Propunerea unui etician: Internetul ar putea deveni un drept al omului
Dimensiune font:
Eticianul Merten Reglitz este de părere că accesul la internet este un drept uman de bază, fiind indispensabil respectării celorlalte drepturi ale omului şi democraţiilor, informează futurism.com.
Internetul este relativ nou în comparaţie cu alte tehnologii ale comunicării. Cu toate acestea, Internetul a reuşit să transforme fundamental lumea în care trăim. Impactul acestei tehnologii este atât de mare încât eticianul Martin Reglitz, de la Universitatea Birmingham, a propus ca reglementarea accesului la internat să devină un drept fundamental al omului. Reglitz crede că accesul nerestricţional la Internet necenzurat reprezintă un fundament pentru respectarea celorlalte drepturi ale omului şi democratizare.
Potrivit lui Reglitz, împiedicarea accesului la Internet ar trebui să fie considerată o încălcarea a drepturilor omului, mai ales în condiţiile în care unele guverne se folosesc de cenzura internetului pentru a-şi ţine cetăţenii sub control sau chiar blochează total accesul la Internet pentru a ascunde alte încălcări ale drepturilor omului. În aceste condiții, accesul la Internet „nu este doar un lux pentru cei care îşi pot permite aşa, ci este în schimb necesar ca indivizii să îşi ducă vieţile cu un minim de decenţă”, scrie Reglitz. În acest fel, Internetul reprezintă un drept derivat din drepturile la opinie, informare sau organizare.
Aceasta nu este tocmai o idee nouă. În anul 2016, Consiliul pentru Drepturile Omului al Naţiunilor Unite a declarat accesul la internet ca fiind un drept uman fundamental.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau