Reguli drastice la Australian Open 2022! Participanții trecuți prin boală şi nevaccinaţii nu vor fi acceptați
Dimensiune font:
Organizatorii Australian Open, primul grand slam al anului 2022, au stabilit regulile de participare legate de vaccinare. Astfel, vor fi acceptaţi doar jucători vaccinaţi sau cu scutire medicală de la vaccinare, nu şi cei trecuţi prin boală şi nevaccinaţi.
Într-o informare către jucători, consultată de L'Equipe, organizatorii Australian Open, turneu programat în perioada 17-30 ianuarie 2022, au anunţat condiţiile de participare, precizând că niciun jucător fără un program complet de vaccinare împotriva COVID-19 nu va putea călători la Melbourne. O "Declaraţie de călătorie în Australia" trebuie completată cu cel puţin 72 de ore înainte de plecare, încărcând dovada vaccinării sau scutirea medicală valabilă.
ADVERTISING
Vor fi consideraţi ca fiind complet vaccinaţi cei care au primit cele două doze ale vaccinurilor recunoscute cu un interval de cel puţin 14 zile între ele. Autorităţile sanitare franceze susţin o perioadă cuprinsă între 21 şi 49 de zile între doze, astfel că acest interval de două săptămâni poate părea deosebit de scurt pentru cei care se gândesc încă dacă să se vaccineze sau nu, ţinând cont că data de plecare începe să se apropie (între sfârşitul lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie). Plus că trebuie să fi trecut şapte zile de la ultima doză de vaccin înainte de a intra în Australia. Pentru o plecare pe 27 decembrie, indecişii au doar două săptămâni să se vaccineze.
În prezent, precizează organizatorii, persoanele care au avut deja Covid-19 şi s-au vindecat de boală nu sunt considerate ca fiind scutite de a primi cele două doze de vaccin. Acesta este un caz interesant, deoarece îl priveşte în special pe Novak Djokovici, locul I ATP, reticent faţă de vaccinare. El va avea nevoie de două doze (sau una cu Johnson & Johnson) pentru a respecta recomandările guvernului australian. "Dar cerem urgent clarificări cu privire la această poziţie a guvernului", a menţionat documentul.
Printre motivele excepţiilor medicale se numără un "eveniment advers grav atribuit unei prime doze de vaccin aprobat". "Un eveniment este considerat grav dacă a dus la spitalizare sau a dus la o invaliditate/incapacitate semnificativă”. Unii jucători s-ar putea recunoaşte în acest caz.
Totuşi, organizatorii încearcă să atenueze anumite condiţii de primire. După testul PCR la sosire, jucătorilor nu li se va cere să se autoizoleze în timp ce aşteaptă rezultatul testului. Aceştia vor putea să părăsească hotelul sau să meargă la un restaurant, deşi nu li se va permite accesul în locurile de disputare ale turneului şi la cele de antrenament până când testul va fi negativ. În cazul unui rezultat pozitiv, perioada de izolare va fi de zece zile.
Anul trecut, regula foarte severă a cazurilor de contact, în special în avion, i-a afectat pe jucători, unii dintre ei fiind supuşi unei carantine stricte. Jucătorii în cauză şi-au exprimat furia după ce pasagerii întregului zbor au fost plasaţi în carantină strictă. Nemulţumirea lor a fost înţeleasă şi cazurile de contact din avioane vor fi limitate la persoanele de pe câte două rânduri, faţă, spate şi lateral, ale unui caz pozitiv confirmat şi vor trebui doar să se autoizoleze până când vor primi un rezultat negativ la testul PCR.
"Colaborăm îndeaproape cu furnizorii de laboratoare de testare pentru a ne asigura că testele PCR sunt procesate cât mai repede posibil pentru a minimiza orice perioadă de izolare", au precizat organizatorii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau