Vitamina C, tratament pentru coronavirus. Medicii demontează acest mit
Dimensiune font:
Cei mai mari medici ai lumii fac studii pe tema coronavirusului, dar și a vitaminei C, care ar fi considerată o metodă bună de tratament pentru noul virus. Iată ce spun aceștia și ce au descoperit.
Epidemia de Coronavirus dă naștere fricilor oamenilor, motiv pentru care aceștia caută tot felul de metode pe care să le folosească împotriva virusului. Una dintre aceste metode și cea mai căutată în aceste zile este vitamina C.
O informație privind efectul vitaminei C asupra infecțiilor cu COVID-19 a circulat intens pe rețelele sociale în ultimele zile, iar acest lucru a fost analizat de cercetători și medici de la instituții importante ale lumii.
Studii pe vitamina C. Ce au descoperit cercetătorii din Wuhan
Ei bine, Shanghai Medical Association a emis prin consens o declarație a experților privind tratamentul pentru COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, în care recomandă utilizarea dozei mari de vitamină C, relatează medicinenet.com.
Ba mai mult, aceeași sursă susține că ZhiYong Peng, doctor la Departamentul de Terapie Critică Medicală la Spitalul Zhongan al Universității Wuhan, a înregistrat pe ClinicalTrials.gov faza a doua a studiului clinic de testare a eficacității infuziei de vitamină C în tratamentul infecției respiratorii severe acute asociate cu noul coronavirus.
Acest studiu arată că vitamina C este un antioxidant care poate ajuta la prevenția afecțiunilor pulmonare, iar testul clinic arată că vitamina C reduce răspunsul inflamatoriu, prevenind și scurtând durata răcelii obișnuite, iar medicul Richard Cheng susține că autorul primului studiu i-a spus că rezultatele preliminare sunt promițătoare și că administrarea a 24 de grame zilnic pacienților cu COVID-19 a dus la reduceri semnificative ale inflamației.
Medicii români demontează acest mit
"Cu siguranță că nu poate! Eu aș spune în felul următor: e clar că o alimentație sănătoasă, așa cum încercăm să spunem mereu, ne ajută să avem un echilibru mai bun al organismului. Asta înseamnă că avem o imunitate mai bună, lucru care nu se face peste noapte. Sigur că o persoană care are o alimentație sănătoasă va rezista mai bine în fața bolilor infecțioase", a declarat Adrian Marinescu, într-un interviu pentru Radio România Actualități.
"Concret, legat de noul coronavirus, categoric că nu e o legătură directă. E adevărat că nu există un tratament dovedit în acest moment. Și atunci, mi-aș pune problema așa: vitamina C este în regulă pentru organism, dar știți foarte bine că putem s-o obținem dacă mâncăm fructe.
Nu-i nicio problemă să iau vitamina C din alimentație, eventual să iau un supliment de vitamina C, n-are nicio legătură cu tratarea țintită a gripei, pentru că și la gripă era aceeași discuție. Vorbeam ba de gripă, ba de noul coronavirus. Nu există un tratament care să meargă direct: am luat vitamina C și am scăpat de coronavirus. Acesta este un mit care trebuie demontat!", a completat medicul.
Fructele și legumele, mai bune decât vitamina C
"Dozele mari de vitamina C nu au probabil vreun rost pentru oamenii care au o alimentație echilibrată. Vitamina C este importantă pentru sistemul imunitar, dar ea nu este stocată în organism. Consumul zilnic de fructe și legume este cel mai bun mod de a menține nivelul necesar de vitamine", a spus Sheena Cruickshan, profesor de imunologie, la Universitatea din Manchester pentru The Guardian.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau