Este posibil ca cercetătorii americani să fi dezvoltat vaccinul împotriva cancerului la colon
Dimensiune font:
Anual, 50.000 de oameni decedează din cauza cancerului colorectal. Cancerul la colon debutează, în general, cu un polip, o tumoră benignă dar anormală, în intestin. Dar dacă dezvoltarea cancerului ar putea fi preîntâmpinată cu ajutorul unui vaccin? Este exact ceea ce au realizat specialiștii de la Institutul Oncologic al Universității din Pittsburgh.
Dr. Olivera Finn, director al Departamentului de Imunologie din cadrul universității amintite, lucrează încă din 1993 la diferite forme ale acestui vaccin, testâdnu-le pe oameni bolnavi de cancer. Rezultatele au existat, dar nu cât să se poată spune că a fost descoperit un leac. Până acum trei ani, când dr. Finn și echipa sau au început să aplice vaccinul ca tratament de prevenire, nu unor oameni deja bolnavi, ci unor indivizi predispuși să dezvolte cancer de colon, având un istoric medical care indica această posibilitate.
Vaccinul avea să atace o anumită proteină celulară, de natură să determine apariția cancerului colorectal. Rezultatele au fost promițătoare: dintre toți cei 39 de pacienți, cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani, 44% au avut un răspuns imun puternic în urma tratamentului, fără urme de toxicitate. Cât despre subiecții care nu au prezentat același răspuns, dr. Finn susține că leziunile acelora erau mai avansate și deja atinseseră un punct în care sistemele lor imunitare renunțaseră.
În continuare, echipa de cercetători de la Pittsburgh va organiza un test mai amplu, concentrat asupra a 100 până la 200 de pacienți, desfășurat pe parcursul a 3-4 ani. După aceea, dr. Finn speră că vaccinul va fi putea fi comercializat. De asemenea, cercetătorii verifică același vaccin și în vederea prevenirii altor tipuri de cancer, precum cel pancreatic, mamar, pulmonar și de prostată.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau