7 animale drăguțe, dar periculoase, pe care e bine să le eviți

Dimensiune font:

| 19-02-2018 07:45

 Oamenii au avut dintotdeauna o relație strânsă cu animalele, dar fac mereu o greșeală elementară: judecă ființele după felul în care arată. Când văd animale drăguțe, oamenii presupun automat că ele nu au cum să fie periculoase.

Totuși, acest lucru nu este întotdeauna valabil. Dimpotrivă, unele dintre cele mai periculoase animale de pe Pământ arată adorabil. Aparențele sunt înșelătoare, iar aceste animale drăguțe confirmă pe deplin această zicală.

1. Lebedele, păsări teritoriale

Animale dragute - Lebada

Nu ai crede că această pasăre grațioasă poate ajunge pe lista cu animale periculoase. Dar lebedele sunt animale foarte teritoriale, mai ales în timpul sezonului de împerechere.

O poveste care ne arată de ce sunt capabile aceste animale drăguțe este cea a lebedei Hannibal. Pasărea, care era un mascul, trăia pe o baltă din Pembrokshire, Țara Galilor.

În februarie 2010, Hannibal a început să atace celelalte 37 lebede de pe lac, ucigând 15 dintre ele în mod brutal. Când îi era invadat teritoriul, Hannibal ataca cu o ferocitate fără limite.

Ataca și lovea celelalte lebede cu aripile, cu ciocul și le îneca, ținându-le cu capul sub apă. Și mai sinistru era faptul că după fiecare masacru, Hannibal își conducea puii la locul faptei, pentru a le arăta victimele.

Și noi, care credeam că lebedele sunt animale docile…

2. Animale drăguțe, dar periculoase – Caracatița cu inele albastre

Animale dragute - Caracatita

Caracatița cu inele albastre este o creatură marină adorabilă. Culorile vii și modelul superb te-ar face să crezi că este vorba de un animal acvatic timid. Caracatița este un animal drăguț, dar și unul dintre cele mai periculoase animale din lume.

Are doar 20 de centimetri în diametru, dar corpul ei produce suficient venin pentru a ucide 26 de oameni adulți în câteva minute. Înspăimântător este faptul că mușcăturile nu dor deloc.

De aceea, cei mușcați le ignoră. Nimeni nu a reușit până acum să dezvolte un anti-venin pentru caracatița cu inele albastre. Astfel, aceasta este unul dintre cele mai mortale animale de pe Pământ.

3. Peștele-balon, mai otrăvitor decât cianura

Animale dragute - Peste

Foto: fineartamerica.com

La prima vedere, peștele-balon pare absolut adorabil. Aceasta datorită obrajilor bucălați și ochilor mari. Acești pești înoată încet și par foarte pașnici. Dar când sunt amenințați, ei se transformă în niște bestii.

Peștele-balon își folosește stomacul foarte elastic și ingerează cantități mari de apă, transformându-se într-o minge mare. Umflat, are o înfățișare destul de înspăimântătoare, dar ceea ce îl include în rândul animalelor periculoase este faptul că e incredibil de otrăvitor.

Aproape toți peștii-balon conțin tetrodotoxină, o substanță de 1000 de ori mai mortală decât cianura. Și, la fel ca în cazul caracatiței cu inele albastre, nu se cunoaște niciun antidot împotriva toxinei.

4. Lorisul lent, animal otrăvitor

Animale dragute - Lorisul lent

Dacă ar fi să alcătuim un top cu animale drăguțe, lorisul lent ar ocupa cu siguranță unul din primele locuri. Această creatură este una dintre cele mai mici și adorabile primate de pe Pământ.

Totuși, n-ar trebui să-ți dorești să ai unul în preajmă. Motivul? Aceste animale sunt periculoase, fiind otrăvitoare. Sub coate, lorisul lent are o glandă care produce o toxină.

Dar, spre deosebire de alte animale, lorisul lent are o modalitate aparte de a produce otrava: își linge glandele de lângă coate și amestecă toxina cu propria salivă. Otrava nu este atât de periculoasă ca a altor animale.

Totuși, ea poate fi mortală pentru cei care sunt alergici la această toxină.

5. Animale drăguțe, dar periculoase – Cazuarul

Animale dragute - Cazuar

Cazuarul este una dintre cele mai mari păsări de pe planetă, fiind foarte imprevizibil și agresiv. La o primă vedere, aceste păsări par drăguțe sau prostuțe, dar pot ucide un om cu ușurință.

În primul rând, aceste creaturi pot fugi foarte repede, atingând uneori și 50 de kilometri pe oră. Au o detentă de aproape un metru și niște degete lungi, de 12 centimetri, care se termină cu unghii lungiși ascuțite.

O lovitură aplicată de cazuar cu piciorul îți poate despica burta dintr-o singură lovitură. Dacă întâlnești vreodată un cazuar, nu te întoarce cu spatele la el, orice ar fi. Dacă o faci, te va ataca.

6. Broasca săgeată ucide lejer 10 oameni

Animale dragute - Broasca

Foto: sandiegozoo.org

Broasca-săgeată are un aspect uimitor, în culori vii și cu tipare uimitoare. Ai spune că este desprinsă din desenele animate, iar drăgălășenia ei nu-ți dă niciun indiciu cu privire la cât e de periculoasă.

Și totuși, această creatură este extrem de periculoasă. Pielea ei produce o otravă care poate ucide între 10 și 20 de oameni.

7. Animale drăguțe, dar periculoase – Glutonul

Animale dragute - Gluton

Foto: ipfactly.com

Deși are un aspect blând, glutonul este un animal de care ar fi bine să te ferești. Are un apetit imens și mănâncă aproape orice. De aceea, mai este denumit și „jderul flămânzilă”.

Forma corpului seamănă cu cea a unui urs, iar greutatea lor variază între 15 și 18 kilograme. Aceste animale au 38 de dinți și gheare lungi și ascuțite.

Glutonii sunt cunoscuți pentru agresivitatea lor și pentru faptul că nu au frică. Aceste animale pot doborî un elan sau un caribu cu destulă ușurință.

Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari știri, direct pe telefon!

Ești mereu pe fugă? Noi îți trimitem zilnic cele mai importante 3 știri din Iași, Moldova și țară – scurt, clar, fără spam.

Plus: alerte locale de urgență, noutăți exclusive și acces rapid la anunțuri importante.

► Intră pe canalul nostru oficial:

⇒ Încearcă 3 zile. Dacă nu-ți place, poți ieși oricând.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Flamanzi, cu sediul in oras Flamanzi, Str.Dumitru Iov nr.284, judetul Botosani, telefon 0231/552.351, fax 0231/552.626, e-mail: orasflamanzi@yahoo.com, cod fiscal 3372173. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general; Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 36/17.03.2025 privind aprobarea bugetului local pentru anul 2025, a bugetului activitatilor finantate integral din venituri proprii. Suma totala alocata de la bugetul local este de 40.000 Lei si se aloca in intregime pentru activitati cultural sportive. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul privind acordarea de finantare nerambursabila de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local aprobat prin Hotararea Consiliului Local Flamanzi nr. 10/31.01.2014, modificata prin Hotararea Consiliului Local Orasul Flamanzi nr. 48/28.03.2025. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Orasului Flamanzi: https://orasul- flamanzi.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabila se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: https://orasul- flamanzi.ro si se poate procura de la sediul Orasului Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 12.06.2025, ora 16.00, la adresa: Orasul Flamanzi, orasul Flamanzi, Str. Dumitru Iov nr. 284, judetul Botosani. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este 16.06.2025 -17.06.2025.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
Mexicanii au descoperit un străvechi palat mayaș
10/08/2021 13:30

Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni, construit cu peste 1000 de ani in urmă. Arheologii au descoperit ruinele unui palat de mari dimensiuni ce era utilizat cel mai probabil de eli ...

8 curiozități despre porci, animalele pe care le-am domesticit de două ori
21/12/2019 10:53

 Te-ai intrebat vreodată cand a devenit mistretul animalul docil din cotet pe care il stim cu totii astăzi? Sau cat de tare poate răcni un porc? În acest articol trecem in revistă mai multe curio ...

VIDEO – Animale inteligente care ne fură premiul întâi la testele IQ
21/12/2019 07:49

 Să vorbim despre animale inteligente. Care este cea ma inteligentă specie din lume? Ati putea fi foarte tentati să spuneti că oamenii, dar realitatea este ceva mai complicată. În cartea „ ...

7 adevăruri ascunse despre Roma Antică, pe care nu le găsești în manuale
21/12/2019 07:37

 Roma Antică a fost o fortă civilizatoare si o societate ideală pentru dezvoltarea artelor, filosofiei si stiintei. Romanii erau constructori excelenti, iar armata lor neinfricată era temută de o ...

Cum afli dacă telefonul tău este interceptat
21/12/2019 06:00

 Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre romani cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achizitionate chiar de pe internet, la un pret accesib ...

Capacitățile noastre nebănuite: 6 simțuri „supraomenești”
20/12/2019 06:34

 Oamenii au abilităti foarte diferite. Unii dintre noi compun cantece care emotionează pană la lacrimi, altii aleargă ca vantul si altii inventează tehnologii noi care schimbă lumea. Însă aces ...

Tunelul Laerdal: cel mai lung tunel rutier din lume
20/12/2019 06:28

 Unde crezi că se află cel mai lung tunel rutier din lume? În Norvegia, tara in care este imposibil să mergi cu masina dintr-un loc in altul fără să treci printr-o trecătoare montană sau să ...

VIDEO- SUPER OAMENI
20/12/2019 06:12
VIDEO – 5 locuri misterioase și încărcate negativ, care-ți vor da fiori
18/12/2019 09:40

 Există cateva locuri in lume care captivează imaginatia si interesul celor pasionati de mistere. De unele dintre ele se leagă sinucideri de animale, disparitii fără urmă, fenomene ciudate sau traged ...

Există viață după moarte. Mii de gene din corp funcționează chiar și la patru zile după deces
18/12/2019 07:36

 Viată după moarte – acesta nu e doar un concept, ci o realitate. Un studiu publicat de doi cercetători americani dovedeste că, in cazul animalelor, unele gene continuă să functioneze pană la ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei