Virusul SARS-COV2, o nouă mutație
Dimensiune font:
Evoluţia stării de sănătate a bolnavilor, infectați cu noul coronavirus, care ajung în spitalele din Iași, determină autorităţile medicale să studieze posibilitatea apariţiei unei mutaţii a virusului SARS Cov-2, în România.
La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au fost prelevate 7 probe, dintr-un necesar de 15 probe, care vor fi trimise pentru secvențiere la Institutul Matei Balș din capitală.
„Ținând cont de modalitatea în care se manifestă în momentul de față pacienții ce prezintă COVID-19, bănuiesc că discutăm, dacă nu de o nouă tulpină, de o agravare a tulpinii Delta, din punct de vedere al simptomatologiei. În consecință, atât timp cât sunt adeptul medicinei bazate pe dovezi, se impune o secvențiere, astfel încât să știm dacă ne confruntăm în continuare cu varianta Delta sau discutăm despre o nouă tulpină", a spus managerul instituției, Florin Roșu.
Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Florin Roșu, cantitatea de oxigen crește de peste 5 ori într-un interval de maximum 3 ore la pacienții nou infectați și, pe de altă parte, formele de manifestare ale bolii sunt extrem de puternice.
„Pacienții care se prezintă în triajul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, în primă fază prezintă un necesar minim din punct de vedere al oxigeno-terapiei – discutăm undeva la 3-5 litri de oxigen pe minut, iar într-un interval relativ scurt, undeva de la o oră în sus, necesarul de oxigen trebuie să fie escaladat, ajungând undeva la 25 de litri pe minut. Este necesară intervenția colegilor noștri de pe terapie intensivă, de cele mai multe ori, internarea pacientului direct în terapie intensivă. În consecință, observăm o modificare importantă din punct de vedere al simptomelor COVID-19", a mai spus Roșu.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau