiomiopatiei?

Cardiomiopatia poate afecta oamenii de toate vârstele, iar factorii de risc crescut includ istoricul familial, stopul cardiac brusc, insuficienţa cardiacă sau boala coronariană. 

 

De asemenea, sunt mai expuşi cei care suferă de diabet, obezitate severă, sarcoidoză, hemocromatoză, amiloidoză, atac de cord, alcoolism sau hipertensiune arterială pe termen lung. HIV şi tratamentele pentru HIV, dieta, sedentarismul şi stilul de viaţa sunt alţi factori care cresc riscul de cardiomiopatie. 

 

Simptomele cardiopatiei

În toate tipurile de cardiomiopatie, inima nu mai poate pompa adecvat sângele în organism şi apar slăbiciunea generală şi oboseala, respiraţie dificilă în special la depunerea de efort. 

 

Alte simptome sunt ameţeala, durerile în piept, palpitaţii ale inimii, stări de leşin, tensiune arterială crescută, umflarea picioarelor şi a gleznelor. 

 

Tratamentul pentru cardiomiopatie

Tratamentul este condiţionat de gradul de afectare a inimii şi de simptome. În cazurile asimptomatice, pacienţii nu necesită tratament. Cei care suferă, însă, de dureri în piept ar putea fi obligaţi să facă unele schimbări în stilul de viaţă sau să ia medicamente. 

 

Măsuri pe termen lung

Cardimiopatie poate pune viaţa pacientului în pericol şi, totodată, scurtează speranţa de viaţă dacă leziunile sunt severe şi apar la vârste timpurii. Este o boală progresivă care se poate agrava în timp, iar tratamentul poate prelungi durata de viaţă, încetinind declinul stării inimii. De asemenea, se poate apela la soluţii tehnologice care ajută inima să îşi facă treaba. 

 

Cei care au fost diagnosticaţi cu cardiomiopatie ar trebui să îşi schimbe stilul de viaţă pentru a proteja şi ajuta inima. 

 

Astfel, ei ar trebui să îşi menţină greutatea în limitele normale, să aibă o dietă adecvată, să reducă aportul de cofeină, să se odihnească suficient, să renunţe la fumat şi să limiteze consumul de alcool. De asemenea, trebuie să înveţe să reducă şi să gestioneze stresul şi să respecte un program regulat de exerciţii fizice. 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

Bancul Zilei

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
28 de medicamente noi pe lista  medicamente compensate şi gratuite
23/04/2024 14:07

Guvernul a aprobat, marţi, o hotărare care prevede introducerea in lista de medicamente compensate şi gratuite a unui număr de 28 molecule inovative. Actualizarea listei de medicamente compensate şi gratu ...

De câtă apă ai nevoie să bei zilnic? Poți să calculezi singur cât este necesarul tău
22/04/2024 11:23

   Pană acum, regula de bază era să bei 2 pană la 2,5 litri de apă pe zi. Dar, potrivit expertilor, ar trebui să respectati o altă regulă. Cel mai cunoscut răspuns la intrebarea ...

Asigurătorii din sănătate plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică!
18/04/2024 10:27

  Conform datelor prezentate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Romania (UNSAR), cei 458 milioane lei sunt bani care nu au mai fost cheltuiţi din fondul public de as ...

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
17/04/2024 11:03

 5 remedii eficiente pentru sinuzita acută Orice persoană se poate confrunta cu sinuzită la un moment dat in viată, de aceea este bine să stii ce remedii te pot ajuta să scapi mai repede de această ...

Aliații invizibili. Probioticele
16/04/2024 14:28

Probioticele, acele microorganisme vii care, administrate in cantităti adecvate, conferă beneficii sănătătii gazdei, au devenit un subiect fierbinte in cercetarea medicală si in randul consumatorilor preo ...

Spitalul construit din donații de asociația „Dăruiește Viață” a început să funcționeze
16/04/2024 14:20

Spitalul construit din donatii de asociatia „Dăruieste Viată” a inceput să functioneze, marti, după ce au fost mutati clădirea veche a spitalului „Marie Curie” copiii din sectiile ...

Spitalul ca o morgă. Morțile suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon din București au băgat groaza în pacienți din toată țara
15/04/2024 19:03

Scandalul monstru in care este implicat Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, acolo unde in decurs de patru zile si-au pierdut viata 17 pacienti, este departe de a se fi incheiat. Rudele celor decedati au nevo ...

Amurgul echilibrului: călătoria neașteptată a vertijului
15/04/2024 14:07

 Vertigo, un cuvant incărcat de tensiune si mister, descrie o senzatie pe care multi o consideră terifiantă: aceea de a te simti ca si cum te-ai rostogoli prin gol sau ca si cum lumea inconjurătoare se ...

Aliații ascunși: cum ne modelează flora intestinală sănătatea
15/04/2024 11:41

  În adancurile tractului nostru digestiv trăieste o lume complexă si diversificată de microorganisme, cunoscută sub numele de flora intestinală sau microbiomul intestinal. Acest ecosistem micr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei