Muzeul Viitorului din Dubai, un portal spre lumea ancestrală
Dimensiune font:
Înconjurat de zgârie-nori şi de structuri opulente, precum luxosul hotel Burj Al Arab şi cea mai înaltă clădire realizată de om, Burj Khalifa, al cărui vârf străpunge cerul până la 828 de metri, dar şi de spectaculoasele arhipelaguri de insule artificiale Palm Jumeirah şi World Islands, Muzeul Viitorului din Dubai nu este cu nimic mai prejos în acest peisaj arhitectural futurist şi poate fi considerat, pe bună dreptate, un portal spre ceea ce va veni.
Clădirea de forma unui imens inel ovoidal, amplasată pe coasta de sud-est a Golfului Persic, în nord-estul Peninsulei Arabice, Muzeul Viitorului, este consacrată inovaţiilor tehnologice şi a fost inaugurată pe 22.02.22, o dată palindrom, după amânarea deschiderii oficiale anunţată iniţial pentru 2021.
La lansarea proiectului, în 2015, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-preşedintele şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite şi suveran al emiratului Dubai, unul dintre cele şapte state care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite, a subliniat că regiunea sa se impune tot mai mult ca important centru regional de afaceri şi atracţie turistică şi intenţionează să devină şi "o destinaţie mondială pentru inventatori şi antreprenori". Şeicul a declarat la acea vreme că "Muzeul Viitorului va fi un incubator de idei şi concepţii reale, motor al inovaţiei", precizând că emiratul său nu vrea 'să fie la remorca altora' într-o lume 'angajată într-o nouă eră...a marilor revoluţii tehnologice'.
Majoritatea muzeelor expun obiecte din trecutul umanităţii, de la cel mai îndepărtat până la cel apropiat, însă Muzeul Viitorului, situat în districtul financiar din capitala Emiratelor Arabe Unite, în apropierea principalei axe rutiere din Dubai, se distinge oferind publicului, în spaţiile sale expoziţionale, o fereastră către ceea ce va urma, în toate domeniile de interes pentru generaţiile următoare.
Scopul muzeului este de a promova concepte şi produse futuriste, dezvoltarea tehnologică şi inovaţia, cu precădere în inteligenţă artificială şi robotică. Practic, sub acoperişul acestuia sunt reunite rezultate ale unora dintre cei mai vizionari cercetători, designeri şi inventatori, în laboratoare de inovaţie din domenii precum sănătate, educaţie, oraşe inteligente, energie sau transport. Totodată, muzeul reprezintă şi o platformă pentru expunerea şi testarea celor mai recente inovaţii ale giganţilor tehnologiei, dar şi de la start-up-uri, universităţi şi centre de cercetare din lume.
Construcţia Muzeului Viitorului a fost anunţată la 4 martie 2015 de Mohammed bin Rashid Al Maktoum, care a inaugurat clădirea futuristă la începutul acestui an alături de prinţul moştenitor din Dubai, şeicul Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau